Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte II

Vizitator

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

La traful pe FeSi lucrurile se complica. Am masurat jumatate din primarul trafului folosit la testele cu invertorul 12-220V. Cu aceeasi punte IEMI am 780mH. Dar in simulare, pt acelasi defazaj am ajuns la 12H!!??

Probabil este cunoscuta problema masurarii inductantelor pe miez FeSi, s-a amintit de cateva ori pe forum de ea.

Masurare-traf.png

Link spre comentariu

Da, am pierdut vremea degeaba. Am sa vad daca am chef sa masor cu puntea cu generator extern. Dar la miezul cu pulberi nu ar trebui sa fie o diferenta, puntea masoara la 1kHz iar eu am facut proba si simularea la 100kHz. Si rezultatele erau foarte apropiate.

EDIT 21:30

M-am gandit si la alta metoda de calcul a inductantei, prin rezonanta.

Am pus un cond de 7,55uF in serie cu un secundar al aceluiasi traf. Am ales secundarul pt ca facea totusi un zero acceptabil fata de primar la care cu greu arata un minim.

Inductanta aratata de punte este 10mH. Cu 7,55uF am obtinut rezonanta pe la 285Hz ceea ce duce la o inductanta de 41mH, deci de 4 ori mai mare. Acum chiar sunt curios ce arata puntea la 50Hz.

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Nu inteleg ce legatura are reteaua electrica cu masuratoarea mea.

>>>>>>>>>>>>>>>>>

EDIT: am facut si schema Hay care este pt factor de calitate mare.

S-a schimbat mult comportamentul, semnalul se modifica mult cu pozitia cursorului potentiometrului.

cu aproximatia data de componente as avea 1H la 1kHz, 1,7H la 100Hz si 2H la 50Hz. Puntea IEMI analogica arata 0,78H la 1kHz.

Hay-pr.jpg

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări