Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Miele, merita?

DarthVader

Postări Recomandate

Buna ziua

Mi-am cumparat recent un apartament, semifinisat, si urmeaza nu peste mult sa ajung la capitolul electrocasnice. Intrebarea e simpla, merita pretul Miele? Stiu ca erau foarte bune mai demult, dar si-au pastrat calitatea? Am nevoie de masina de spalat, combina frigorifica, plita electrica si cuptor electric. Sunt deschis si la alte recomandari, bineinteles.

Multumesc

Link spre comentariu

depinde unde sunt facute. cu globalizarea asta nu mai stii.

zanussi era buna pana sa fie facuta mai aproape, Whirpool e mai slaba in america decat in Europa, Miele este foarte buna in america si foarte scumpa, poate pe buna dreptate, masina lor de uscat e cu pompa de caldura (aici sunt mai populare separate decat intr-o singura unitate).

Link spre comentariu
Acum 4 ore, cocochannel a spus:

Masina lor de uscat e cu pompa de caldura (aici sunt mai populare separate decat intr-o singura unitate).

Nu numai populare, ci și mai eficiente. Am avut varianta 2 în 1, o Matura turbo electronic, pe care am folosit-o doar ca mașina de spălat, funcție la care excela. Ca uscător era de toată jena, pe lângă consumul cât al unui mic obiectiv industrial, nici uscarea nu era satisfăcătoare. De ceva timp (mai bine de 1 an)  am luat un uscător de rufe cu pompa de caldura, și în afara de zgomot, nu prea am ce-i reproșa. Nu te scoate din casa, dar nici nu e bine să-l  folosești când vrei sa dormi. Consum decent ca să nu spun mic (AAA) , iar uscarea e perfecta. E normal sa fie preferate sculele specializate pe o singura funcție dacă asta e realizata corect, fără compromisuri. 

La subiect, e greu de spus dacă mai merita Miele. În goana după profit și piața de desfacere, și cele mai bune branduri au făcut rabat la calitate. O vreme au fost considerate printre cele mai bune, acum n-am mai auzit nimic și nici răspândirea nu e chiar mare pe piață. Dacă presupunem ca au păstrat ștacheta calității sus, cu siguranță merita... mai rămâne de văzut prețul. Mai merita și orientarea după termenul de garanție oferit. Dacă un brand, oricare ar fi el, oferă 5 sau 7 ani garanție, merita luat în seamă. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 17 ore, DarthVader a spus:

Buna ziua

Mi-am cumparat recent un apartament, semifinisat, si urmeaza nu peste mult sa ajung la capitolul electrocasnice. Intrebarea e simpla, merita pretul Miele? Stiu ca erau foarte bune mai demult, dar si-au pastrat calitatea? Am nevoie de masina de spalat, combina frigorifica, plita electrica si cuptor electric. Sunt deschis si la alte recomandari, bineinteles.

Multumesc

Merită .

Link spre comentariu
La 05.09.2019 la 19:53, DarthVader a spus:

Buna ziua

Multumesc

Sharp! 

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Faust2018 a spus:

Dacă își ia cu inducție trebuie să schimbe toate oalele , tigăile , etc , etc , tot ce pune pe plită .

Nu neaparat,  vasele de fier emailat merg foarte bine pe plita de inductie, doar tigaile de aluminiu nu sunt utilizabile. In schimb economia de energie e maxima, iar confortul e superb la inductie.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 57 minute, Spitfire a spus:

Nu neaparat,  vasele de fier emailat merg foarte bine pe plita de inductie, doar tigaile de aluminiu nu sunt utilizabile. In schimb economia de energie e maxima, iar confortul e superb la inductie.

Vasele dacă nu au fundul mai gros.... te plictisești pină se încălzesc. 

Link spre comentariu
Acum 17 ore, Faust2018 a spus:

Dacă își ia cu inducție trebuie să schimbe toate oalele , tigăile , etc , etc , tot ce pune pe plită .

Nu musai, am vazut special pentru asa ceva un disc de metal  de vreo 5mm grosime cu un maner. Prima data am zis ca o fi pentru clatite, dar ma miram de ce nu are o mica buza la exterior si cand m-am apropiat si am citit.... s-a aprins lumina. Nici nu costa mult (eu eram chitit sa o cumpar pentru clatite :rade:)

Ca masina de spalat am de 3 ani asa ceva:

$_86.JPG

si pe uscae este mai eficienta daca separ cantitatea de rufe spalate in doua (am langa masina o cutie de plastic in care pun jumatate din rufele spalate). Dureaza mai putin de 2 ore (daca rufele sunt uscate mai repede se opreste inainte de terminarea programului) si le scoate uscate uscate. 

Nasol este ca daca la stoarcere nu-s bine echilibrate rufele ... vibreaza tot planseul.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, adrian_pic a spus:

Nu musai, am vazut special pentru asa ceva un disc de metal  de vreo 5mm grosime cu un maner. Prima data am zis ca o fi pentru clatite, dar ma miram de ce nu are o mica buza la exterior si cand m-am apropiat si am citit.... s-a aprins lumina. Nici nu costa mult (eu eram chitit sa o cumpar pentru clatite :rade:)

Ca masina de spalat am de 3 ani asa ceva:

$_86.JPG

si pe uscae este mai eficienta daca separ cantitatea de rufe spalate in doua (am langa masina o cutie de plastic in care pun jumatate din rufele spalate). Dureaza mai putin de 2 ore (daca rufele sunt uscate mai repede se opreste inainte de terminarea programului) si le scoate uscate uscate. 

Nasol este ca daca la stoarcere nu-s bine echilibrate rufele ... vibreaza tot planseul.

Si dacă vrei să gătești pe două "ochiuri", ce faci? Mai vorbești cu Nea Gigel să îți facă  disc? 

Link spre comentariu

Sunt de cumparat (eu cand am vazut pretul m-am aruncat sa iau ca sa fac clatite :rade:), nu trebuie facute. Este mult mai ieftin sa cumperi 1-2-3 chestii din astea decat sa schimbi toate oalele, tigaile si ce mai are omul prin dulap. 

placa.jpg

Eu nu am decat plita electrica (deci fara inductie) dar daca cascam ochii acum 3 ani as fi preferat sa iau un "disc" din asta pentru ca in timp sticla de la plita s-a murdarit de la ce a mai curs din oala sau tigaie si nu am mai reusit sa o curat foarte bine. Discul asta este de 24 cm (mai mare decat cel mai mare ochi de plita) si mi-ar fi protejat sticla. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări