Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema filtre audio

daniel_2004

Postări Recomandate

Exact, scuze!

Te-ai uitat pe topicul recomandat de mine?

Chiar dacă nu te descurci cu engleza poți folosi google translație și sigur vei înțelege multe lucruri de acolo. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Scuze, chiar nu am apucat, am fost ocupat cu munca din păcate... Cu engleza nu ar fi problemă mare... Termeni tehnici să nu fie mulți că acolo e problemă...

Aștept în continuare să-mi vină condensatorii. Trebuiau să vină azi dar se pare că n-am avut noroc...

Link spre comentariu

Astăzi mi-au venit piesele și le-am schimbat. Se aud ok acum, e totul bine.

Am redus un pic mediile din egalizator dar asta e problema mea, nu sufăr mediile în exces.

Cam așa au ieșit. :)

Mulțumesc tuturor pentru ajutorul acordat!

IMG_20190918_125438.jpg

Editat de daniel_2004
Completare
Link spre comentariu

Aspectul e fain dar, ca sa fiu circotas pina la capat, difuzoarele de medii si de inalte trebuiau decalate spre marginea cutiei, binenteles simetric pt a pastra aspectul placut.

Ar mai fi trebuit sa fie si "ingropate" in placa frontala difuzoarele prin frezare, cel putin mediile si iar la tweetere e cam obligatoriu sa fie la nivel cu placa frontala.

Iar ca protectie pt copii si "pets" ar fi bine sa ai si o marca frontala de protectie detasabila.

Pt difuzoarele de medii, daca simti ca-s un pic prea in fata, poti inseria un rezistor intre filtru si difuzor. undeva intre 1ohm si poti urca pina pe la 5.6-8.2 ohm. Eu as zice ca 2.2 sau 3.3 ohm / 10W-16W este suficient. E mult mai OK asa decit sa le tii jos din egalizor, dar asta binenteles daca sint un pic prea in fata si nu-i neaparat numai o parere/preferinta personala. 

Pt testare si, ca sa nu cumperi multe valori, poti cumpara 6-8 rezistente de 2.2ohm/10W si poti obtine din combinatii serie paralel cam orice valoare in intervalul de interes. (1.1Ω, 2.2Ω, 3.3Ω, 4.4Ω, 6.6Ω, 8.8Ω) De-abia acum incepe joaca.........

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Sesebe, am vrut să le decalez stânga-dreapta pentru o mai buna spațialitate dar îmi era sa nu fie prea de tot din cauză că stau un pic depărtate una față de cealaltă. (Am mai folosit modul ăsta de așezare a difuzoarelor). Ar fi fost frumos să le și îngrop dar nu am avut freză plus că dacă aș fi vrut să fac asta trebuia să le dublez fețele (am folosit PAL de 19 mm iar buza difuzorului de bass este de 19,2 mm conform schiței producătorului).

O să le las așa, nu mai adaug nimic, pentru că dacă le iau la vreo petrecere, ceva o sa fie nevoie sa țipe un pic mai tare...

Link spre comentariu

Va legati de aspecte mai putin semnificative, mai bine lasati omul in pace.

S-a spus ceva despre calcularea volumului incintei sau  despre ranforsare ?

In final despre calculul filtrelor s-a concluzionat ca nu conteaza din moment ce la ureche se aud bine... asa ca ce importanta mai au "fineturile"  ?

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Shambala a spus:

Va legati de aspecte mai putin semnificative, mai bine lasati omul in pace.

S-a spus ceva despre calcularea volumului incintei sau  despre ranforsare ?

In final despre calculul filtrelor s-a concluzionat ca nu conteaza din moment ce la ureche se aud bine... asa ca ce importanta mai au "fineturile"  ?

Bine punctat!

Link spre comentariu
Acum 17 minute, Haralambie a spus:

Nu stiu daca a apucat sa se bucure 30 minute de realizarea sa, ca ati calcat pe ea ca pe presuri

Nu mă interesează criticile nefondate... Atâta timp cât mie îmi place cum se aud și sunt mulțumit de ele pot să zică ce vor.

Da, aș fi putut să fac unele chestii care îmbunătățească puțin sunetul, dar:

- am lucrat cu tâmplarul de la mine de la muncă și nu are scule săracu' om... Nu pot să-i cer să facă din căcat bici și să și pocnească. De mai multe ori...

- tot din cauză că am lucrat cu tâmplarul de la mine de la muncă nu am avut chef să-l frec la creieri... A lucrat pro-bono omu'. N-a vrut să ia nimic

- de ranforsări nu e cazul pentru că incinta a fost prinsă in holzșuruburi și am folosit adeziv pentru lemn Moment la toate muchiile. Cine a lucrat cu Moment știe despre ce vorbesc (se lipește de nu îl mai desfaci)

- despre calculul incintei iar nu vreau să zic nimic pentru că se vor isca discuții din nou mai mult ca sigur dacă simulează cineva incinta... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări