Raileanu Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 (editat) La 05.09.2019 la 22:47, Vizitator a spus: Prima data am scos cu mini plita(sub pcb) SM4109 functional de pe un t-con, l-am lipit cu plita+aer cald= integrat distrus, acum am lipit alt SM4109 cumparat de pe aliexpress, de data aceasta l-am lipit doar cu mini plita sub pcb si letconul, rezultatul este ca nu scoate nimic, stiu ca acest integrat e foarte sensibil termic, dar chiar asa in felul asta sa se buleasca doar cu plita dedesubt!, o fi fost pocnitoare, dracu' stie....acum ramane sa cumpar cu 45 de lei inca un SM4109 de pe okazii si sa-i lipesc doar pini cu letconul, dar intrebarea e in felul urmator, daca nu lipesc si termopadul de racire al integratului, tine sau nu tine? Deci intreb din nou, a lipit sau nu cineva acest integrat SM4109? Am descoperit ca IC SM4109 este la fel - echivalent - cu IC RT9979. Nu stiu daca acest RT9979 este tot atat de sensibil la lipire ca am avut o grama de bataie de cap cu aceste SM4109 la schimbare cand uneori se stricau din cauza temperaturii de lipire, chiar joasa..... chipuri noi de pe Okazii cu multi bani, sau de pe alte placi. Mi-a reusit de cateva ori iar de cele mai multe ori se stricau. Daca vedeti fotografii al T-Conului EDL_4LV0.3 de la Sony, veti obseva ca vine cand cu SM4109 cand cu RT9979, fara nici o diferenta pe cablaj sau piese. Cel putin la o prima privire eu nu am oservat. Am ambele T-Conuri si in atelier. Acest RT9979 costa si mai ieftin, ce am vazut pe Okazii. Inca nu am experiementat dar puteti incerca. Editat Februarie 23, 2023 de raileanu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum