Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows pe... 86 bit, eventual pe 256!

Postări Recomandate

Am binevoit sa-i instalez (pentru o ruda habarnista) pe un calculator de gaming, Win10 64 bit. Intrucat calculatorul nu poate duce jocurile noi,  individul  a ajuns la concluzia ca eu i-am instalat un windows asa, mai contrafacut, pe 64 bit. A vazut pe kit-ul de instalare ceva cu X86 si perspicace cum e a dedus ca ala e Windows adevarat, asta pe 64 bit e pentru desktop, ala pe 32 e pentru laptop. Am incercat sa-i explic dar mi-a taiat-o scurt: Pana si placa grafica e pe 256 biti!!   Retineti: Win pe 86 bit e pentru gaming, ala trebuia sa-l instalez.

Stiu ca nu are rost dar ...va  rog sa-i explicati tolomacului cum e treaba cu bitii astia si cata memorie putea accesa Win X86.

Link spre comentariu

X86 e o arhitectura a CPU, iar sistemele de operare care au in titlu ceva cu x86 sunt pe 32 de biti.

AMD64 este alta arhitectura, in general APU, iar sistemele de operare nominalizate ca Am64/IA64 sunt pe 64 de biti.

Sistemul de operare Windows 10 trebuie instalat prin introducerea unui Product Key valid, introducere care se face anterior instalarii efective si declansarii procesului de copiere a fisierelor de instalare pe SSD, ceea ce va conduce automat la autoselectarea de catre instanta de instalare a versiunii de sistem de operare care a fost achizitionata.

Nu se poate lua in considerare in 2019, un PC de gaming cu sistem de operare pe 32 de biti...din motive evidente(necesar memorie RAM, Direct X, etc).

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ovidanie a spus:

ala pe 32 e pentru laptop. Am incercat sa-i explic dar mi-a taiat-o scurt: 

Stiu ca nu are rost dar ...va  rog sa-i explicati tolomacului cum e treaba cu bitii astia si cata memorie putea accesa Win X86.

Daca ti-a taiat-o scurt si nu accepta ce i-ai explicat, nu merita sa iti mai bati capul cu individul, lasa-l in durerea lui. Nu merita sa iti storci nervii cu oameni ca el.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, ratza a spus:

Neah. Eu le zic ăstora care ştiu mai bine ca mine să-şi facă singuri, din moment ce eu sînt inapt.

Buna

Exact,eu asa procedez de pe vremea Win95.

"Nu esti multumit,cauti alt depanator".Si distractie multa.

Au fost o gramada care s-au intors din diverse motive(multe,cunoscute,nu le mai enumar aici).

Discutia s-a purtat "altfel".

-Ai alt "expert",de ce te-ai intors?

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

X86 e un set de instructiuni pentru procesoare, nascut odata cu 8086, primul procesor Intel ce suporta acest set de instructiuni. La origini, X86 era in saracia lui, compatibil cu 16 biti si cam atat. Setul a fost ulterior destul de mult extins in cam 40-50 ani de cand exista. 

Toate procesoarele de pe sisteme ce ruleaza windows (exceptand chestiile mai ciudate ARM de acum, form factor-uri mai exotice etc) ruleaza pe arhitectura X86, indiferent ca sunt pe 32 sau 64 biti. 

X86-64 defineste specific doar instructiunile referitoare la operare pe 64 biti, insa pentru ca... lumea calculatoarelor... habar n-am.. este prescurtat in X64 (uneori AMD64). Si de aici si confuziile intre X86 si X64. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Stefan a spus:

Îi poți explica că doar dastea contrafăcute ai, pentru originale să-și cumpere din magazin (on/offline) pe câți biti dorește dânsul.

Eu cred ca nici jocurile pe care el le joaca, nu sunt cumparate. Altfel daca ar fi sa dea bani pe sistemul de operare si pe toate jocurile lui preferate, ar avea bani si de un alt sistem nou facut sa fâșâie de jocuri.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări