Vizitator geob63 Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Salut sunt un pasionat de tuburi, Dacă e cineva interesat sa ma contacteze Vreau sa realizez un receptor radio cu tuburi nixie și am nevoie de scheme Am adresa de e-mail : geob63@gmail Whatsapp 0720393559 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Şi tuburile Nixie la ce ar folosi, la demodulare sau amplificare ? Că din ce ştiu, sunt afişoare la bază... Link spre comentariu
Vizitator geob63 Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 La afișarea frecventei Salut Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Atunci se explică....spor la proiecte ! Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 (editat) Receptorul se vrea cu sinteza de frecventa sau....... numai asa la afișarea aproximativa a frecventei recepționate? Mai exact, faptul ca tu vrei să-l faci cu afișarea frecventei pe tuburi nixie nu spune nimic despre receptor defapt, receptor care poate fi cu tuburi sau nu, cu sinteza de frecventa sau nu, cu amplificare directa (nu se înțelege cu sinteza de frecventa) sau superheterodina. Editat Septembrie 5, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator geob63 Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Partea de radio și audio o fac pe tuburi restul pe integrate și afișarea pe nixie Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 (editat) La schema de frecventmetru , schimbati decodificatoarele cu 74141 , la care cuplati tuburile Nixie cf . datasheet . Trebuie (si) o sursa de ceva zeci de volti , dupa cum cer tuburile Nixie . In rest , trebuie mai punctual . Exista ( practic ) o infinitate de scheme pentru radio ( si audio ) . MA , MF , benzile comerciale , radioamatori ( BLU ) , mono - stereo etc . Tuburile cu incalzire indirecta ? Editat Septembrie 5, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator geob63 Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Mulțumesc e de luat în calcul Link spre comentariu
gheo23 Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Acum 23 ore, geob63 a spus: Salut sunt un pasionat de tuburi, Dacă e cineva interesat sa ma contacteze Vreau sa realizez un receptor radio cu tuburi nixie și am nevoie de scheme Am adresa de e-mail : geob63@gmail Whatsapp 0720393559 Bine ati venit in comunitatea Elforum ! Pentru a putea fi ajutat in demersul dvs. ar fi bine sa "conturati" mai bine proiectul pe care vreti sa-l realizati, exact cum spunea si gauss mai sus. Dati detalii despre banda/benzile de receptie, sensibilitate, selectivitate, putere de iesire si orice alti parametri care sa ne ajute sa intelegem cum sa va ajutam. Spor ! Link spre comentariu
Vizitator geob63 Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 În fm Link spre comentariu
vijelie02 Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Din ce in ce mai putina informatie. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 In ziua de azi nu cred ca merita sa investesti munca ,timp si bani in construirea unui receptor pe tuburi : 1- receptorul trebuie sa fie stereo ,cea ce complica si scumpeste constructia 2- receptorul se face pt a se asculta .A-ti ales varianta cu tuburi pt a fi auditia calitativa sau receptorul mai nonconformist in ziua de azi?Auditia calitativa nu mai e de actualitate ,posturile ( marea majoritate 99% ) folosesc Mp3 de pe calculator ,pe vremuri muzica era de pe vinil si/sau benzi magnetice profesionale . 3- receptorul trebuie sa aiba finale tot pe tuburi 4- doar schema nu e de ajuns , realizarea bobinelor , acordarea circuitelor necesita cunostinte si aparatura . Daca totusi vreti ceva inedit , si aveti hotarirea necesara.....GO PS eventual incercati kitul urmator ,are de toate ,inclusiv modul de afisare frecventa ,eventual se poate modifica pe nixie.Si cred ca e ralativ accesibil ca pret https://www.iwistao.com/collections/tube-fm-radio-tuner Link spre comentariu
vijelie02 Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Eu as fi mutat topicul asta direct la pubela. Auzi exprimare de la IT: Dacă e cineva interesat sa ma contacteze. Vreau sa realizez un receptor radio cu tuburi nixie și am nevoie de scheme Sa-l cautam noi pe el ca sa-i trimitem scheme?. De parca noi avem vreun interes in a termina/finaliza el un proiect. Pe bune? Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 6, 2019 Partajează Postat Septembrie 6, 2019 Parcă era forum aici, nu? Topicul se închide. Link spre comentariu
Postări Recomandate