GEO 53 BN Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Va salut! Va rog sa-mi spuneti de unde pot cumpara 50ml HCL si 50ml HN03. Multumesc! Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Pe persoana fizica nu se vinde legal asa ceva, doar pe firma. Incearca la vreun atelier de tinichigerie pentru HCl si vezi poate gasesti totusi HNO3 pe undeva. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Demult se mai gaseau la laboratoarele de chimie,ultima data,prin liceu de acolo procuram,dar asta acum vreo 25 ani. Acum cine stie or fi virtuale substantele prin licee. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 3, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Multumesc pentru sfaturi @modoran si @gabiz_ro. Am cautat cam peste tot pe unde banuiam ca as gasi asa ceva, dar fara rezultat. O sa incerc si pe la farmacii. Acum vreo 30 de ani , am primit 20ml de ''apa regala'' de la o farmacie din Zalau, unde aveam o cunostinta, farmacista. O sa incerc si pe la farmaciile din Timisoara! Multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
Letcon Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Am lucrat eu la o firma aici in Blaj unde se foloseau amandoua substantele in cantitati destul de mari...N-am luat niciun strop ptr ca am zis ca pana exista clorura ferica nu ma mai "radiez" cu acid azotic Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Acum 3 ore, modoran a spus: Pe persoana fizica nu se vinde legal asa ceva, doar pe firma. Incearca la vreun atelier de tinichigerie pentru HCl si vezi poate gasesti totusi HNO3 pe undeva. Asa e, am vrut acum cu multi ani in urma sa cumpar putin acid azotic pentru testarea aurului de pe un site si mi-au spus ca fara o calificare pentru folosirea acestei substante nu imi poate procesa comanda, pentru ca, cu acid azotic se pot fabrica diferite substante explozive, dintre care cea mai periculoasa si instabila e nitroglicerina..... Acum 11 ore, GEO 53 BN a spus: Va salut! Va rog sa-mi spuneti de unde pot cumpara 50ml HCL si 50ml HN03. Multumesc! Daca nu e cu suparare, la ce vreti sa folositi acidul azotic? Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Bomba atomica, ce crezi?!? Defapt și eu as fi curios.... Problema-i că-i foarte periculos de lucrat cu el. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 (editat) Acum 47 minute, sesebe a spus: Bomba atomica, ce crezi?!? Defapt și eu as fi curios.... Problema-i că-i foarte periculos de lucrat cu el. Reteta pentru bombescu atomic e ingropata "adanc" dar pentru explozibili clasici sunt destule retete, marea majoritate a celor mai puternici sunt fabricati din acest acid azotic....tin minte de la orele de chimie...cel putin aceasta materie mi-a placut cat de cat...asta se intampla acum 35 de ani...... Editat Septembrie 3, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Acum 1 oră, Costica LCD a spus: Asa e, am vrut acum cu multi ani in urma sa cumpar putin acid azotic pentru testarea aurului de pe un site si mi-au spus ca fara o calificare pentru folosirea acestei substante nu imi poate procesa comanda, pentru ca, cu acid azotic se pot fabrica diferite substante explozive, dintre care cea mai periculoasa si instabila e nitroglicerina..... Daca nu e cu suparare, la ce vreti sa folositi acidul azotic? Pe vremuri, la Palatul Pionierilor, pentru corodarea pcb-urilor se folosea acid azotic, paranoia nu prea era prezenta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Acum 11 minute, alcon a spus: Pe vremuri, la Palatul Pionierilor, pentru corodarea pcb-urilor se folosea acid azotic, paranoia nu prea era prezenta... OK sa zic ca ai dreptate, dar cu acidul clorhidric ce faci cu el ca doar nu-l bei?!? te intreb asa omeneste ca m-ai facut paranoic.... Link spre comentariu
alcon Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 Acum 5 minute, Costica LCD a spus: OK sa zic ca ai dreptate, dar cu acidul clorhidric ce faci cu el ca doar nu-l bei?!? te intreb asa omeneste ca m-ai facut paranoic.... Nu te-am facut pe tine paranoic, am incercat sa sugerez ca traim intr-o lume paranoica! Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 (editat) Eu am corodat placile in tinerete cu acid azotic...aveam la fabrica. In cateva secunde placa era gata...nu pierdeai ore in sir ca dupa clorura feerica, mai ales daca cablajul era si dublu placat. Te canta cucii cu clorura feerica daca mai era si veche si inhibata cu (,) cupru. Singurul dezavantaj la acidul azotic era faptul ca trebuia sa lasi sa se usuce bine smoala sau vopseaua cu care faceai traseele...acidul azotic era destul de puternic si avea obiceiul sa atace cuprul si de sub smoala, vopsea, etc.....traseele ieseau zdrentuite, zimtate pe margini. Daca traseele erau subtiri aveai toate sansele sa nu le mai gasesti la indepartarea smoalei. in schimb la trasee groase....acidul azotic era parfum...viteza marita! Acidul azotic il tineam in recipiente din sticla...dupa corodare il puneam in sticla, il lasam sa se linisteasca si sa nu mai scoata fum....apoi puneam dopul. Fumul produs de acidul azotic era foarte toxic. Editat Septembrie 3, 2019 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2019 Partajează Postat Septembrie 3, 2019 (editat) Asa e vad ca acidul asta are multiple intrebuintari....mie mi-a ramas in memorie explozivii de la cursurile de chimie din ani uitati de scoala....daca am suparat pe autorul topicului, imi cer scuze..... sper sa gasesti...eu am gasit la o cunostinta acum 30 de ani, care mi-a adus de la "Chimica Buzau" 20 ml de acid azotic pentru a testa o bucata masiva de "aur" gasita in tencuiala casei pe care tata o renovase...., cum am pus o picatura de acid pe "aur" sa albastrit imediat.. apoi l-am aruncat in closet, mai bine ca nu a fost aur ca cine stie ce mai pateam, ca sa intamplat cu vre-o juma de an inainte de revolutie pe timpul lui ceaunescu.... Editat Septembrie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 4, 2019 Partajează Postat Septembrie 4, 2019 Cât explozibil credeti ca iasa din 50ml de acid azotic? E mai simplu sa folositi azotat de amoniu. Omul vrea sa faca niste apa regala. Cantitatile specificate îi ajung cel mult sa separe cantitati mici (grame) de aliaj de metale nobile sau sa corodeze câteva cablaje. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2019 (editat) Salutare colegi! Vad ca s-au cam inflamat spiritele! Am uitat sa spun ca ,de fapt, acizii, imi trebuie sa verific, daca, inelul cumparat, este din aur si de cite karate este. La atelierele de bijuterie, bijutierii nu-ti verifica, inelul, daca nu ti-l si prelucreaza sau modifica. Cind i-am rugat sa-mi verifice bijuteria, nici n-au vrut sa auda, cu toate ca le-am spus, ca platesc verificarea. Interesanta optica la ''smecherii'' de acolo! Editat Septembrie 4, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Postări Recomandate