Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte II

Vizitator

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut, am pierdut un apel pe tel Voda de la un nr RDS fix (probabil), cu 0314xxx. L-am apelat de pe un fix RDS (am cartela la Vodafone si magarii astia mi-au luat 9E din credit pt max 20 convorbiri scurte si fara acces la internet) si mi se raspunde ca nr nu este alocat. Cum ati interpreta anomalia asta (ii zic eu)?

Link spre comentariu

Cred ca nu s-a inteles problema. Omul are un apel pierdut, suna de pe telefonul mobil care are cartela Vodafone, este taxat 9 euro. Suna din noua de pe un telefon fix la acelasi numar si i se spune ca numarul nu este alocat.

Nelamurirea lui este cum de pe telefonul fix numarul apelat nu este alocat, dar cand a sunat de pe cartela Vodafone a fost taxat 9 euro?

Link spre comentariu

De aia e bine să vă faceţi un abonament la Digi, cel mai ieftin.Cartela, deşi pare o soluţie ieftină fiindcă o încarci doar când nu mai ai credit, e expusă acestor şarlatani.De pe abonamentul de 2 Euro nu are cum să vă taxeze un astfel de scammer.

Dar dacă vreţi să rămâneţi totuşi la cartelă, nu mai sunaţi înapoi numere necunoscute...dacă cineva are neapărată nevoie, vă sună din nou.

Link spre comentariu

Cred ca nu s-a înțeles ce e cu vodafone. Nu am sunat de pe mobil pt ca mi-au luat bani aiurea si nu am vrut să risc puținii care au mai rămas. Nu acum m-au taxat cu 9E, ci in timp. Acum am sunat de pe fix RDS pt ca nr era de același tip. Am sa sun la RDS. Si sun la nr necunoscute pt ca se mai trezeste câte un client vechi si am pierdut multe numere cand s-a defectat telefonul anterior.

Link spre comentariu

Nu era neapărat o supărare, mai repede o interpretare de Gaga: cum naiba de am fost sunat de pe un nr nealocat? Am sunat la rds si mi-au spus ca daca am fost sunat din centrala lor nici nu le apare numarul sa verifice. Si daca nr este din 10 cifre la apelare nu se poate suprataxa. Enigma rezolvata!

Link spre comentariu

Acum 54 minute, validae a spus:

De aia e bine să vă faceţi un abonament la Digi, cel mai ieftin.Cartela, deşi pare o soluţie ieftină fiindcă o încarci doar când nu mai ai credit, e expusă acestor şarlatani.De pe abonamentul de 2 Euro nu are cum să vă taxeze un astfel de scammer.

Dar dacă vreţi să rămâneţi totuşi la cartelă, nu mai sunaţi înapoi numere necunoscute...dacă cineva are neapărată nevoie, vă sună din nou.

De pe cartela nu are cum sa iti ia bani daca ai o extraoptiune activa pentru ca o platesti apoi ramai cu zero credit si te folosesti de beneficiile ei (minute nationale, internationale,  internet, etc). Am de peste 10 ani cartela. Cu abonamentele  imi faceam numai nervi. Trebuia sa ma cert cu toti idiotii din sistem cand aveam o problema sau ma sunau intr-o veselie  sa imi faca nustiu ce ''oferte''.

De pe abonament e posibil sa iti ia bani.

Link spre comentariu

Aaaaa. E un fel de semi-spam. Ei vă sună dar dvs. nu puteți apela înapoi. Adică e ca și când ar fi oprit telefonul lor. Ei vă apelează după cine știe ce nr. nealocat sau nu, nu puteți apela pe tru că se ocupă cu țepe. 

Uitați aici un program pentru telefon. Când nu știți cine vă apelează nu răspundeți și intrați pe nr. respectiv, dacă e vorba de spam în mare parte apare acolo o mică denumire adăugată de alți useri ca și noi. 

Se poate seta telefonul să nu răspundă decât la contactele din agendă, nu ar apărea decât ca și când ar da bip, apoi verificați cu aplicația. 

Link spre comentariu
18 minutes ago, maresaldeflota said:

Aaaaa. E un fel de semi-spam. Ei vă sună dar dvs. nu puteți apela înapoi. Adică e ca și când ar fi oprit telefonul lor. Ei vă apelează după cine știe ce nr. nealocat sau nu.. 

N-ai inteles ce s-a explicat deja. O sa-ti dau un exemplu real. 

1. Firma ABC are numarul central 123 456 0000. Acolo suni cand iti raspunde robotul care te ghideaza catre receptie sau biroul lui X daca stii interiorul. 

2. Fiecare birou are un interior asociat. Sa zicem ca al meu e 5566. Cand te sun eu, tu vezi pe ecran 123 456 5566. Daca tu suni pe numarul asta, centrala furnizorului iti zice ca e numar nealocat, caci el e fabricat de centrala din asocierea lui 123 456 0000 si interiorul tau 5566.

Unde e teapa? Nu e nici o teapa, asa functioneaza unele centrale. 

Mai clar acuma? 

NB: baietii destepti care stiu ca centrala e 0000 cam ghicesc ca 5566 e un numar intern si suna la numarul cu 0000 si baga din taste 5566 cand robotul cere. Cei mai putini destepti sar ca ii spameaza Xulescu. 

Sper ca stiti de gluma! 

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Ok. Am înțeles. 

(Sper ca stiti de gluma! 

Nu neapărat mai puțin deștepți ci doar mai suspicioși :rade: Nu e mai bine să sufli și in iaurt în stil grecesc!?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări