Florinel TV Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Dupa cum scrie si in titlu cumpar un kg de lac pentru bobinaj Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Fi mai precis. Ce fel de lac cauti? Pe baza de apa cu uscare in cuptor? Pe baza de solventi organici? ETC Iti pot da eventual o indicatie de unde ai putea gasi lac pe baza de apa cu uscare in cuptor, pe PM. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 In principiu ar trebui cautat o mica firma de bobinaj ,vazut ce folosesc ,exista o multitudine de compozitii chimice , precum si sirma de bobinaj poate avea mai multe feluri de izolatii , unele combinatii pot fi nesanatoase. Apoi poti apela la prietenul tau Google .Profesionistii au o cutie etansa in care pun lacul ,transformatorul ,si o pompa cu vid care scoate aerul ,face presiune negativa, iese aerul din traf si intre lac ,lacuitul pe exterior nu este destul. https://aremix.ro/lacuri-electroizolante/lac-electroizolant-ac-43/ Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 6, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Eu caut lac pentru izolarea unui transformator la care sa dus lacul de pe sarma de cupru si acum trebuie sal lacuiesc la loc , transformatorul este folosit pentru sudura Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Ai mai multe sanse sa cumperi alta sarma decat sa lacuiesti din nou sarma aia de 2 sau 3 ori si sa mai sai mearga. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 (editat) Nu te obosi cu relacuirea conductorului . Nu obtii nimic folositor . Izolatia conductoarelor de bobinaj e din lac de bachelita , sau mai bun . Tehnologia depunerii e peste posibilitatile de amator . Daca nu vrei alta sarma , si ai spatiu in fereastra transformatorului unde e bobinajul , se practica bandajarea cu banda de bumbac sau fibra de sticla , la secundar . La primar , e mai greu . Poate doar rebobinarea cu pas ( 2 conductoare paralele , unul se debobineaza si ramane spatiu intre spire ) si izolatie serioasa intre straturi . Eventual conductorul acoperit cu ceva vopsea amestecata cu fulgi de azbest sau fibra de sticla . Inainte de bobinare , sau complet la fiecare strat . Se cam afecteaza racirea prin ventilatie , si metoda e doar un paleativ . Asta daca exista spatiu pentru aplicarea ei . P.S. - de ce s - a compromis izolatia initiala ? Editat Septembrie 6, 2019 de gauss Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 S-a sudat cu el dupa ce s-au sudat mai intii citeva volume de 0.5l de tuica. 1 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 7, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2019 Acum 11 ore, gauss a spus: P.S. - de ce s - a compromis izolatia initiala ? Este compromisa sarma pe primar , are 5 trepte si sunt cu suruburi si nu sa strins un surub bine si a facut scurt cu alta treapta si din aceasta cauza a dus la incalzirea transformatorului , aparatul nui al meu este a unui client , si ma rugat daca pot sa il fac ca sa impacat bine cu el , cred ca am sa dau cu banda de bumbac ca are loc , izolatia sa dus doar pe o treapta nui toata sarma compromisa Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 7, 2019 Partajează Postat Septembrie 7, 2019 (editat) Buna idee . Sa petreceti bine banda de bumbac ( intinsa fortat ) , spira ( oblica ) sa acopere jumatate din cea anterioara , se poate " bandaja " si pe masura ce bobinati . Daca dati si ceva lac , pe masura ce bobinati , cu pensula , sau la final , cred ca refacerea va fi reusita . Se poate da cu lac si pe sarma " cruda " , inainte de bandajare . Ceva manusi de cauciuc , de unica folosinta , sunt de folos . Ma rog , dupa gusturi . Spor ! Editat Septembrie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
vera Postat Septembrie 7, 2019 Partajează Postat Septembrie 7, 2019 (editat) Daca este vorba doar de o treapta (cateva spire/cativa m), cred ca e mai bine s-o schimbati. Sarma o puteti inlocui cu una cu ac. sectiune sau mai multe, care sa aiba sectiunea ceruta (sau un pic mai mare). Editat Septembrie 7, 2019 de vera PS-indiferent de varianta aleasa, transformatorul trebuie impregnat. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2019 Va Multumesc pentru raspunsuri la toti colegi , topicul se poate inchide caz rezolvat Traful defect Traful rebobinat Functioneaza perfect nu se incalzeste dupa o ora de functionare Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2019 Prima data fara sa-l desfac am crezut ca este doar o sectiune compromisa , dar cind am desfacut era compromisa toata sarma compromisa , asa ca am decurs dupa cum se vede in poze Link spre comentariu
Postări Recomandate