Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Americanii

alcon

Postări Recomandate

Ce mai fac americanii si romanii ( in comun ) :

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/ce-prevede-memorandumul-semnat-intre-guvernele-sua-si-romaniei-privind-5g-1176106

Si ce se pregatesc ( adica asteapta momentul ) sa faca americanii singuri :

https://www.aljazeera.com/news/2019/09/saudi-oil-attack-reignites-fears-iran-conflict-gulf-190915200146301.html

Editat de gauss
Link spre comentariu

icar tu esti rusofon pt ca ai dus-o bine pe timpul regimului de trista amintire si acum in prezent abia te mai descurci. Nu iti mai fa iluzii, ivan nu va mai pune cizma in tara noastra! Ursul nu mai este ce era odata, a pierdut teren irecuperabil. 

Link spre comentariu

Adrian, jignesti din nou. Fara rost. Nu sunt rusofon decit in mintea ta sufocata de americanofonie ( iaca, pentru tine am inventat un cuvint). In regimul de trista amintire nu am dus-o deloc bine. Am facut cozi de mi-au iesit ochii, ca tot romanul, frigider am avut in anii 70, televizor prin 75, masina nici atunci nici acum. O casa ca tot amarasteanul, cu chirie, un serviciu care mi-a placut si unde am respectat si am fost respectat. Nu am fost membru de partid, doar utecist. Chestia e ca acum ma descurc destul de bine. Dar, spre deosebire te tine, am invatat sa disting valorile. Fie ele americane sau rusesti. Ma supara prostia, servilismul, orgoliul si snobismul. Si ideile fixe.

Ursul nu mai e ce a fost, e nitel mai mare. Ia-o ca pe o idee fixa.

Gauss, o sa apara iar publicitatea la 5G? Ca a disparut brusc, dupa vizita presedintelui in SUA.

Cit despre Trump, nu i-ar strica o vizita la dermatolog. Ca la psiholog degeaba se duce. Ce inseamna sa fi american misogin. Nu zic de Trump, ci asa in general.

Link spre comentariu

icar nu tatal tau era director? 

Nu cred ca ai asistat vreodata la semnarea unui contract de cateva milioane de euro de il condamni atata pe Trump. Trump nu si-a schimbat naravul chiar daca a devenit presedinte. Ca l-a impins pe nu stiu ce prim ministru sau ca nu o pupa in cur pe regina Saveta a jinglezilor nu ar surprinde pe nimeni din mediul de afaceri. Acolo este jungla, nu iti poti permite galanterii daca vrei sa castigi. Orice politete este taxata ca o slabiciune. 

Ai vazut si tu cate parale face regina Saveta. Pana si regele Spaniei a luat-o la misto ca nu mai abdica odata sa lase tronul la urmasi. 

Trump trage pt tara lui la fel cum Merkel sa Macron trag pentru tarile lor.

In viziunea mea Macron este peste Trump insa USA este cu mult peste Franta. 

Link spre comentariu

In viziunea mea marele blond e realist comparativ cu macroul de pe Sena, csre nu pare deloc ancorat in realitate. Adică nu deslușește "meandrele concretului", cum zicea odinioară 'nea Nelu :rade:

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Eu zic ca Macron este foarte ancorat in realitate si incearca sa ridice Franta mai sus decat este. Cine a mai incercat pana acum sa mai taxeze in afara de el Amazon si alti giganti americani high tech? Trebuie sa ai ooo sa faci asta. Gigantii americani s-au dus la Trump sa se planga si blondul a zis ca le pune taxe vinurilor frantuzesti cum nu a mai vazut Franta pana acum. 

Noi toti avem vise umede cu impozitarea multinationalelor dar nu facem nimic. Macron a avut ooo si a urcat pe ring sa se bata pentru Franta lui. Ca o sa castige sau o sa piarda vom vedea, dar nimeni in afara de el nu a urcat pe ring ca sa se bata. Restul tot incearca pupaturi in cur si limbi. 

Macron s-a dus direct la printul mostenitor al Arabiei Saudite si desi ala era cu un cap mai mare decat Macron si se uita de sus in jos, a fost pus in dificultate de Macron. Cand i-a zis printului: crezi ca doar USA are sa va ofere ceva? Crezi Franta nu are nimic sa va propuna? 

Macron este foarte spontan si stie sa vorbeasca, pana si Trump a recunoscut ca este greu sa castigi in fata francezului. 

Tot Macron cand a vazut ca Trump a crescut pretul pt a apara Europa a fost cel care a spus:Europa trebuie sa isi formeze propria armata si sa devina capabila sa se apere singura! Cand suntem santajati trebuie sa avem curajul sa luam hotarari indraznete. 

Cautati si vedeti cele doua intalniri dintre Sarkozy si putin, unde Sarkozy vine ca un cocos si ii spune lui putin ca nu va permite aia, aia si cealalta si putin i-a zis:ciocu mic ca te calc in picioare. La conferinta de presa Sarkozy era inca terifiat si nu stia ce sa spuna. 

Nu acelasi lucru s-a intamplat cu Macron cand putin a incercat sa-l timoreze pe Macron incheind cu: nu trebuie sa va fie frica de rusia, Macron i-a taiat-o scurt:Franta are capabilitatea de a se apara singura! Normal ca a fost un bluf ca Franta se poate apara pana intervine unchiul Sam. Dar i-a tras-o lui putin care nu a putut sa il puna in cur stiind ce unchiul Sam intervine pentru Franta. 

Am mai spus-o, mi-as dori ca Romania sa-l aiba presedinte pe Macron cate sa se ocupe doar de politica externa. 

Macrona si spus in timpul alegerilor ca presedintele Frantei trebuie sa se ocupe de politica externa si sa faca maximul posibil pe plan extern pentru a ridica cat mai mult Franta. 

Vreau sa vad si eu pe plan extern ce greseli a facut Macron?

Si cu Brexitul a jucat foarte dur, fata de Merkel. Desi Franta pierde mult in urma Brexitului, Macron nu a cedat un cm! Boris a vazut clar ca de la francezi nu vor castiga nimic cat timp vin sa forteze. 

Cate ciocane a dat si cate ciocane a primit Macron pe plan international? 

P. S. Pana si cu incendiile din Brazilia s-a urcat ca un barbat pe ring si nu a stat ca celelalte "muieri" pasive. 

Link spre comentariu

Si rezultatele ? Alea palpabile ... , plusuri pentru Franta . Macron e departe de un conducator de stat , din care Franta a ( mai ) avut . E imatur si conflictual verbal , el confunda discutiile intre sefi de state , cu ratzoielile fata de tutela sotiei - mama - bunica . Va fi un episod repede uitat , ca si Hollande , alt presedinte de conjunctura , ca nu sesizeaza clivajele grave din societatea franceza . Vestele Galbene sunt un mic exemplu , faliile etnice , culturale si religioase  la fel ( vezi atentatele ) , Franta crede ca e o mare putere , desi de fapt nu e nimic . Decat formal , nu poate influenta decat ciorovaielile politice pentru posturi in U.E. , o institutie subreda . Franta actuala seamana cu cea din 1940 , " mare " din nimic . In curand se vor intampla lucruri , intarziate doar de faptul ca in Israel si USA sunt alegeri . N - as garanta ca razboiul va astepta atat , tabara " democratica " a Iranului nu mai are rabdare . Odata cainii razboiului scapati din lant , lumea se va schimba . Vom vedea cine e bazat , si cine a avut gura mare . Nu ca mi - as dori , dar poate ( sigur ) se aleg apele . Zic si eu ... , parere egala cu toate celelalte .Ca suntem pe un forum , la Bodega , nu in spatele usilor inchise , si nici pe puntea portavionului . Ca acolo se joaca ruleta , pe numere mari . Cine are jetoane destule ... , pentru un sezon complet de rotiri , nu bani de buzunar . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

La 17.09.2019 la 9:09, gauss a spus:

Citat

Adoptarea memorandumului vine cu scurt timp înainte ca România să lanseze licitația pentru serviciile 5G în telecomunicații.

Si la licitatie nu o sa vina decat cei de la huawei ca restu... pauza, n-au terminat de facut antenele.

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic . Cand e vorba de bani ( mai multi , si pe termen lung ) , se misca destui . Ca n - o sta lumea comunicatiilor numai in sarmele chinezesti . Zic asta fiind fan Huawei , de la care am terminale ( si telefoane ) , de care sunt foarte multumit , am mai scris si in alte topicuri .  Sincer , nu sunt foarte interesat in domeniu , sper sa beneficiez de 5G ( daca o fi nevoie , eu nu ma omor cu telefoanele care fac de toate ) pe alte coordonate . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, era director, si ce e cu asta?   Mama era muncitoare. Chiar nu inteleg ce ai in minte! Crezi ca era director de companie multinationala? Crezi ca ne dadeau banii afara din casa, sau ca veneau salariatii cu plocoane? Te inseli omule! Amindoi parintii au muncit din greu, iar  daca la usa batea cineva, ala era sigur prieten. Daca in jurul tau au fost directori bogati, nu e vina mea. 

Politetea si bunul simt este apanajul oamenilor culti. Dupa cum se vede, nu e cazul lui Trump. Exact comportamentul ciocoiului, plin de bani dar lipsit de bun simt. Trump a intirziat, nu din considerente de afaceri, ci doar ca sa arate, mitocaneste, ca el e cel mai tare din parcare. Ca un cocalar. Nu se face!

America a denuntat zidul Berlinului, ridicat intre doua sisteme sociale, mamăăăă ce era la gura lo,  prin anii 60 -70! Acum fac exact la fel ca rusii: ridica un zid intre doua sisteme sociale. Da, stiu, dialectica explica totul! Chiar si nesimtirea!

Link spre comentariu

Dle @icar, cred ca nu ati realizat nici azi grozavia acel zid din Berlin. Comparatiile facute de dvs o dovedesc.

Tot pe tema "zidului", si la noi au fost cateva ziduri impuse de partid. Unul fiind Baraganul, altul Canalul, etc.

Nu mai spuneti grozavii cu atata lejeritate. Au murit oameni acolo. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Thunderer a spus:

.......................

Tot pe tema "zidului", si la noi au fost cateva ziduri impuse de partid. Unul fiind Baraganul, altul Canalul, etc.

Nu mai spuneti grozavii cu atata lejeritate. Au murit oameni acolo. 

Foarte corect, dar uneori (si din păcate) nu poți percepe imediat și la adevarata dimensiune, dramele petrecute intr-o epocă pe care n-ai trait-o. De ex 1945 ... 1964. 

Poți sa te documentezi, să vorbești cu supravietuitori, să incerci a te pune în locul lor ... dar niciodată nu vei putea trăi realmente ce au trăit ei. Deportații din Bărăgan, deținuții de la Canal, deținuții de la Pitești...

De aici apar oarece "lejerităti" in tratarea unor perioade istorice.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, icar a spus:

Da, era director, si ce e cu asta? 

Ce pregatire avea pentru a ocupa un asemenea post?

Prin Iasi au fost multe uzine unde director a ajuns un muncitor, care nu avea ca pregatire decat calitatea de "tovaras de nadejde". Daca tu crezi ca se putea obtine performanta cu oameni in posturi de conducere care aveau doar calitatea de "tovaras de nadejde" nu iti pot schimba convingerea. Buba este ca stiinta fara de care nu poti obtine perfomanta nu are nici o tangenta cu "tovarasia de nadejde". Americanii au realizat ca pentru a ramane pe prima treapta a podiumului au nevoie de oameni foarte destepti cu un volum foarte mare de cunostinte si nicidecum de "tovarasi de nadejde". 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări