Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Decizie: Aplelurile la 112 vor putea fi efectuate şi fără SIM şi vor putea fi localizate

Postări Recomandate

Agregare se face si acum foarte bine.  Stirea aia este foarte veche, daca se pomeneste de accesul Telekom la rteaua 4G Orange, nu mai e valabila chestia, Telekom si-a facut propria retea 4G.

Oricum Telekom si Vodafone nu pot renunta fizic la 2G si 3G din cauza ca nu folosesc volte ( bine vodafone au volte "imaginar", adica anuntat de mult doar din vorbe ca-i "cea mai tare retea" ) si nu ar mai merge serviciile de voce, Orange si Digi.Mobil pot deveni fara probleme retele exclusiv 4G/5G.

Link spre comentariu

Orange are  VoLTE . Scrie la mine pe dispaly - ul telefonului . Si pe site . De ceva timp ...

https://www.orange.ro/tehnologii/apel-4g/

Personal , poa' sa fie si 1G . Am mai scris , folosesc telefonul pentru ce a fost inventat . Comunicare voce . Rar cate - un mail si alte cele , m - as putea lipsi . Inclusiv de camera foto si alte celelalte . Pentru alea , exista scule dedicate . 

P.S. - telefoane mobile fara SIM au mai fost in Romania . Numai ca marii experti de azi aveau ( atunci ) din ala roz , cu disc si cheitza  .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Gauss, cred ca exagerezi. Mai mult decit e cazul. Unde am lucrat eu, nu a disparut nimeni. Am avu un fugar, nu mai mult decit...directorul tehnic. Asa, si? Secretara lui nu a patit nimic, colegii nu au fost luati la intrebari si nici nu au disparut. Nici familia ramasa in tara. Un alt coleg, electronist, a plecat un SUA, la cerere. E drept, dupa ce i-a fost confiscat apartamentul. Un altul, yoghin, a ranas prin state. Colegii lui nu au disparut, nu au fost urmariti. Matusa mea a ramas in SUA, unde a cerut, si primit, azil politic. Tatal meu a ramas in continuare director unde lucra, mama mea la fel, fratele la fel, eu la fel. Unchiului putin i-a pasat, era liber profesionist. Nimeni dintre neamuri nu a avut de patimit. Nu stiu ca vreunul din noi sa fi disparut ori sa fie urmarit. Treaba a avut si o treaba utila: nu s-au grabit sa ma faca membru de partid!

Link spre comentariu

Categoric procentele de acoperire ale reţelei sunt umflate mult....eu de exemplu, am plecat de la Vodafone din cauza asta.Când sunam undeva de acasă, trebuia să stau doar la geam şi să ţin telefonul oblic la ureche, nu mai zic că încercasem vreo cinci tipuri de terminale.Când le reclamam slaba acoperire, spuneau că pe hartă apare că am semnal bun.Le-am spus să iasă din birou şi să testeze practic acoperirea de rahat.....nu mă mai întorc la ei nici dacă vin personal cu daruri....să nu mai zic de antireclamele absolut tâmpite şi exorbitant de scumpe cu care apar pe ecran.De alea au bani, în loc să investească în antene...

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 1 oră, icar a spus:

Gauss, cred ca exagerezi. Mai mult decit e cazul. Unde am lucrat eu, nu a disparut nimeni. Am avu un fugar, nu mai mult decit...directorul tehnic. Asa, si? Secretara lui nu a patit nimic, colegii nu au fost luati la intrebari si nici nu au disparut. Nici familia ramasa in tara. Un alt coleg, electronist, a plecat un SUA, la cerere. E drept, dupa ce i-a fost confiscat apartamentul. Un altul, yoghin, a ranas prin state. Colegii lui nu au disparut, nu au fost urmariti. Matusa mea a ramas in SUA, unde a cerut, si primit, azil politic. Tatal meu a ramas in continuare director unde lucra, mama mea la fel, fratele la fel, eu la fel. Unchiului putin i-a pasat, era liber profesionist. Nimeni dintre neamuri nu a avut de patimit. Nu stiu ca vreunul din noi sa fi disparut ori sa fie urmarit. Treaba a avut si o treaba utila: nu s-au grabit sa ma faca membru de partid!

Eu intotdeauna exagerez . Depinde cine apreciaza . Cat e cazu' , stabilesc numai eu . Cateva  chestii , rapide . Unul e fondul de la CNSAS . Dosare de urmarire . Multe , putine ...  1,8 km de rafturi  ( zic unii ) . Si nu sunt decat cele predate ( teoretic ) in conditiile legii . Adica mai putin de o treime . Asta dupa ce pe vremea lui Ceausescu s - au efectuat mai multe perieri ale arhivei si fondului operativ . Toate dosarele de informatori ( colaboratori ) membri de partid au fost distruse , si alte cateva categorii . Intr - un alt topic am scris de un nene care a venit la mine prin '90 , proaspat pensionar , cu un portbagaj de casete audio  ORWO Cromdioxid , alea cu degajare dreptunghiulara la mijloc , ce n - au fost in comert . De ce a venit ? Nu putea sa inregistreze nimic pe ele , devenisera magneti permanenti , nici banda nu se derula . Fusesera " sterse " en - gros , cu electromagnet clopot . L - am intrebat daca mai are ... , a zis ca alea erau doar de proba .  Altfel , am amintiri din liceu . Despre un prof de mate , atat de prost ( profesional ) , ca au venit parintii elevilor lui la scoala si au facut scandal . Era detasat de la C.J. de partid , fara nimic ( vreo diploma ) la dosarul de personal . Dupa scandal , n - a plecat . A primit sarcina sa se ocupe cu PTAP ( premilitara ) . Birou personal , sigilat , langa  cancelarie . Se interesa cine asculta Europa Libera , ce mai spun parintii pe - acasa , care eleva are viata intima , si altele . Un pic peste lege , chiar aia de - atunci ... ca intervievatii erau minori . In fine , amintiri . 

P.S. - cand m - am referit la disparuti , n - am sugerat ca au disparut ca persoane fizice . Doar ca au fost retrasi  in '90 ,  legea nu mai permitea ofiteri de informatii in toate scolile , universitatile , fabricile , institutiile administrative etc . Exista textul legii , se poate consulta . La Uzina 1 Mai , unde lucra frate - miu , sef de sectie , au plecat destui . Si la C.P. Brazi , IUC , unde am avut neamuri . Si ar mai fi destule cazuri , n - am auzit de ele la coltu' strazii . Dintr - un motiv simplu ... , n - am stationat niciodata acolo .

P.P.S. - interesant , cu trecerea timpului apar cazuri de " povestitori " celebri . Pentru binele natiunii , bineinteles . Prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva . Unii , chiar sefi de stat ... Exagerat , nu ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Clar daca te iei dupa operatori au acoperire peste 100%, nici nu se pune problema. La fel si netu, pfoaiii de mine zboara pe 4G la orange (unde sunt eu) ceva de nedescris. In realitate netu e unul de toata jena, viteza cand vrea el si gauri masive in transfer ca sa nu mai spun ca fomistii astia cu orangele lor imi dau 1500 mega trafic. Cand i-am sunat sa imi dea mai mult, mi-au oferit 5 giga net, mai mult nu se poate. Eu ma asteptam la fo 40 - 50 gica acolo. I-am zis doamnei respective '' faceti misto de mine , doamna cu acei 5 giga ?'' Cand le-am zis ca as vrea 40-50 giga a zis ca e imposibil. De abi astept sa plec din reteaua lor de fomisti

Am inteles ca la vodafone daca iti iei cartela cu numar iti dau 30-40 giga trafic, deci probabil or avea oferta buna si la abonament.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Netu' pe mobil e o gluma . Cel putin la noi , la ora actuala .  Eu de - aia nu - l iau in seama , decat la nevoie . Si aia rar . Nici acasa , la cablu , nu urmaresc filme on - line si alte alea , desi am 2 provideri . Mai descarc PDF - uri , documentatii , cate - o carte , revista etc .  In ultimu' timp , le - am rarit si p' alea . Am inteles ca peste ocean chestiile astea cu drepturi de autor sunt luate in serios , n - am de gand sa calc pe bec ( cand voi ajunge definitiv ) . 

P.S. - personal am abonamente Vodafone si Orange , cam cele mai mari . Ale mele , din portofelul propriu . Ma rog , pe firma ... In casa mai exista si  tzeparii aia de la  Digi  , si Telekom . Si telefoanele de serviciu , al meu si ale sotiei . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Acoperirea se da in procente din populatie nu din suprafata de teren. Ursii si vanatorii se descurcau fara telefon. Exista zone in care s-a amanat acoperirea ca nerentabila pana s -au mutat acolo clienti mari si s-a pus repeater. Unde a fost nerentabil s-a facut colocare cu competitorii si s-a platit chirie. Investitia a urmarit amortizare si profit rapid nu constant si s-au vizat sursele de bani multi. Accesul concurent la serviciile noi cum a fost de ex 4g se face dupa liste de prioritati filtrate dupa subscription, unii n-apucau nici ziua nici noaptea. Dai un ban dar...nu-l mai ai. Apelarea 112 sau 000 sau 911 etc e definita ca semnalizare dedicata si nu necesita nativ sim ci doar acoperire de la vreun (orice) operator care permite accesul terminalului la serviciile sale. Unde nu era nimic disponibil s-a pus site dedicat pe stalpii...disponibili.

Se poate impune ca emergency service sa necesite sim dar e din setari nu din standard. Dupa cum si blacklistarea terminalelor la cerere era posibila dar s-a refuzat din start pt ca e mai profitabil sa taxezi si  convorbirile de pe telefoanele furate. Etc...

Link spre comentariu

Da. După caz. Moștenitorii, direct sau reprezentați. În Occident e o pâine de mâncat, sunt avocați sau case de avocatura specializați pe spete de genul. Ca de fapt pe orice domeniu. Justițiabil sa fii, și (important) sa ai ceva colesterol financiar acumulat. De care scapi , fiind daunator ! Pro bono sunt reprezentate numai cazurile de palmares, unde onorariul și bonusurile sunt surclasate net de vizibilitatea publică și profesionala dobândite. 

P.S. - apropo de drepturi de autor , patente etc . Un caz emblematic , cu reverberente mai largi , a fost al unui inginerash din USA , care a inventat mecanismul cu clichet reversibil , folosit la surubelnitele , antrenoarele si cheile cu clichet folosite pe scara larga si de multi dintre noi . S - a dus la diversi fabricanti de scule si unelte de mana , care l - au ascultat politicos , i - au studiat device  - ul , l - au intrebat una - alta si i - au aratat ( la final ) usa . Dupa ceva timp , au aparut scule cu clichet pe toate rafturile etc . Tanarul inginer i - a dat in judecata , bineinteles . Din pacate , actiunile intentate n - au trecut de camera preliminara , aia cu partile si judecatorul de caz . Nici macar o intelegere amiabila ( atat de dese ) n - a obtinut . Dintr - un motiv simplu : inventia nu era protejata prin brevet ( patent ) , si deci accesibila free of charge to anyone . Urmeaza o poveste de succes , cum se mai intampla in USA . Personajul a facut facultatea de drept la una din universitatile cu nume sonor din bransa , si s - a specializat ca avocat pledant in procese privind proprietatea intelectuala industriala . A avut succes , a infiintat o casa de avocatura pe profil celebra , pe care a vandut - o cand se parguise suficient . A intrat in politica , a fost ales senator in mod constant , si a detinut sefia comisiei senatoriale pentru proprietatea industriala . Apoi a fost functionar guvernamental , si consilier pe profil pentru ceva presedinti . S - a reintors in privat , la ceva firma multinationala , unde a ajuns in consiliul de administratie , si in cele din urma presedinte . Toate au fost expuse intr - o carte , best - seller ( alti bani ) . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu se breveteaza descoperiri stiintifice fundamentale  , formule , teorie etc . Raman cu denumirea celui care le - a produs , dar fara " protectie " .

P.S. - eu am avut ( si am ) ceva hartii , chiar si cu timbru sec si panglica tricolora . Din pacate , a doua hartie pe care am semnat - o ca tanar intrat in sistem a fost cesionarea tuturor drepturilor stiintifice , intelectuale , materiale etc . , catre ministerul de la acea vreme . Ma rog , ceva recompense si prime au fost , bani indirecti ( putini ) , si material ( la dosar ) pentru avansari si CP II . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Daca pe mine ma intrebati , nu cotizez pentru ce invat ( am invatat ) la scoala . Sunt informatii din domeniul public . Accesibile in manuale si la orice biblioteca . Ce fac firmele constructoare , e accesibil oricui . Ca principiu si demers . Doar sa faca , si sa se protejeze din p.d.v. proprietate intelectuala . Asa merg legile si societatea . Newton a descoperit gravitatia , nu poate cere bani ca Dumnezeu a hotarat ca putem merge pe drum ... , n - a contribuit cu nimic la asta . Cui nu - i plac produsele industriale , protejate contra reproducerii ilicite , poate sa le caute in natura , in zonele cu acces liber . Piulita metric trei e libera la fabricatie  , procesorul Pentium nu .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări