Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar 50ml acid azotic si 50ml acid clorhidric

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Incercati la un amanet . Unii fac aceasta verificare . Sau la alti bijutieri , intr - un oras mare . De obicei aurul este marcat . Altfel este ilegal ( de detinut , comercializat etc . ) . Cu o lentila ( lupa ) puternica , vizualizati marca de pe interiorul inelului ,  veti vedea (si ) o indicatie cifrica - nr . de carate . Ma rog , o corespondenta ...

Marcare aur.PNG

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

4

• alcon

2

• mac01

2

• modoran

1

Zile populare

Sau amanetati inelul, luati cateva sute de lei pe el, a doua zi vi-l revendicati si platiti practic ceva( ca si cum ar fi contravaloarea revendicarii). Ei le verifica la receptie sa nu isi ia teapa. Le freaca pe o piatra putin si pun o picatura pe urma cu pilitura aia.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, GEO 53 BN a spus:

Salutare colegi!

Vad ca s-au cam inflamat spiritele!

Am uitat sa spun ca ,de fapt, acizii, imi trebuie sa verific, daca,  inelul cumparat, este din aur si de cite karate este.

La atelierele de bijuterie, bijutierii nu-ti verifica, inelul, daca  nu ti-l si  prelucreaza sau modifica. Cind i-am rugat sa-mi verifice bijuteria, nici n-au vrut sa auda, cu toate ca le-am spus, ca platesc verificarea.

Interesanta optica la ''smecherii'' de acolo!

Toate bijuteriile vândute legal sunt marcate , chiar si cele sh sau facute la comandă au marcaje pe ele , marcajul este obligatoriu . Dacă inelul a fost adus din Turcia , și acolo se marchează , defapt oriunde in lume se marchează bijuteriile  , inclusiv ceasurile care au carcasele din aur sau argint .

De ani buni nu am mai auzit de țepe cu bijuterii din aur care nu este aur .

Link spre comentariu

Cum se manifesta solutia cand o torni pe aur? Ce face acea solutie ca sa-ti seama ca obiectul respectiv este din aur?

Intreb si eu pentru cunostintele mele.....ca n-am avut de-a face cu asa ceva,

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări