Craciun Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 @dumitrumy, Operatorul de la call centerul RDS v-a vandut brasoave, orice operator de telecomunicatii are posibilitatea de a pune trace fie pe Anbr fie pe Bnbr si sa vada ce se intampla cu apelul. Pentru ei probabil ar fi fost o munca in plus si au inventat o scuza BR/Daniel Link spre comentariu
Mircea Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 (editat) Dle @Craciun, e ca la banca. Suni ca ai fost fraudat pe card. Banca iti zice ca face ancheta. Dupa X zile iti zice ca ti se vor inapoia banii. Tu, curios, vrei sa stii cine a fost criminalul, iar banca iti zice ca nu iti poate comunica. De fapt, banca are un fond de "pierderi", ii costa mai mult sa faca ancheta pe bune si sa incerce sa recupereze banii furati. Asa ca face ancheta cat sa te gaseasca pe tine curat (sa vada ca esti cinstit) si apoi declara pierderea, ca tot este dedusa din taxele platite statului. Per ansamblu, ii costa mai putin "pierderea" decat recuperarea ei. Sfarsit de ancheta! Editat August 3, 2021 de Mircea Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Asta nu înseamnă că excrocii telefonici nu există.Fiu-meu a fost sunat de multe ori de numere din Algeria, sau alte ţări unde nu aveam nicio şansă să cunoaştem pe cineva.Am primit şi eu astfel de telefoane sau mesaje.Când răspundea, nu se întâmpla nimic, nu vorbea nimeni.Nu a sunat ănapoi, fiind avizat de riscuri.Dar nici suprataxat n-am fost, toate abonamentele familiei fiind pe numele meu, ştiu exact ce şi cum.Probabil ei încercau prin scanare diverse numere, până nimereau pe cele cu cartelă, sau aşteptau să fie sunaţi înapoi.Cunosc cazuri concrete cu oameni excrocaţi astfel, dar de obiceiîn cazurile cunoscute se primea un mesaj sau telefon că ,,aţi câştigat un premiu...,, şi trebuia să suni înapoi să dai detalii despre cum vrei să ridici premiul, sau alte vrăjeli...chiar şi pe mine m-au sunat cu din astea, dar le-am tăiat-o scurt.Cum nu am participat la niciun concurs sau tombolă, nu am cum primi din senin premii... Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Pt mai multa liniste: telefonul meu este cu taste, fara acces la internet. Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 N-are nicio treabă cu internetul.E vorba să fiţi foarte precaut în a suna numere care dau ,,bip-uri,, şi aşteapă să fie sunate înapoi.Când cel mai mic abonament la Digi e doar 10 Lei, nu există nicio scuză pentru cineva să spună ,,am dat bip, că nu aveam minute...,, Link spre comentariu
Mircea Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Astia cu numere de nu ai auzit inca de numele tarii sunt dintre cei care folosesc sisteme automatizate. O persoana lanseaza nspe apeluri, insa stie ca probabilitatea e redusa sa raspunda cineva (ei nu stiu daca numerele sunt active), asa ca nu sta cate o persoana la fiecare apel. Rar te nimeresti sa fii tu la telefon si sa fie si el disponibil. D-aia nu vorbeste nimeni nimic, insa are confirmarea ca e un numar activ pentru o actiune ulterioara. Aici primesti telefoane de la numere similare cu al tau (tu 123 456 7890, numarul apelant 123 456 7893) si intra un robot ca "Agentia de taxe si impozite a pus popreala pe contul tau bancar, etc". Cand vad asemenea numere nici nu mai raspund, le ignor complet. Daca e chiar un apel pe bune sa lase mesaj sau sa sune din nou. Insa nu mai suna a 2-a oara. Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Nu am spus nicaieri ca a fost bip scurt. In casa nu tin telefonul in buzunar si uneori pur si simplu nu il aud. Numerele de afara sunt afisate deja cu prefix international si normal ca trezesc suspiciuni. Dar de ce te-ar alarma un numar de fix de RDS? Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 Acum 3 ore, merck a spus: Cred ca nu s-a inteles problema. Omul are un apel pierdut, suna de pe telefonul mobil care are cartela Vodafone, este taxat 9 euro. Suna din noua de pe un telefon fix la acelasi numar si i se spune ca numarul nu este alocat. Nelamurirea lui este cum de pe telefonul fix numarul apelat nu este alocat, dar cand a sunat de pe cartela Vodafone a fost taxat 9 euro? Sigur nu s-a inteles, dar de catre dv. Omul nu a fost taxat cu 9E pentru apel, cei 9 euro sint din alt film! uite asa bagati oamenii in puscarie! Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 3, 2021 Partajează Postat August 3, 2021 AUTOCITAT: Postat 5 ore în urmă Salut, am pierdut un apel pe tel Voda de la un nr RDS fix (probabil), cu 0314xxx. L-am apelat de pe un fix RDS (am cartela la Vodafone si magarii astia mi-au luat 9E din credit pt max 20 convorbiri scurte si fara acces la internet) >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 1- apelul pierdut este pe mobil (Vodafone) 2-in mod normal apesi pe CALL la telefonul respectiv (majoritatea au un singur telefon, deci nici nu ar fi putut proceda altfel) dar eu fiind patit cu smecherii de la Voda si avand si un alt telefon de la aceeasi firma cu nr pierdut, am procedat cum am scris: (CITAT 2): >> L-am apelat de pe un fix RDS<<. Sunt sigur ca daca nu puneam in paranteze motivul as fi fost intrebat: da de ce nu ai sunat d-le de pe mobil? Dar nu imi fac probleme, bodega forumului este un loc special, cu un farmec aparte. Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 De cand cu genul incert, Google subliniaza cine este tatal: Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2021 Partajează Postat August 16, 2021 O fi ta-su genetic. Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 28, 2021 Partajează Postat August 28, 2021 Il credeti pe cetateanul acesta? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> În România se face o medicină de lux, pentru că un medic câștigă mult mai mult, per total, decât un medic din Germania. Nici nu se compară. Eu, ca șef de clinică, luam 10.000 de euro brut și rămâneam cu 3.000 de euro, pentru că acolo este impozitare progresivă, plus asigurări sociale. Acolo lucrezi pentru fiscul german. Link spre comentariu
Mircea Postat August 28, 2021 Partajează Postat August 28, 2021 (editat) Privat sau public? Uite ce zice o firma mondiala de contabilitate PWC: https://taxsummaries.pwc.com/germany/individual/taxes-on-personal-income Alte taxe: https://taxsummaries.pwc.com/germany/individual/other-taxes Si salariile in Romania, ce si cum se aduna nu stiu. https://lege5.ro/Gratuit/ge3dkmzyga3a/anexa-nr-ii-lege-153-2017?dp=giydanzzga3dmny Editat August 28, 2021 de Mircea Link spre comentariu
dumitrumy Postat August 28, 2021 Partajează Postat August 28, 2021 Privat sau public? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Acesta spune că este inadmisibil ca un medic să ia salariu de la stat și să lucreze, în același timp, și la privat, iar peste toate astea să mai ia și șpagă. „În Germania nu aveai nici timp, nici energie să mai lucrezi la privat, că terminai programul la 8-9 seara. Link spre comentariu
merck Postat August 28, 2021 Partajează Postat August 28, 2021 Daca lucrezi si la stat si in privat dar fara sa se suprapuna orarul de lucru totul este OK. Am citit si eu in presa ca vine pacientul la cabinetul privat, este luat de manunta de asistenta, dus peste rand la cabinetul din policlinica (deci la stat) unde este consultat in graba si jumulit de bani. Nu stiu daca faptul ca era diasporean a fost tratat asa insa nu-i ok. Totusi cetateanul de mai sus incurca intentionat borcanele. El primeste 10.000 euro salar brut insa deja i-a retinut spitalul impozitul, el trebuie sa isi mai plateasca din banii aia cotizatiile sociale si daca il duce capul mai deduce ceva din salar. Articolul este scris sa prosteasca lumea. Spune el si niste adevaruri, dar incomplete. Da, a scazut drastic oferta pentru medici in strainatate (s-au ocupat posturile). Daca esti bun, iti gasesti un loc, dar deja trebuie sa cunosti limba tarii gazda (in trecut mergea si cu nivel A1). https://www.national.ro/social/dr-paul-purea-medicii-romani-au-trei-venituri-salariu-cabinetul-privat-si-spaga-732587.html Link spre comentariu
Postări Recomandate