Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hobby tuburi

Vizitator geob63

Postări Recomandate

Vizitator geob63

Salut sunt un pasionat de tuburi, 

Dacă e cineva interesat sa ma contacteze

Vreau sa realizez un receptor radio cu tuburi nixie și am nevoie de scheme

Am adresa de e-mail : geob63@gmail

Whatsapp 0720393559

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• vijelie02

2

• gauss

1

• sesebe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Receptorul se vrea cu sinteza de frecventa sau....... numai asa la afișarea aproximativa a frecventei recepționate? 

Mai exact, faptul ca tu vrei să-l faci cu afișarea frecventei pe tuburi nixie nu spune nimic despre receptor defapt, receptor care poate fi cu tuburi sau nu, cu sinteza de frecventa sau nu, cu amplificare directa (nu se înțelege cu sinteza de frecventa) sau superheterodina. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

La schema de frecventmetru , schimbati decodificatoarele cu 74141 , la care cuplati tuburile Nixie cf . datasheet . Trebuie (si) o sursa de ceva zeci de volti , dupa cum cer tuburile Nixie . In rest , trebuie mai punctual . Exista ( practic ) o infinitate de scheme  pentru radio ( si audio ) . MA , MF , benzile comerciale , radioamatori  ( BLU ) , mono - stereo etc .  Tuburile cu incalzire indirecta ?

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 23 ore, geob63 a spus:

Salut sunt un pasionat de tuburi, 

Dacă e cineva interesat sa ma contacteze

Vreau sa realizez un receptor radio cu tuburi nixie și am nevoie de scheme

Am adresa de e-mail : geob63@gmail

Whatsapp 0720393559

Bine ati venit in comunitatea Elforum !

Pentru a putea fi ajutat in demersul dvs. ar fi bine sa "conturati" mai bine proiectul pe care vreti sa-l realizati, exact cum spunea si gauss mai sus. Dati detalii despre banda/benzile de receptie, sensibilitate, selectivitate, putere de iesire si orice alti parametri care sa ne ajute sa intelegem cum sa va ajutam.

Spor !

Link spre comentariu

In ziua de azi nu cred ca merita sa investesti munca ,timp si bani in construirea unui receptor pe tuburi :

1- receptorul trebuie sa fie stereo ,cea ce complica si scumpeste constructia

2- receptorul se face pt a se asculta  .A-ti ales varianta cu tuburi pt  a fi auditia calitativa  sau receptorul mai nonconformist in ziua de azi?Auditia calitativa nu mai e de actualitate ,posturile ( marea majoritate 99% ) folosesc Mp3 de pe calculator ,pe vremuri muzica era de pe vinil si/sau benzi magnetice profesionale .

3- receptorul trebuie sa aiba finale tot pe tuburi

4- doar schema nu e de ajuns , realizarea bobinelor , acordarea circuitelor  necesita cunostinte si aparatura .

Daca totusi vreti ceva inedit , si aveti hotarirea necesara.....GO 

PS eventual incercati kitul urmator ,are de toate ,inclusiv modul de afisare frecventa ,eventual se poate modifica pe nixie.Si cred ca e ralativ accesibil ca pret        https://www.iwistao.com/collections/tube-fm-radio-tuner

Link spre comentariu

Eu as fi mutat topicul asta direct la pubela.

Auzi exprimare de la IT: Dacă e cineva interesat sa ma contacteze. Vreau sa realizez un receptor radio cu tuburi nixie și am nevoie de scheme

Sa-l cautam noi pe el ca sa-i trimitem scheme?. De parca noi avem vreun interes in a termina/finaliza el un proiect. 

Pe bune?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări