+_Florin_+ Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 Eu auzisem că doctorul n-ar fi fost in stare să folosească acea aplicație, oricât s-ar fi chinuit STS-ul sa-i explice ce și cum. Habar n-am care o fi adevarul, dar asa spunea cineva intr-o emisiune tv, la vremea respectivă. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 Înclin sa cred ca ceilalți nu știau sa citească datele. Cu doctori am mai stat de vorba și sigur se descurca mai bine, măcar ca să poată copia la examene dacă nu-i duce capul la mai mult. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 Nu victima,accidentatul sau ce o fi trebuie sa furnizeze informatii intr-un anumit format. Autoritatile sau cine o fi implicat in asta “trebuie” sa faca tot posibilul sa interpreteze corect datele oferite. Daca era un strain si vorbea in engleza ,care totusi e folosita la nivel global, era mai usor?Foloseau google translate? O alta problema,de care ar trebui sa se ocupe “unii” ar trebui sa fie globalizarea sau standardizarea la nivel global a unitatilor de masura,a coordonatelor,dar acei “unii” au alte programe in agenda. Maine-poimaine ne trezim si cu voltul sau amperul imperial,ca tot suntem pe un forum de electronica, care este egal cu ~ 1.6 volti sau amperi. Acum ca scriu asta,n-ar fi exclus sa declare o simpla baterie ce are 1,5-1,6V ca fiind de 1V imperial. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 (editat) Pai eu am de curand telefonul si il port la mine tot pe cel vechi cu taste. Dar m-am jucat cu el si am vazut ca imi arata locatia pe harta Google. Daca nu stiu coordonatele fac o poza cu alt aparat si o trimit pe mail. Editat Septembrie 21, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 Nu e necesar. Toate au o combinatie de taste sau ceva pentru print-screen. Imaginea rezultata din print screen o poti trimite. Dar asta inseamna sa ai acoperire acolo pe reteaua in care esti. La 112 poti suna si daca alt operator are acoperire pe aria respectiva dar nu vei putea trimite mail ci doar convorbire adica doar audio. Chiar asa,daca un strain vine aici,intra in roaming,de ce nu ar merge un fel de roaming si intern,sunt in munti la mama dracului,am sim Orange dar semnal e doar pe Vodafone,asa ca pa internet sau alte facilitati.Dar telefonul strainului se poate inregistra bine merci,chiar fara acorduri de roaming,plateste mai mult dar are,eu de aici,de-al casei cum se spune n-am voie nici cu bani macar. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 După parerea mea, unitățile de măsură (uneori) diferite n-ar trebui să fie o problemă pentru cei care prin natura meseriei lucrează cu ele. Ba chiar ar trebui să le viseze, să știe să facă o conversie cu aceeași ușurința cu care respiră. În fine, ține de competența fiecaruia și cred că aici e problema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 Am citit pe G despre captura ecran si este simplu. Am facut captura hartii cu locatia, am trimis-o Wapp cuiva. Totul intrun minut. Daca ai harta nu ai nevoie de coordonate. Un exemplu de captura cu indicarea locatiei: Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 21, 2019 Partajează Postat Septembrie 21, 2019 (editat) Totuși, în oraș există repere clare pe harta G (nume de străzi, spitale sau alte obiective), e ușor de găsit "punctul" in teren, chiar și fără coordonate. Pe când în câmp deschis, in paduri, pe munți etc nu avem repere in imediata apropiere, e mult mai dificil fără coordonate exacte. Zic si eu ... Editat Septembrie 21, 2019 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 "La ora 16:13 ROMATSA solicita reconfirmarea locatiei de la ISU Alba. Acesta comunica o noua locatie a accidentului, cuprinsa intre Scarisoara si Huedin. Ulterior, in jurul orei 16:25, Supervizorul de Sala, folosind telefonul personal, a obtinut de la ISU Alba informatia ca exista coordonatele geografice ale locului accidentului (Lat. 46,6023, Long 22,98421) stabilite cu ajutorul aplicatiilor din telefonul mobil al unui supravietuitor cu care ISU se afla in legatura", se arata in raportul MT. "Coordonatele comunicate de ISU Alba au fost reconfirmate de ISU Cluj la ora 18:51, asa cum rezulta din convorbirea telefonica inregistrata. Ora: 18.51 Convorbire Sup Sala ACC cu ISU Cluj: Sup. sală: Vă salut, de la centrul de dirijare a zborurilor. ISU Cluj: N-am uitat de dumneavoastră, dar încă nu au ajuns colegii acolo. Sup. sală: Dar coordonatele geografice aveţi dumneavoastră de acolo? ISU Cluj: Am. Sup. sală: Mi le spuneţi şi mie? ISU Cluj: Un moment. Latitudine 46,6023. Longitudine 22,98421. Sup. sală: Dar de unde le aveţi pe acestea? ISU Cluj: De la STS. Sup. sală: Au un format care nu ne este familiar nouă. Când aveţi veşti vă rog să mă sunaţi. 19.01 Convorbire Sup Sala ACC cu ISU Cluj Sup. sală: Spuneţi-mi, coordonatele acelea pe care mi le-aţi transmis dumneavoastră într-un format care nouă nu ne este familiar. Nu aveţi o transformare în format cu minute, secunde? ISU Cluj: Nu. Sup. sală: Şi nu ştiţi cum se transformă? ISU Cluj: Nu ştiu. Mie de la STS mi-au dat coordonatele acestea. [n.r. subliniere care apartine Ministerului Transporturilor]" Am pus coordonatele pe harta G si a rezultat si transformarea in grd-min-sec si localizarea Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Din păcate, la noi nu se schimbă nimic substanţial după astfel de tragedii, iar incompetenţii nu sunt înlocuiţi ci doar se rotesc între ei.Vezi cazul de la Caracal.... Corupţia, incompetenţa şi indiferenţa sunt cuvintele cheie în serviciile noastre.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Cica este o directiva sa inlocuim robinetul si furtunul de la aragaz. Am sunat la 2 firme autorizate, prima a cerut 250 lei, a doua 300. Mi se pare cam exagerat, ce parere aveti. Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 E mai veche (pravila)...trebe' furtun flexibil metalic...atat la CT cat si la aragaz ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 10, 2019 Partajează Postat Octombrie 10, 2019 Și până acum nu tot metalic trebuia? La mine centrala e cuplata cu poziție fixă (țeavă neagra de gaz) și doar aragazul are racord metalic de mai bine de 10 ani, schimbat periodic, pt ca așa cer băieții veseli care vin la verificare. Chiar dacă nu găsesc nimic nașpa tot cer schimbare, pt că cer factura de cumpărare a racordului și văd data cumpărării. Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 Initial erau din cauciuc armat, cele metalice au aparut ulterior... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 Intrebarea era despre pret, nu despre materiale. Adica meseriasul mi-a spus la telefon ca manopera ar fi 250 lei pt 15-20 min cat dureaza interventia (timpul a fost apreciat de el nu de mine). Gogu iti da instant ce robinet si furtun ai nevoie, culoarea galbena fiind firul calauzitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate