radasous Postat Septembrie 17, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2019 (editat) Am montat potentiometrul de volum nou, isi face treaba foarte corect. La partea de AF nu prea mai este mare lucru de facut, cred ca vine vremea masuratorilor. Pe RF am sa incerc o aliniere pe FI dupa ce imi dau seama cum setez generatorul pe 10.7, sweep de 500 kHz si marker la 10.7. Dupa cum se vede, am pus tot butonul audiofil Editat Septembrie 17, 2019 de radasous Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 (editat) La 17.09.2019 la 13:25, radasous a spus: Difuzoarele sunt trecute de 8 ohmi pe schema. Cele doua becuri au 5W fiecare si sunt montate in stanga si dreapta scalei, deci le putem aduna la puterea muzicala Daca admiram si transformatorul de iesire rezulta ca amplificatorul asta are un randament supraunitar si este regele amplificatoarelor In curand se va intalni cu generator si osciloscop. Am facut o masuratoare pe etajul AF, sarcina de 8.2 ohm, nu am decuplat corecotul de toane din motive de lene, semnal injectat direct pe pot. de volum. Desi semnalul nu trece prin corector, reglajele de toane au ceva in fluenta asupra oscilogramelor, etajul respectiv este pasiv si oracum "in paralel" pe potentiometrul de volum. Nivelul generatorul este pus la limita de porcaire a sinusoide de 1kHz. Sinusoida nu este perfect simetrica, trebuie sa schimb semireglabilii din driver pentru a o regla corect. Se obtin 3.66W fara prapadiri de sinusi. Semnalul dreptughiular de 10kHz se remarca prin aiureala. si un fft: Editat Septembrie 18, 2019 de radasous Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 FFT-ul făcut cu osciloscopul, mai ales cu unul standard pe 8biti, nu valorează prea mult. Chiar considerind ca osciloscopul este ideal fără zgomot și erori, tot nu poți obține o rezoluție mai buna de 0.5% distorsiuni dar osciloscopul nu este ideal și practic nu poți obține o rezoluție mai buna de 3-5% distorsiuni iar distorsiunile de 3% se sesizeaza la ureche de oricine. FFT-ul cu osciloscopul este util doar cind ai distorsiuni foarte mari, de obicei nu în audio. La sculele de genul acesta cel mai important este felel cum suna, cit de plăcut este urechii, iar un etaj final pe germani suna plăcut dacă nu are piese defecte, chiar de-ar avea distorsiuni mai mari decit normele hi-fi. Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2019 (editat) Suna bine pe niste incinte fara prea mari pretentii, adica improvizate. FFT-ul este oricum plin de serpi, am injectat semnalul direct pe potentiometru, fara sa decuplez nimic. Cu un pic de atentie se poate utiliza fft-ul, am mai facut-o la lampase, comparat si cu alta scula mai procopsita la biti. Editat Septembrie 18, 2019 de radasous Link spre comentariu
Alphsoo Postat Septembrie 18, 2019 Partajează Postat Septembrie 18, 2019 La 17.09.2019 la 14:39, okean a spus: 109,95 usd la o rata a inflatiei de 3.89% pe an, din 1973 pana in 2019 inseamna cca $635.33 in 2019 ! Adica in jur de 33 000 yeni japonezi la data respectiva. https://www.poundsterlinglive.com/bank-of-england-spot/historical-spot-exchange-rates/usd/USD-to-JPY-1975 Pt. cei interesati de aparatura vintage aici gasiti destule aparate si informatii despre ele inclusiv pretul. Avand in vedere ca eu nu inteleg japoneza folosesc goagal translate. https://audio-heritage.jp Link spre comentariu
radasous Postat Octombrie 13, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2019 Sharp-ul este cam gata, a trebuit sa fac cateva mici reglaje la fi si la decodorul stereo, canalele nu erau chiar bine separate desi indicatorul stereo era aprins. Am reparat doua mici ciobituri ale furnirului si am aplicat un strat de lac. Mai are nevoie doar de buton de volum, cel original nu exista si am improvizat ceva dintr-un buton modern strunjit putin in bprmasina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum