Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Americanii

alcon

Postări Recomandate

La 04.10.2019 la 9:36, gauss a spus:

Fara Cernavoda , o cam imbulinam , si anume energetic . Cu toata ecologia mult - laudata . Reactorul unu se apropie de final , iar cei care au avut energia electrica pe mana n - au investit suficient , si am ajuns de importam en - gros . Acu' , dupa ce si - au facut suma , isi vad de drum , ca incep ( sau ar trebui ... ) intrebari incomode :

https://www.digi24.ro/stiri/economie/energie/ce-pregatesc-autoritatile-dupa-ce-doua-mari-companii-energetice-au-anuntat-ca-pleaca-din-romania-1188353

Da, fara aia 17% produs de Cernavoda(mai putin decat eolian), clar "o imbulinam"...daca punem la socoteala investitia legata de construirea unei CNE, cheltuielile cu extragerea minereului de uraniu, operatiunile de-a dreptul faustice de aducere la parametrii necesari de la minereu la pastila din barele fisionabile, cheltuielile prilejuite de securitatea paranoida din centralele nucleare(si nu numai), pericolul colosal al exploatarii energiei nucleare, si nu in ultimul rand lipsa de perspectiva a energiei nucleare, zero sustenabilitate pe termen lung, poate observam ca mai degraba iesim in castig dand la manivela generatorului, decat sa ne incurcam cu materiale radioactive si alte porcarii. Energia nucleara trebuie lichidata urgent, altminteri insasi existenta vietii pe planeta asta e in pericol. Procentul de 17% oferit de CNE poate fi rezolvat fara nici o investitie, doar prin economisire. Viitorul apartine unor politici de minimizare a consumului, downshifting industrial, gestionare inteligenta a resurselor si adoptarea unei politici energetice bazata integral pe surse regenerabile.

Link spre comentariu
La 07.10.2019 la 10:01, Spitfire a spus:

Viitorul apartine unor politici de minimizare a consumului, downshifting industrial, gestionare inteligenta a resurselor si adoptarea unei politici energetice bazata integral pe surse regenerabile.

Asta inseamna planificare de stat, care nu este pe placul celor care viseaza la imbogatire prin smecherii si prin exploatatea fara mila a tot ce ne-a oferit natura. Capitalismul, in forma actuala, este groparul omenirii. Trebuie inlocuit cu ceva mai bun. Se va ajunge la rationalizarea consumului, ca altfel nu se poate.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, VAX a spus:

Trebuie inlocuit cu ceva mai bun.

Si cu eticheta in limba romana. 

Se vor schimba lucrurile pe parcurs, din mers, nu ca la 1917. Ce v-ar mai place unora. :freaza:

Link spre comentariu
Acum 1 oră, VAX a spus:

Asta inseamna planificare de stat, care nu este pe placul celor care viseaza la imbogatire prin smecherii si prin exploatatea fara mila a tot ce ne-a oferit natura. Capitalismul, in forma actuala, este groparul omenirii. Trebuie inlocuit cu ceva mai bun. Se va ajunge la rationalizarea consumului, ca altfel nu se poate.

Bineinteles, asa si trebuie, altfel nu se poate!

Link spre comentariu

Aha ! N - am stiut . Eu ma gandeam la procreere . Ne - ar fi scutit de multe probleme .

P.S. - mie - mi plac chilotii . Sunt un semn de civilizatie . Ma rog , parere personala . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Acu' ceva timp , erau motiv de mandrie . Unii ( si unele ) se afisau cu ei prin metrou . De chiloti vorbesc . N - a prins moda , romanii ( majoritari ) sunt un popor cu simtul moderatiei . Si al ridicolului . Majoritatea ( nici ) nu stiu ce  - i aia microdozaj ... , d' apoi sa umble in chiloti pe ici - colo . Ma rog , unii mai stiu . Au apreciat si sustinut demersu' si p' aici . Stiu ei de ce ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 3 ore, gauss a spus:

Or rationaliza si alte alea , mai intime ? ...

Un copil de familie, dupa varsta de 30 de ani. Altfel (stapanii) vor fi obligati sa dea cu "prafuri de uschiala" ("Zicloane"). Traim intr-o lume finita, care nu este cum ar vrea micii capitalisti, a caror lacomie este fara margini. Marii capitalistii ii vor elimina pe cei de sub ei (care vor sa le ia locul). Va fi neofeudalism postindustrial.

Link spre comentariu

Si daca divortezi , si te recasatoresti , poti sa mai bagi unu' ? 

P.S. - si la chinezi a disparut limita de unu' pe adresa , si acolo o cacariseai daca - ti placea sexu' ( complet ) prea mult .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări