Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Americanii

alcon

Postări Recomandate

Acum 1 oră, alcon a spus:

Pe fluxurile de stiri a aparut informatia ca Americanii vor reduce finantarile pentru Baza Kogalniceanu, in cazul asta ar cam trebui sa nu mai dam 2%...

... sa nu mai dam... cui anume?

Cui ii da guvernul Romaniei cei 2% din PIB ?

Link spre comentariu

Cred că e normal să plătim contribuția pentru apărare, din moment ce facem parte din structură.  Orice țară ar trebui să o facă, din păcate unele nu practică sportul ăsta dar au pretenții. Aici e problema.

Ca fapt divers, Europa (fără ajutor american) e fix paula in fața Rusiei, în eventualitatea unui conflict global. (Doamne-ferește). Asa a fost și așa va fi. Și ghici cine contribuie (financiar) cel  mai mult ...:rade:

Reducerea unor finanțări pentru o anume bază militară din Ro nu înseamnă o slăbire a interesului față de apărarea României.

Link spre comentariu

S-au mai linistit apele in ME si nu mai au nevoie de capul de pod atat de imperios .

Chiar daca se mai agita ceva nu afecteaza motivele pentru care sunt ei aici pe malul baltii .

Ei sunt aici doar pentru ei .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Si rusii au fost aici tot doar pentru ei . Inca mai sunt doar pentru ei , in Republica Moldova . Care " doar pentru ei " o fi mai bun ?  Baza de la MK este americana . Nu pe noi ne defavorizeaza eventuale reduceri , ci direct pe ei . E vorba de facilitati de descarcare  - depozitare munitii etc .  Ale lor , nu ale noastre . Romania nu da nimanui 2 % din PIB . De suma aceasta cumpara armament , tehnica militara si servicii specifice . Unele cumparaturi sunt bune , altele proaste . Ma rog , pareri de forumist . 

P.S. - eu as fi atent la ce se intampla cu bazele americane din Germania si din Turcia . Evolutii nefavorabile se pot intampla si in interiorul aliantei , la care Romania e membra , nu numai in exteriorul ei . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 46 minute, gauss a spus:

Si rusii au fost aici tot doar pentru ei . Inca mai sunt doar pentru ei , in Republica Moldova . Care " doar pentru ei " o fi mai bun ?  

Adică care "pentru ei" o fi mai bun "pentru noi"?

Răspunsul e simplu, numai cine nu vrea nu-l vede. Sau cine nu poate (sa-l vadă), evident.

Se observă in peisajul rutier, în peisajul din frigidere și în primul rând, in libertatea de a-ți exprima liber ideile.

..................

Într-adevăr, se putea mult mai bine (pentru noi). Dar nu e vinovaț partenerul strategic pentru neputința noastră de a "negocia" si a ne reprezenta eficient interesele, din '89 și până acum. Din păcate, n-am avut oameni capabili (interesati) in a face asta.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Am mai scris intr - un topic , comunismul incepe unde se termina carnea . Pana acum cativa ani  era la moda la unii cetateni sa spuna ca degeaba exista marfuri ,  fiindca spre deosebire de vremea lui Ceausescu , cand se traia bine , nu exista bani . Intre timp , a disparut si aceasta exprimare . Personal , eu traiesc mai bine acum . Aveam treizeci si ... la Revolutie ,  realizat profesional , deci pot face o comparatie . Stiam si cum va fi viata in lipsa schimbarii . Intre timp , stau din  nou la cozi . Poate nu asa mult , si la hipermarket . Ce am acum in carutz , si ce puneam atunci in sacosa ( un produs , cand apucam ) , nu e nevoie sa - mi spuna nimeni . Inca vad fara ochelari , folosesc doar la lucru . Tot fara ochelari am vazut si alte tari , d' alea capitaliste .

P.S. - despre rusi , stiu de la mama . Cand au intrat in curte , era fugita in padure . S - a intors cand au plecat , casa si grajdul bunicilor erau mai goale , si in cimitir cruci proaspete , la capataiul unor vecini , pe persoana fizica . Civila . De asemenea mai stiu de la ceva unchi . Mai stiu si de la bunicul  , s - a intors in Romania din URSS cu cativa ani inainte sa ma nasc . Pot sa scriu  si ce stiu despre americani , cam din aceleasi surse . Fara bunicul , era in excursie in Siberia cand s - au intamplat lucrurile . De asemenea , mai stiu despre rusi de la bunicii din partea tatalui meu , au fost lupte la ei in sat , in Moldova . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Rusia n - are liniste ( vezi Ucraina ) . In afara de Crimeea . Dar nu suntem noi la rand , eu am incredere in NATO . Nici macar Rusia n - a incercat ceva impotriva unui stat membru , cred ca nu prea se merita , versus riscurile . Zic si eu ... oricum , ce va fi in viitor nu stie nimeni . Exista doar planuri , functie de ipoteze . Lucrurile nu stau bine in zona araba , si in Iran , sa nu zic de China , principiul dominoului si efectele prin ricoseu nu pot fi eliminate cu certitudine . Primul razboi mondial a izbucnit in Serbia , al doilea in Polonia . Ce a urmat , fereasca Dumnezeu  !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ucraina se ridica incet incet si ne va depasi in scurt timp. In 2015 isi aruncau coruptii in containerele de gunoi de pe strada si ii sileau sa isi semneze acolo in container demisia, recent au votat ridicarea imunitatii parlamentare ca sase   poata lupta eficient impotriva coruptilor. USA nu a stat nici ea cu bratele in san si un general american a decorat niste ucrainieni (USA nu decoreaza decat americani!) si le ofera training. S-a efectuat primul schimb de prizonieri intre rusi si ucrainieni. Incet incet Rusia va pierde orice urma de influenta in Ucraina. 

Da zona araba + Turcia ramane inca incerta. Chinezii se infoaie dar sunt vulnerabili prin prisma pietei de desfacere si Rusia nu este nici pe departe o mare piata de desfacere pentru cinezi. USA + EUROPA este piata de baza pentru chinezi. Deci degeaba produci daca nu vinzi si bogatul isi permite sa nu cumpere o perioada (cat sa te puna la pamant) de la tine.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări