Haralambie Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 (editat) La bobinele pentru difuzoare mari, e bine ca rezistenta lor sa fie mica si in acelasi timp luata in calcul. O bobina de 4.7mH la 22,32 RON nu poate fi o bobina pe aer cu rezistenta mica. Poate doar cu miez. Daca aplicatia nu e pur audiofila sunt OK si cele cu miez, atata timp cat nu sunt duse spre saturatie. Editat Septembrie 19, 2019 de Haralambie Link spre comentariu
Mli Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Eu m- am invat minte cu filtrele, pe joase folosesc filtre active ( daca se dispune de inca un amplificator) si pe medii inalte , filtre pasive facute cu cap Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 (editat) Domnilor , vă pierdeți vremea degeaba cu colegul nostru , el a cumpărat niste difuzoare , nu poate să " citească " graficele pentru SPL -ul difuzoarelor , nu știe să calculeze un filtru sau să liniarizeze soundul incintei , mi-a comunicat că de 20 ani este pasionat de incinte . Vă dau copy paste ce a spus pe un grup fb . I-am spus că producătorul difuzorului de înalte nu recomandă o frecvență de taiere mai mare de 3000hz , el o ține sus si tare ca aceste cutii cu difuzoare se aud .... mișto , a mai pus cutiile cu difuzoare si pe un grup de hi-end . Concluziile le trageți singuri . "That's it. I'm sick and tired of this guy so I'm gonna tell you what happened: because I wanted a clean audio filter I chose to buy them factory made. So I got the filters, 3 way with cutting frequencies at 550 Hz and 4800 Hz. This guy, Viorel Firtat, is buzzing me because I bought the filters and did not made them myself. So lets see: the mid driver is going up to 7000 hz and the tweeter is going from 1500 hz. So it seems to me that 4800 hz is a reazonable frequency to separete the two of them... When I got the filters I didnt test them, I just kept them in the box till I finished the project. When I hooked up the speakers one of them was playing at a lower volume than the other one. After some test I was sure the problem was with the filters so I poster online for some help. Got some help and after some other test it was clear that the problem was one capacitor on one of the filters (one red MKP 2.2 microfarad). Ordered Monacor MKPA capacitors (2 pieces 2.2 microfarads and 2 pieces 6.8 microfarads for the mids just to be sure they're fine), replaced them and it's all ok now. And this guy, Viorel Firtat, f#cked my head up all day for that... Do you think that's ok?" Ăsta este grupul https://m.facebook.com/groups/1982714188657691?view=permalink&id=2309782382617535 , bineînțeles că este plin de urechiști amabili . Editat Septembrie 19, 2019 de viobio Link spre comentariu
Haralambie Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 De curiozitate, ce grup e asta? Acum 6 minute, Mli a spus: Eu m- am invat minte cu filtrele, pe joase folosesc filtre active ( daca se dispune de inca un amplificator) si pe medii inalte , filtre pasive facute cu cap Solutia e buna, dar dificil de implementat daca o faci doar dupa ureche. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 La 18.09.2019 la 16:58, Shambala a spus: Va legati de aspecte mai putin semnificative, mai bine lasati omul in pace. S-a spus ceva despre calcularea volumului incintei sau despre ranforsare ? In final despre calculul filtrelor s-a concluzionat ca nu conteaza din moment ce la ureche se aud bine... asa ca ce importanta mai au "fineturile" ? Foarte bine punctat ! Defapt asta este calea catre cutii cu difuzoare sau coșciuge care cînta , să vezi cind o să dea altora sfaturi despre incinte , că este pasionat de 20 ani dar nu poate bunghi un cond defect . Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Septembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Acum 10 minute, Faust2018 a spus: Domnilor , vă pierdeți vremea degeaba cu colegul nostru , el a cumpărat niste difuzoare , nu poate să " citească " graficele pentru SPL -ul difuzoarelor , nu știe să calculeze un filtru sau să liniarizeze soundul incintei , mi-a comunicat că de 20 ani este pasionat de incinte . Vă dau copy paste ce a spus pe un grup fb . I-am spus că producătorul difuzorului de înalte nu recomandă o frecvență de taiere mai mare de 3000hz , el o ține sus si tare ca aceste cutii cu difuzoare se aud .... mișto , a mai pus cutiile cu difuzoare si pe un grup de hi-end . Concluziile le trageți singuri . "That's it. I'm sick and tired of this guy so I'm gonna tell you what happened: because I wanted a clean audio filter I chose to buy them factory made. So I got the filters, 3 way with cutting frequencies at 550 Hz and 4800 Hz. This guy, Viorel Firtat, is buzzing me because I bought the filters and did not made them myself. So lets see: the mid driver is going up to 7000 hz and the tweeter is going from 1500 hz. So it seems to me that 4800 hz is a reazonable frequency to separete the two of them... When I got the filters I didnt test them, I just kept them in the box till I finished the project. When I hooked up the speakers one of them was playing at a lower volume than the other one. After some test I was sure the problem was with the filters so I poster online for some help. Got some help and after some other test it was clear that the problem was one capacitor on one of the filters (one red MKP 2.2 microfarad). Ordered Monacor MKPA capacitors (2 pieces 2.2 microfarads and 2 pieces 6.8 microfarads for the mids just to be sure they're fine), replaced them and it's all ok now. And this guy, Viorel Firtat, f#cked my head up all day for that... Do you think that's ok?" Ăsta este grupul https://m.facebook.com/groups/1982714188657691?view=permalink&id=2309782382617535 , bineînțeles că este plin de urechiști amabili . Deci dvs. erați domnul meu... Cum e cu frecvența de tăiere? Eu știu că producătorul recomandă să nu cobori sub frecvența aia de 3000 Hz, nu că nu ai voie să tai mai sus. Și chiar îi rog pe colegii să spună cine are dreptate. Și dacă eu am dreptate mă lasați în pace în ale mele iar dacă dvs aveți dreptate eu ies de pe forumul ăsta... Link spre comentariu
Haralambie Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Pentru astfel de probleme, recomand curtea de arbitraj. http://arbitration.ccir.ro/ Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Acum 7 minute, Haralambie a spus: Pentru astfel de probleme, recomand curtea de arbitraj. http://arbitration.ccir.ro/ Dacă nu ar fi fost căpos , că asa este , i-aș fi desenat un filtru cum trebuie , și alții i-au spus că nu asta este calea pentru un sunet bun , dacă tot dai banii pe piese ....de ce să nu faci ceva cum trebuie ? ! Este genul de om " care stie el cum stă treaba " sau " ce bă le asculți tu ? " . Normal ....eu si alții care s-au implicat să ii răspundă nu ascultam cutii cu difuzoare . Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 (editat) Important este ca înaltele sa tisie tare, vocea sa fie undeva în fundul curții iar basul sa dea jos tencuiala. Dacă pot face asta fără sa scoată fumul din amplificator iar vecinii de pe doua străzi asculta muzica pe care o pune Dj-ul atunci e totul perfect. Dacă despre acest fel de boxe vorbim atunci nu mai trebuie modificat nici un filtru. Sper totuși ca nu-i cazul de fata. Apropo, am văzut ca-i o linie de scule Technics. Amplificatoarele astea au final (în 95% din cazuri) STK-uri care nu suporta impedanta mica la boxe iar filtrul în discuție cam reduce impedanta..... @daniel_2004 Ai grija sa nu dai prea tare ca parca te vad ca ești la căutare de STK-uri. Editat Septembrie 19, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Acum 20 minute, daniel_2004 a spus: Deci dvs. erați domnul meu... Cum e cu frecvența de tăiere? Eu știu că producătorul recomandă să nu cobori sub frecvența aia de 3000 Hz, nu că nu ai voie să tai mai sus. Și chiar îi rog pe colegii să spună cine are dreptate. Și dacă eu am dreptate mă lasați în pace în ale mele iar dacă dvs aveți dreptate eu ies de pe forumul ăsta... https://www.monacor.com/products/components/speaker-technology/hi-fi-tweeters/dt-19su/ Link spre comentariu
Haralambie Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Acum 3 minute, sesebe a spus: Important este ca înaltele sa tisie tare, vocea sa fie undeva în fundul curții iar basul sa dea jos tencuiala. Dacă pot face asta fără sa scoată fumul din amplificator iar vecinii de pe doua străzi asculta muzica pe care o pune Dj-ul atunci e totul perfect. Dacă despre acest fel de boxe vorbim atunci nuai trebuie modificat nici un filtru. Sper totuși ca nu-i cazul de fata. Iti poti da seama si dupa curba din egalizatorul grafic. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 Acum 2 minute, sesebe a spus: Important este ca înaltele sa tisie tare, vocea sa fie undeva în fundul curții iar basul sa dea jos tencuiala. Dacă pot face asta fără sa scoată fumul din amplificator iar vecinii de pe doua străzi asculta muzica pe care o pune Dj-ul atunci e totul perfect. Dacă despre acest fel de boxe vorbim atunci nuai trebuie modificat nici un filtru. Sper totuși ca nu-i cazul de fata. Apropo, am văzut ca-i o linie de scule Technics. Amplificatoarele astea au final (în 95% din cazuri) STK-uri care nu suporta impedanta mici la boxe iar filtr-ul în discuție cam reduce impedanta..... Ai grija sa nu dai prea tare ca parca te vad ca ești la căutare de STK-uri. Nu poți să te abții ? Lasă domnule să taie joasa la 100...150Hz , ce știi tu ? Să pună acolo un cond baban de 100microF , ce dacă impedanța incintei se duce la 2..2,5 ohmi ? Nu știi tu d'astea cu basul si cu toba mare . El este fericit că i-au apreciat alți urechiști cutiile cu difuzoare , urechiști străini . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 1 oră în urmă, daniel_2004 a spus: Sesebe, nu am măsurat niciodată să fiu sincer și nici nu știu procedura (trebuie să mă uit cum se face) Adrian_pic: condensator MKP de 47 este 65 ron și bobină am găsit de 4,7 (2 în serie să iasă 9,4 mH) e 22,32 ron Da un link sa vedem ce ai gasit. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Septembrie 19, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2019 (editat) Mai au câte unii să-mi spună și ce manele ascult efectiv pentru că le-au spus pe toate... Ca să edificăm: nu ascult manele. Aplificatorul e Technics dar nu e pe STK-uri și nici MOS FET... Boxele (măsurate cu multimetrul) aveau 5.2 ohmi parcă. Ce se vede în poze nu e curba de la egalizator ci analizatorul spectral... Domnule faust sau cum te-o chema: da, ascult eu și spre deosebire de tine eu nu caut un sistem liniar pentru că așa trebuie să fie. Eu vreau să ascult ce-mi place mie. Punct. Nu mai am treabă cu dumneata. Adrian_pic: nu am pus link pentru că am zis să nu fac reclamă... Bobina: https://www.partysound.ro/audio/accesorii-boxe/accesorii-filtre-rezistente-condensatoare-transformatoare/bobina-cu-miez-de-ferita-monacor-lsif-470-1/30265 La bobină totuși nu aș merge pe asta pentru că vad că e pentru 60 w RMS în 8 ohmi... Condensator: https://www.partysound.ro/audio/accesorii-boxe/accesorii-filtre-rezistente-condensatoare-transformatoare/condensator-de-putere-monacor-mkpa-470/30224 Editat Septembrie 19, 2019 de daniel_2004 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 19, 2019 Partajează Postat Septembrie 19, 2019 (editat) Dacă pui bobinele una lingă alta sau una peste alta, în cazul a 2 bobine înseriate, valutarea rezultata nu este suma lor ci, dacă sint egale ca valoare, de aproape 4 ori valoarea uneia. În cazul bobinei din link, pt ca are forma de mosor (care mai concentrează puțin cimpul, valoarea nu va fi de 4 ori mai mare dar nici suma lor, va fi undeva între depinzind cit de apropiate pe pui. Deci dacă vrei ~9mH nu trebuie sa inserezi doua de 4.7mH ci ai putea obține o valoarea de aproximativ 9mH inseriind doua de 3.3mH și montindu-le lipite una de cealaltă. Asta te ajuta sa mai reduci Rdc-ul folosind de exemplu bobine cu sirma mai groasa. Legat de amplificator, cu ce finali este făcut dacă nu-s nici STK și nici MOS? Întreb asa de curiozitate..... sa mai aflu și eu ce finali se mai folosesc acum..... Editat Septembrie 19, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum