Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonda demodulatoare

grosu99

Postări Recomandate

Acum 4 ore, franzm a spus:

Revista. La vremea respectiva am încercat si diode cu Ge, cuartete si octete împerechiate de fabrica (Siemens).

Nu ati vazut ca montajul respectiv este pentru voltmetru RF, nu pentru osciloscop ? Faceti-va pomana si dati-le si schema montajulului diferential cu AO, cu care se face translatarea de la iesirea simetrica (puncte flotante, pentru voltmetru) la asimetrica - pentru osciloscop. 

Pentru ceilalti.

Ganditi-va singuri la cum trebuie sa fie construita o sonda cu polarizarea diodelor si cu compensare termica, decat sa cautati cu frenezie o schema data de altii. Nu este ceva complicat.

Link spre comentariu

pierdere de timp! pentru ce poate X1-50, este suficient daca se reproduce sonda originala, desigur dupa punerea in functiune a aparatului! se vede dupa aceea daca mai este nevoie de sonde roboto-rachetice!

Link spre comentariu

E un detector ala. Nu prea vad cum ar putea sa fie  o banda mai ingusta la iesire decat la intrare !

La iesire scoate o tensiune direct proportionala cu nivelul frecventei de la intrare .

Asta e principiul oricarui detector .

Link spre comentariu

Pai zi-mi si mie care este banda la intrare in graficul de mai jos? E din data sheet-ul integratului.

Daca e sa vorbim de tehnica masurarii cu integratul asta ...e altceva.

RST , trebuie sa-ti desenez ? Nu stii ce e ala nivel ?

Citeste fisa tehnica a integratului  sa intelegi la ce e bun.

AD8307.JPG

Link spre comentariu
Acum 14 ore, ndor a spus:

Pai zi-mi si mie care este banda la intrare in graficul de mai jos?

Nu de acolo se vede, ci dupa cum raspunde detectorul la semnal treapta (variatie rapida a amplitudinii RF). La detectoarele cu dioda banda de frecventa este determinata de constanta de timp a circuitului RC (sarcina diodei), dar si de ce urmeaza dupa circuitul respectiv (eventuale amplificatoare).

Link spre comentariu

Schema este interesanta, merita sa fie pastrata.

Nu stiu cat de util este semnalul sinusoidal la calibrare. Depinde ce calibrezi. N-am citit ce zice in articol (nu stiu germana), dar daca este pentru radioreceptoare, sinusoida curata se justifica. Insa ar trebui frecventa reglabila.

Pentru calibrarea osciloscoapelor (baza de timp si amplificarea pe Y) se foloseste semnal dreptunghiular (oscilator XT CMOS + divizoare de frecventa zecimale). 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări