Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglementari Drone

wally_gatter

Postări Recomandate

Seara buna

Stie cineva ce reglementari sunt in vigoare in momentul de fata in legatura cu dronele de mici dimensiuni (cateva kilograme) echipate cu aparatura foto/video. Daca imi cumpar o drona de ce am nevoie ca sa fie totul in regula? Am citit pe mai multe site-uri cate ceva despre dar nu am reusit sa trag o concluzie ,nu este nimic clar si concis. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

3

• wally_gatter

2

• one

1

• icar

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu va pot da cateva indicatii numai despre cum e organizat in Italia, si imi imaginez ca daca nu e deja identic, in scurt timp va fi si in Romania.

• O autoritate aeronautica certifica aparatul de zbor, daca este construit DIY trebuie prezentate documentatii si teste, altfel daca e un produs comercial e mai simplu.
  • Se face un curs
  • se plateste o taxa in functie de greutatea aparatului
  • se plateste o asigurare un functie de greutatea aparatului

In plus, trebuiesc respectate o serie de conditii: nu trebuie sa zboare mai sus de o anumita inaltime, desupra zonelor locuite, deasupra aeroporturilor, etc.

Se obtine o placuta de inmatriculare care se ataseaza aparatului.

Un pic similar ca scoala auto.

Nu stiu ce se intampla daca nu urmezi acesti pasi mai precis daca risti si ce risti.

Daca apartul nu este prevazut cu sisteme de auto-control, cum ar fi accelerometre, giroscoape, control automat al stabilitatii, gps, se poate considera aeromodel si nu este nevoie de nimic, dar... nu trebuie sa transporte o camera video sau foto.

Link spre comentariu

http://www.caa.ro/page/rpasuavdrone

Asa e reglementat in Romania . Cu o singura precizare , pentru cele mai usoare ( sau egale ) de 500 de grame . 

drona.PNG

In josul paginii se poate consulta si despre fotografiere / filmare aeriana . 

Sunt si ceva mentiuni de unde se pot cere ( daca e nevoie ) lamuriri , inclusiv numere de telefon . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cum zice Gauss, e bine!

Hirtiile sunt destul de alambicate si trebuie obtinute, pentru dronele cu camera, cu citeva zile inainte. Fiul meu e pasionat de drone, voia o drona cu camera, peste 500 grame, , dar a renuntat din cauza legii. Acum se joaca cu astea fara autorizatie.

Editat de icar
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri. Momentan sunt in Anglia, ma gandeam sa imi aduc drona acasa in vacante. Locuiesc aproape de City of London Airport si software-ul dronei ma atentioneaza de lucrul asta si daca vreau sa o ridic de la sol in zona interzisa se dezactiveaza toate sistemele de siguranta si trebuie sa o pilotez manual. Totusi asta nu o fac. In Anglia nu este nevoie de inmatricularea dronei, drona fiind una relativ usoara de aproximativ 2 kilograme. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări