Administratori Badman Postat Septembrie 13, 2019 Administratori Partajează Postat Septembrie 13, 2019 Dupa cate vad exista si racheti moldoveni specializati in ambrozie Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 14, 2019 Partajează Postat Septembrie 14, 2019 De cand a aparut subiectul asta, m-am tot uitat dupa buruiana asta dar nu am vazut-o. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2019 Partajează Postat Septembrie 14, 2019 La 12.09.2019 la 17:55, alf a spus: În pozele postate de tine NU este ambrozie... ala este ȘTIR... https://www.google.ro/search?hl=ro&biw=1482&bih=737&tbm=isch&sa=1&ei=HFt6XeTGDMjDwQK2_oywAg&q=buruiana+stir&oq=buruiana+stir&gs_l=img.3..0i30.5439.7383..7812...0.0..0.79.676.9......0....1..gws-wiz-img.......0i7i30j0i10i19j0i19j0i7i30i19j0i8i7i30i19.qD9f8__Fkk0&ved=0ahUKEwjkxOyFxMvkAhXIYVAKHTY_AyYQ4dUDCAY&uact=5 Abrozia arată altfel... https://www.google.ro/search?q=buruiana+ambrozie&client=ubuntu&hs=Dx8&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=vYS_6TOJY7hTXM%3A%2CV-J1bL4pszMulM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kTM0J1nsHJNNv38fKdMVUKGqOHMxA&sa=X&ved=2ahUKEwiu_ZeWxMvkAhXEy6QKHe9fAswQ9QEwAXoECAYQBg#imgrc=vYS_6TOJY7hTXM: Pentru edificare, compară cu atenție forma frunzelor celor două plante... Multam de lamurire! Link spre comentariu
vera Postat Septembrie 14, 2019 Partajează Postat Septembrie 14, 2019 Acum facem alergie la ambrozie (stramosii nostri nu faceau). Pe cand vom face alergie la prostie, lene, nesimtire, etc.? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 15, 2019 Administratori Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Acum 5 ore, vera a spus: Acum facem alergie la ambrozie (stramosii nostri nu faceau). Pentru ca genele umane se degradeaza pe zi ce trece, mai demult handicapatii erau lasati sa moara iar acum sunt incurajati sa se casatoreasca si sa faca alti handicapati. PS Nu am nimic cu handicapatii doar observ realitatea Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Handicapati sau nu, cu alergii sau nu va veni timpul sa-si poarte singuri de grija. Selectia naturala s-a perfectionat milioane de ani chiar daca incercam sa o ocolim acuma din cauza normelor sociale si morale la moda in momentul asta. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Cred ca acele persoane care sufera de alergie la ambrozie ar trebui sa incerce sa-si rezolve problema cu sistemul imunitar(daca e posibil...), altminteri te pomenesti ca peste 2-3 generatii urmasii lor vor avea alergie la brad, molid, stejar, papadie, lucerna sau mai stiu eu la ce, ori, nu putem decima toate plantele ca sa nu mai sufere cei cu sistemul imunitar facut terci. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 (editat) Acum 7 ore, PapaHell a spus: Pentru ca genele umane se degradeaza pe zi ce trece, mai demult handicapatii erau lasati sa moara iar acum sunt incurajati sa se casatoreasca si sa faca alti handicapati. PS Nu am nimic cu handicapatii doar observ realitatea Diversitatea genetica nu mai este o prioritate . . . . . . . ., si politicile sunt cam contra DIVERSITATII GENETICE . . . . . . . . De ce oare ?!!!! La liceu profesorul de biologie a tinut cateva ore in afara programei scolare si a explicat ce si cum cu strambii , prostii, dilii , si alte derapaje ale naturii . . . . . ., din cauze dovedite de lipsa de diversitate . . . . . . Acum 1 oră, Spitfire a spus: Cred ca acele persoane care sufera de alergie la ambrozie ar trebui sa incerce sa-si rezolve problema cu sistemul imunitar(daca e posibil...), altminteri te pomenesti ca peste 2-3 generatii urmasii lor vor avea alergie la brad, molid, stejar, papadie, lucerna sau mai stiu eu la ce, ori, nu putem decima toate plantele ca sa nu mai sufere cei cu sistemul imunitar facut terci. Selectia naturala va avea mereu ceva de spus si nu poate fi tinuta " in frau " , ignorata sau ocolita . Trebuia sa fii dobitoc ca sa alegi pentru imperechere un partener cu multe lipsuri din punct de vedere fiziologic .Strict animalic vorbind .In natura nu se intampla asa ceva , pentru simplu motiv ca perpetuarea speciei este o lupta in sine si nu la modul figurat . Ma opresc aici , nu de alta ,dar ma mananca limba sa le spun si pe sleau . BIG LIKE PAPA . BIG LIKE SPITFIRE . Editat Septembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 (editat) Când pe un topic ce trata problema handicapurilor grave ereditare am dat exemplul spartanilor, care nu-şi păstrau nou născuţii cu malformaţii vizibile, mai că nu am fost făcut fascist....dar propagarea anomaliilor grave duce la o generaţie viitoare bolnavă.Mai mult decât atât, încurajarea sau permiterea ca cei cu handicapuri severe de a avea copii, multiplică şansele de a apărea astfel de mutaţii peste generaţii.Aşa cum alegi doar sămânţă sănătoasă şi puternică pentru o recoltă bună, aşa trebuie şi moştenirea genetică păstrată.Nu ştiu dacă se mai menţin unele norme vechi, care nu permiteau unora cu handicapuri mentale sau fizice grave să aibă copii....dar acum trebuie musai să-i operezi chiar din uter dacă au malformaţii grave, deşi astfel tratezi doar un efect, neţinând cont că practic propagi mai departe un defect genetic.Adevărul poate fi uneori crud, dar nu e suficient să trăieşti chiar în orice condiţii. Am un vecin al cărui unic copil s-a născut cu o gravă malformaţie, din cauza faptului că părinţii (care au şi ei un grad oarecare de retard)nu au fost niciodată la un control periodic prenatal şi astfel nu s-a observat că fătul avea şi cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului.Acum copilul are 21 de ani şi e în stadiul de legumă, e plimbat cu scaunul, mănâncă doar dacă i se bagă forţat pe gât, nu vorbeşte şi nu pare să aibă vreun semn de raţiune.Nu au mai încercat să aibă copii, iar cel care trebuia să îi sprijine la bătrâneţe, din păcate nu are speranţe prea mari de viaţă, fiindcă nu se poate deplasa singur iar lipsa de mişcare se ştie că duce inevitabil la degradare şi moarte prematură... Referitor acum strict la subiectul topicului, adică ambrozia.....se mai spune că e simbolul paraginii şi locurilor părăsite.Sau mai simplu spus, al nesimţirii....fiindcă un gospodar bun nu permite ca terenul să-i fie năpădit de buruieni.Cred că sunt foarte puţine localităţile din ţară în care s-au luat măsuri reale împotriva celor care permit acestei buruieni dăunătoare..... Eu am în apropierea casei nişte terenuri agricole ale unor vecini, iar proprietarii au lăsat la capătul din apropierea proprietăţii mele porţiuni pe care creşte ambrozia.I-am avertizat despre asta, dar dacă am văzut că nu iau măsuri, am luat coasa şi am tăiat ambrozia înainte de a înflori.Puteam să-i reclam la Primărie, dar sunt sigur că astfel mi i-aş fi făcut duşmani, aşa că am recurs la exemplul practic.Dacă şi la anul fac la fel, dau cu ierbicid total, de nu mai creşte nimic... Editat Septembrie 15, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Eu aș planta peste buruienile altora plante care le vin de hac, adică să zicem mentă care acapareaza tot, pe deasupra ar mai mirosi și frumos! Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Ar fi frumos dacă ar şi funcţiona mereu chestia asta.Eu am nişte mentă plantată pe o porţiune de lângă gard, iar gardul e din plasă metalică.A naibii mentă dacă s-a întins mai mult de locul de unde am pus-o iniţial, deşi mi-ar plăcea să-i ia complet locul pirului cu care mă lupt de ceva ani pe lângă garduri....Fiu-meu la un moment dat se apucase să tundă iarba prin curte şi necunoscând cum arată menta, a intrat puţin cu maşina de tuns iarba în ea.După cum mi-a povestit ulterior, a rămas surprins de aroma mentolată care s-a degajat, doar când s-a aplecat să vadă de unde vine şi-a dat seama că tăiase şi ceva mentă.... Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Abrozia a ajuns sa se aclimatizeze în Europa datorita unei mutatii genetice survenita în jurul anului 2000. Are însa dusmani naturali. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 15, 2019 Administratori Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Problema e ca la noi nici nu se aplica legea Citat (1) Nerespectarea prevederilor art. 1 de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole constituie contravenție și se sancționează cu avertisment. (2) Constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole și se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 (editat) Inca o buruiana care a ajuns material electoral si motiv de propaganda . Mare pacat ca turma pune la suflet . In timp ce STATUL nu face nimic . Editat Septembrie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 16, 2019 Partajează Postat Septembrie 16, 2019 (editat) Nici eu nu am auzit de aceasta buruiana, pina mai acum doi trei ani. Ce sa zic, nu ma deranjează deloc. Mai degrabă ma supara praful de pe strada! Ce remarc eu, este exacerbarea unor "boli". Copil fiind, nu am auzi, de la gradinita pina la facultate, de vreun copil cu alergie la ceva. Doar la institut am avut o colega alergica la venin de albine. De unde alergiile aste, mai frate??? Alta "boala'", depresiile! Nu am avut/vazut vreun copil/coleg care sa fi acuzat asa ceva! Toti eram preocupati de joaca si invătătura, nu aveam vreme pentru depresii! Cu ce suferă oamenii, in general? Pai .. cu articulatiile, cu inima, cu ficatul si traectul gastro-intestinar! Pai fratilor, hai sa le dam oamenilor...nu, nu medicamente, ci suplimente alimentare, pentru articulatii, ficat, inima, colon! A, si pentru, ca aici voiam sa ajung, alergii si...depresii! Nu cumva aceasta ambrozie, e un bau-bau, menit sa stoarca bani? Pentru ca, asa cum ziceam mai sus, exista alergenti mai nasoli decît ambrozia, dar nu-i scoate nimeni in fata. Editat Septembrie 16, 2019 de icar Link spre comentariu
Postări Recomandate