VAX Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Acum 4 ore, franzm a spus: Revista. La vremea respectiva am încercat si diode cu Ge, cuartete si octete împerechiate de fabrica (Siemens). Nu ati vazut ca montajul respectiv este pentru voltmetru RF, nu pentru osciloscop ? Faceti-va pomana si dati-le si schema montajulului diferential cu AO, cu care se face translatarea de la iesirea simetrica (puncte flotante, pentru voltmetru) la asimetrica - pentru osciloscop. Pentru ceilalti. Ganditi-va singuri la cum trebuie sa fie construita o sonda cu polarizarea diodelor si cu compensare termica, decat sa cautati cu frenezie o schema data de altii. Nu este ceva complicat. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Am spus eu cum se face, cautati mai in spate, a dat si un coleg o schema. Daca nu se intelege din ce am spus...e degeaba sa mai fac si o schema! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 pierdere de timp! pentru ce poate X1-50, este suficient daca se reproduce sonda originala, desigur dupa punerea in functiune a aparatului! se vede dupa aceea daca mai este nevoie de sonde roboto-rachetice! Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 22, 2019 Partajează Postat Septembrie 22, 2019 (editat) Am scris si eu la pag.1 , in 10 septembrie . Numai ca ... , " Batman ! , Batman ! " ... Editat Septembrie 22, 2019 de gauss Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2019 Ca sa simplific treaba ,nu va mai legati de X1-50 .O sa fac sonda originala asa cum am zis.Subiectul este sonde demodulatoare . Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 23, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2019 https://www.rf-microwave.com/app/resources/uploads/diodes/a_temperature_compensated_linear_diode_detector.pdf Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 26, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2019 O sonda detectoare cu impedanta mare la intrare http://www.asobol.ru/moi-konstrukcii/nwt-7-ex/3-detektory/vykoomnyj-detektor-na-bfr998-ad8307 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Da dar banda de frecventa demodulata la ieșire este destul de îngustă chiar dacă purtătoarea demodulata are banda foarte bună. Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 E un detector ala. Nu prea vad cum ar putea sa fie o banda mai ingusta la iesire decat la intrare ! La iesire scoate o tensiune direct proportionala cu nivelul frecventei de la intrare . Asta e principiul oricarui detector . Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 Detectorul video dintr-un tembelizor ce tensiune scoate? Are banda de minim 6.5-7Mhz. Ala nu-i tot detector? La cele vechi era cu o simpla dioda...... Link spre comentariu
vio2007 Postat Septembrie 26, 2019 Partajează Postat Septembrie 26, 2019 http://dfad.com.au/links/THE SECRET WORLD OF PROBES OCt09.pdf Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 27, 2019 Partajează Postat Septembrie 27, 2019 Pai zi-mi si mie care este banda la intrare in graficul de mai jos? E din data sheet-ul integratului. Daca e sa vorbim de tehnica masurarii cu integratul asta ...e altceva. RST , trebuie sa-ti desenez ? Nu stii ce e ala nivel ? Citeste fisa tehnica a integratului sa intelegi la ce e bun. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 27, 2019 Partajează Postat Septembrie 27, 2019 Acum 14 ore, ndor a spus: Pai zi-mi si mie care este banda la intrare in graficul de mai jos? Nu de acolo se vede, ci dupa cum raspunde detectorul la semnal treapta (variatie rapida a amplitudinii RF). La detectoarele cu dioda banda de frecventa este determinata de constanta de timp a circuitului RC (sarcina diodei), dar si de ce urmeaza dupa circuitul respectiv (eventuale amplificatoare). Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 29, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2019 (editat) http://dl6gl.de/station/selbstregelnder-kurzwellen-kalibrierungsgenerator Un generator de calibrare .... Editat Septembrie 29, 2019 de grosu99 Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 30, 2019 Partajează Postat Septembrie 30, 2019 Schema este interesanta, merita sa fie pastrata. Nu stiu cat de util este semnalul sinusoidal la calibrare. Depinde ce calibrezi. N-am citit ce zice in articol (nu stiu germana), dar daca este pentru radioreceptoare, sinusoida curata se justifica. Insa ar trebui frecventa reglabila. Pentru calibrarea osciloscoapelor (baza de timp si amplificarea pe Y) se foloseste semnal dreptunghiular (oscilator XT CMOS + divizoare de frecventa zecimale). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum