Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plita electrica Albatros AP25B, 2500 W

Vizitator

Postări Recomandate

Chiar si gratis sa fie...una e un calorifer electric cu ulei, alta o plita pt gatit, folosita pe post de sursa de caldura. Rezistentele nu au cum sa fie mult mai bune decat ce a avut. Acolo e de vina termostatul, care clampane probabil macar 12 ore pe zi, si normal ca ajunge sa se sudeze contactele. Un releu static ar face treaba buna, dar ma intreb daca merita... E mult mai bun/economic un calorifer tinut permanent in priza pe treapta mica (700W), decat plita cu 2500W cateva ore pe zi.

Acum 4 ore, UDAR a spus:

Sau poate are curentul gratis ?????

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

3

• validae

3

• Spitfire

2

• manolo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate ca nu le foloseste si la incalzit...Am presupus eu asta...din cauza ca se ard foarte repede....asta era ideea sa le inlocuiesc cu ceva mai bune...nu sa deviem de la subiect, chestie specifica noua....Stai linistit ca plateste curentul daca asta te framanta.....este o persoana bolnava dar este foarte corecta...

Link spre comentariu

Pentru incalzit are soba cu bricheti si lemne....termostetele de pe ambele plite sunt perfect functionale, le-am verificat cu aparatul de masura, nu sunt lipite contactele, doar ca plitele nu tin mai mult de 2, 3 lumi...pe timp de vara nici nu a fost nevoie sa le foloseasca pentru a-si incalzi camera...probabil ca fiind bolnava le mai uita cuplate dupa ce termina mancarea de gatit, uita sa le opreasca, am tras eu concluziile acestea fiindca  prea repede se duc rezistentele, sau sunt de foarte proasta calitate.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ce tot o tii una si buna cu rezistente de proasta calitate? Alea sunt din nichelina si atat. Daca ar fi alta compozitie, sa zicem un aliaj prost, s-ar arde din primele zile de functionare, dupa ce ajung la incandescenta de cateva ori, nu s-ar chinui cateva luni. Singura protectie in functionare ti-o da termostatul. Daca spui ca termostatul nu e de vina, inseamna ca de unde le cumpara i le vinde mai scurte, dar asta inseamna curent mai mare. Ce tensiune are la retea? Alimenteaza-le printr-un variator de tensiune, si lasa-le mai lejer in tensiune. Fa asta macar de proba, daca nu vrei sa masori ce curent iau ca sa-ti faci o idee. Noi trebuie sa ne dam cu presupusul, dar tu le ai in fata. Alimenteaza-le si vezi daca se aprind ca un bec sau sunt doar visinii la culoare. Daca mergi pe ideea ca sunt proaste calitativ, ce te astepti sa facem/zicem noi? Sunt doar niste rezistente de resou, nu nave cosmice.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Citat

Ce tot o tii una si buna cu rezistente de proasta calitate? Alea sunt din nichelina si atat. Daca ar fi alta compozitie, sa zicem un aliaj prost, s-ar arde din primele zile de functionare, dupa ce ajung la incandescenta de cateva ori, nu s-ar chinui cateva luni.

Logic si rational rezistentele de la o plita electrica ar trebui sa fie din manganina sau macar kanthal, nichelina n-o prea vad in rolul asta:rade:, poate doar pe vremuri, cand aveam la priza 120V...la aparatul de pirogravat ansa chiar e de nichelina, dar ala are un traf de 1-2V in secundar, se mai potriveste cu rezistenta specifica a nichelinei.Daca aliajul e de proasta calitate, impurificat cu sulf sau siliciu, normal ca cedeaza repede la contactul cu vaporii de apa si oxigenul din atmosfera.

In acest caz, solutia e utilizarea unul-doua "batoane" de la un radiator cu halogen, sau macar quartz.

Link spre comentariu

Mai interesează-te și pe urma fa comentarii ironice. Ca fapt divers, kantalul are temperatura de topire 1300 grade iar nichelina 1200 grade. Se foloseste nichelina pt elemente de încălzit de uz casnic de multa vreme, nu înțeleg ce e asa deosebit. Și apoi în ce an aveai tu 120V la priza? De manganina nici nu are rost sa amintesc pt rezistente de reșou, e aiurea sa folosesti material pt rezistente de precizie pt asa ceva.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări