Ovidanie Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Am binevoit sa-i instalez (pentru o ruda habarnista) pe un calculator de gaming, Win10 64 bit. Intrucat calculatorul nu poate duce jocurile noi, individul a ajuns la concluzia ca eu i-am instalat un windows asa, mai contrafacut, pe 64 bit. A vazut pe kit-ul de instalare ceva cu X86 si perspicace cum e a dedus ca ala e Windows adevarat, asta pe 64 bit e pentru desktop, ala pe 32 e pentru laptop. Am incercat sa-i explic dar mi-a taiat-o scurt: Pana si placa grafica e pe 256 biti!! Retineti: Win pe 86 bit e pentru gaming, ala trebuia sa-l instalez. Stiu ca nu are rost dar ...va rog sa-i explicati tolomacului cum e treaba cu bitii astia si cata memorie putea accesa Win X86. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Instalează-i x86 şi lasă-l să sufere. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 X86 e o arhitectura a CPU, iar sistemele de operare care au in titlu ceva cu x86 sunt pe 32 de biti. AMD64 este alta arhitectura, in general APU, iar sistemele de operare nominalizate ca Am64/IA64 sunt pe 64 de biti. Sistemul de operare Windows 10 trebuie instalat prin introducerea unui Product Key valid, introducere care se face anterior instalarii efective si declansarii procesului de copiere a fisierelor de instalare pe SSD, ceea ce va conduce automat la autoselectarea de catre instanta de instalare a versiunii de sistem de operare care a fost achizitionata. Nu se poate lua in considerare in 2019, un PC de gaming cu sistem de operare pe 32 de biti...din motive evidente(necesar memorie RAM, Direct X, etc). Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Acum 1 oră, Ovidanie a spus: ala pe 32 e pentru laptop. Am incercat sa-i explic dar mi-a taiat-o scurt: Stiu ca nu are rost dar ...va rog sa-i explicati tolomacului cum e treaba cu bitii astia si cata memorie putea accesa Win X86. Daca ti-a taiat-o scurt si nu accepta ce i-ai explicat, nu merita sa iti mai bati capul cu individul, lasa-l in durerea lui. Nu merita sa iti storci nervii cu oameni ca el. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 (editat) pai normal ca ala de 32 e pt laptop si 64 pt desktop. Cine ar vrea sa care degeaba 32biti in plus? Laptopul tre sa fie cat mai usor! Cauta unu cu Xt pe 16 biti, ala e de el! Editat Septembrie 5, 2019 de Sharky Link spre comentariu
vijelie02 Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Banuiesc ca munca a fost in folosul comunitatii, ca-ntre rude. Eu l-as lasa sa-si stoarca nervii si l-as pune sa caute un windows pe 256 biti cat are placa video, apoi cand si-ar da seama ca ai avut dreptate i-as cere pretul dublu pentru manopera. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Neah. Eu le zic ăstora care ştiu mai bine ca mine să-şi facă singuri, din moment ce eu sînt inapt. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Acum 4 minute, ratza a spus: Neah. Eu le zic ăstora care ştiu mai bine ca mine să-şi facă singuri, din moment ce eu sînt inapt. Buna Exact,eu asa procedez de pe vremea Win95. "Nu esti multumit,cauti alt depanator".Si distractie multa. Au fost o gramada care s-au intors din diverse motive(multe,cunoscute,nu le mai enumar aici). Discutia s-a purtat "altfel". -Ai alt "expert",de ce te-ai intors? Spor tuturor Alex Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 (editat) Se poarta 256 biti la IT ... , dar criptare , nu S.O. ! https://www.thesslstore.com/blog/what-is-256-bit-encryption/ P.S. - primul Windows ( 16 biti ) cu care am lucrat ... , 3.11 , kit de instalare pe dischete ! Le mai am si acum , de la Microsoft ( citire ) . Alaturi de MS - DOS 6.22 , desigur ... Editat Septembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Nu exista windows pe 86 bit, de 2 ori se mentioneaza acest lucru in titlu si in primul post. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Acum 10 ore, Ovidanie a spus: Stiu ca nu are rost dar ...va rog sa-i explicati tolomacului cum e treaba cu bitii astia si cata memorie putea accesa Win X86. Pai cum sa`i explice cineva ceva. Se poate aici doar daca "tolomacul" urmareste acest topic. Il urmareste sau nu? Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Îi poți explica că doar dastea contrafăcute ai, pentru originale să-și cumpere din magazin (on/offline) pe câți biti dorește dânsul. Link spre comentariu
matzah Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 X86 e un set de instructiuni pentru procesoare, nascut odata cu 8086, primul procesor Intel ce suporta acest set de instructiuni. La origini, X86 era in saracia lui, compatibil cu 16 biti si cam atat. Setul a fost ulterior destul de mult extins in cam 40-50 ani de cand exista. Toate procesoarele de pe sisteme ce ruleaza windows (exceptand chestiile mai ciudate ARM de acum, form factor-uri mai exotice etc) ruleaza pe arhitectura X86, indiferent ca sunt pe 32 sau 64 biti. X86-64 defineste specific doar instructiunile referitoare la operare pe 64 biti, insa pentru ca... lumea calculatoarelor... habar n-am.. este prescurtat in X64 (uneori AMD64). Si de aici si confuziile intre X86 si X64. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Acum 2 ore, Stefan a spus: Îi poți explica că doar dastea contrafăcute ai, pentru originale să-și cumpere din magazin (on/offline) pe câți biti dorește dânsul. Eu cred ca nici jocurile pe care el le joaca, nu sunt cumparate. Altfel daca ar fi sa dea bani pe sistemul de operare si pe toate jocurile lui preferate, ar avea bani si de un alt sistem nou facut sa fâșâie de jocuri. Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Jocurile noi nici măcar nu rulează decât pe sisteme pe 64 biti, poți să ai și mama calculatoarelor daca omul insistă că vrea pe 32 de biti. Probabil o juca din alea vechi pe 16 biti ce nu rulează deloc pe sisteme 64 biti. Link spre comentariu
Postări Recomandate