Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Miele, merita?

DarthVader

Postări Recomandate

Acum 6 ore, Spitfire a spus:

Nu neaparat,  vasele de fier emailat merg foarte bine pe plita de inductie, doar tigaile de aluminiu nu sunt utilizabile. In schimb economia de energie e maxima, iar confortul e superb la inductie.

S-au jmekerit si producatorii de tigai din aluminiu, le baga insertie de fier pe fundul tigaii. Am luat eu niste tigai din penny si au toate insertia aia metalica incastrata in aluminiu. Cele vechi, intr-adevar nu au si nu merg pe plita cu inductie.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, maxente a spus:

S-au jmekerit si producatorii de tigai din aluminiu, le baga insertie de fier pe fundul tigaii. 

Nu au avut de ales. 

Tigaie tefal luata acum 2 ani cred:

tigaie-2.jpg

Tigaie Tefal luata acum o saptamana:

tigaie1.jpg

Dupa cum se vede fundul de la tigaie este identic. 

Nu stiu daca au insertie sau nu cumva au un disc de metal in interior. Am pus un magnet si prinde (zdravan) in orice parte de pe fundul tigaii. 

Dar sa revenim la MIELE (desi personal tind sa cred ca nu avem useri pe forum care sa fi cumparat o masina de spalat MIELE de noua destul de recent). 

Ele sunt foarte scumpe. Am vazut demontata o masina de spalat Miele mai veche si intradevar sunt bine gandite si nu erau facute cat mai economic. 

Am un prieten in Germania care si-a luat  in bucatarie masina de spalat vase Miele, cuptor Miele dar in noiembrie abia face anul si e clar ca este prea devreme sa il intreb daca a avut probleme cu ele (nu am avut eu probleme cu ale mele care sunt Zanussi si au vreo 6 ani). 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am eu într-o casă toate electrocasnicele Miele , sunt foarte scumpe , a fost dorința " corporatistei " , acum au cam trei ani vechime , la Brașov există o fabrică Miele , eu nu le-am cumpărat din magazin.

Acum sincer .....sunt bune , dar cu bani mai puțini poți cumpăra altă marcă care "face fix aceleași munci " .

Link spre comentariu

Am vazut intr-un show-room in Iasi (Carrefour Era) ca o masina de spalat Miele ce costa vreo 3600 RON.:qetrwe

O masina de spalat Arctic costa, sa zicem, 1200 RON; cu 5 ani garantie. Cu 3600 RON imi cumpar trei masini Arctic, una dupa alta, timp de 15 ani. Si nu-i nevoie sa inmormantez banii intr-o masina de spalat. Care atat face: spala niste rufe.

Ca fapt divers: masina  de spalat Arctic BE1200A+, pe care o am din 2006, a refuzat sa mai invarta tamburul acum vreo 2 zile. Erau carbunii (de fapt, unul dintre ei). I-am schimbat cu 24 RON de la Kubitech (29 RON cu tot cu biletul de autobuz).

Masina are 13 ani de folosinta intensa. Deh, familie mare...

La subiect: Nu! Nu merita!

Editat de norad
Link spre comentariu

In ce sens nu se compara ?

Astea noi beneficiaza de un avans tehnologic (i.e. direct drive).

Oricum, cu 3600 RON ai garantie pe hartie de 15 ani (5+5+5 ani, trei masini de spalat Arctic). Miele cat ofera garantie ?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, adrian_pic a spus:

...personal tind sa cred ca nu avem useri pe forum care sa fi cumparat o masina de spalat MIELE de noua destul de recent).

Corect. Sunt casatorit de-un sfert de secol si mi-am luat atunci prima masina Miele. SH, folosita 15 - 20 de ani de o familie cu trei copii. . Acum sunt la a doua. Luata de noua acum vreo zece ani. Si stiu de masini care merg de juma' de secol, atât la persoane particulare cât si la firme (de ex. la o macelarie unde merg aproape non-stop).

Nu vad care-i problema la o masina antrenata prin curea. La prima Miele a mea am schimbat-o preventiv, desi nu era necesar. Dar daca n-a costat nimic, de ce sa nu profit?

Link spre comentariu

In ziua de azi nu se mai face nici un utilaj electrocasnic sa tina 50 de ani, indiferent ca-i Miele sau Arctic. Nu ne place...dar asta-i situatia....toti am vrea ca acel obiect sa tina cat mai mult. La fel ca si masinile...ori ca dai 100.000 euro pe un Mercedes ori ca dai 10.000 pe un Logan...tot 150-200.000km sunt concepute sa functioneze fara reparatii.

Link spre comentariu
Citat

Nu vad care-i problema la o masina antrenata prin curea.

Poate ca nu atat transmisia prin curea(sursa de oscilatii si vibratii axiale-zgomot-) e problema la cele vechi, ci motorul cu perii de carbune, fara posibilitatea de a-i varia numarul de rotatii prea mult, si cu o fiabilitate scazuta...e ca si cum am compara un casetofon cu un CD-player: la casetofon cu fiecare redare, banda se uzeaza putin prin frecare si pierde din magnetism, CD-ul poate fi ascultat de nenumarate ori, fara sa-si piarda din calitate.

Poate in viitor va aparea o masina de spalat rufe la care singura "piesa" in miscare mecanica sa fie apa...:)

Link spre comentariu

Păi existau modele de maşini cu bule de aer, practic spălau doar prin barbotarea aerului prin rufe.Dar se pare că nu erau chiar aşa de eficiente, fiindcă ..moda,, asta n-a ţinut...

Link spre comentariu

Firma Goldstar le - a promovat . La spalari grele erau ineficiente ( dupa cum spune foarte bine dl . Validae ) . Ca idee , masinile nemtesti de spalat , generatii mai vechi , mie ( personal ) mi - au placut mult . Am mai scris in alte topicuri , am avut ( printre alte AEG ) un second , Oko Lavamat . Second ... , un fel de a spune . Fusese masina de demo , la o reprezentanta , cateva cicluri de spalare .  Arata absolut noua , mai bine ca multe noi din ziua de astazi , vopsea ca de auto . Motor antrenare cu curea . Ma rog , cuva si tambur inox etc . Spala paturi de lana , din cele groase , gen militar . Nu stiu cate masini ultimul racnet pot face asa ceva . Am dat - o perfect functionala unei familii mai nevoiase , cu patru copii , dupa ce i - am facut o revizie ( schimbat carbunii etc . ) . Functioneaza si astazi , cred ca are vreo 25 de ani de cand  a fost fabricata . Singurul inconvenient , am suit - o ( si coborat - o ) pe scari 4 persoane , si nu scafarogi . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări