scn Postat Martie 27 Partajează Postat Martie 27 Am vazut fotografiile postate pe topic si nu se intelege culorile din pinii potentiometrului. Poate mai posteaza cineva poze mai in detaliu, cu legaturile si potentiometru. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 27 Partajează Postat Martie 27 (editat) Ai zis ca ai experienta in depanarea invertoarelor...deci poti depista unde se duce fiecare fir in parte, ce rol are si apoi le poti monta corect pe potentiometru. Editat Martie 27 de mac01 Link spre comentariu
asterix196803 Postat Martie 27 Autor Partajează Postat Martie 27 (editat) Aparatul este functional ....Zilele trecute am facut 2 porti...sudura cu bazic de2,5.. (pentru detalii am facut mai multe fotografii la interior...) Editat Martie 27 de asterix196803 Link spre comentariu
scn Postat Martie 27 Partajează Postat Martie 27 Am ceva experienta,dar nu am ublat pana acum in blocul de comanda Ce am reparat , a fost nevoie doar de IGBT, rezistente si Diode redresoare. daca stiam ce rol are fiecarte fir de la potentiometru nu mai apelam la dvs. daca vreti sa ma ajutai bine , daca nu caut ajutor in alta parte, va multumesc pentru ajutorul acordat. asterix196803 iti multumesc pentru fotografie, dar nu se vede valoarea potentiometrului si nu se intelege unde vine fiecarte fir. Poti sa faci o poza sa se vada valoarea potent. si pozitia firelor rosu ,albastru si negru. Iti multumesc Link spre comentariu
Elservius Postat Martie 28 Partajează Postat Martie 28 (editat) Din ce mi se pare mie că văd, la potențiometru merg doar 2 fire, unul roșu și unul albastru, care duc la conectorul ce se vede la marginea cablajului imprimat,ceea ce face mai simplă problema. Ca și potențiometru pentru probe, cred că merge foarte bine unul de cca. 10-20kohmi, bineînțeles liniar. Editat Martie 28 de Elservius Completare Link spre comentariu
asterix196803 Postat Martie 28 Autor Partajează Postat Martie 28 (editat) Nu reusesc sa fac alte fotografii..O imagine din alt unghi...daca ajuta la ceva.... Editat Martie 28 de asterix196803 Link spre comentariu
scn Postat Martie 28 Partajează Postat Martie 28 Obligatoriu are 3 fire potentiometru. Lucreaza in tensiune si nu poate fi comandat doar de 2 fire De regula in comutatie se folosesc potentiometre cu valori pana in 50k ohm asterix196803 iti multumesc pentru fotografie si efortul depus. cred ca culorile ar fi in urmatoarea ordine vazute din spate : 1 rosu stanga , 2centru albastru,3 margine negru dreapta sper sa nu ma insel, altfel face plici, Valoarea este o problema, poate totusi afla cineva. Multumesc, seara buna. Link spre comentariu
Jhn Postat Martie 28 Partajează Postat Martie 28 (editat) Salut !, La Proweld 250 PI potențiometrul este de 10 K, iar la 200 PI este 1K, însă plăcile sunt diferite de ce ai tu. In general potențiometrul este legat cu un pin la +5V, celălalt la masa (eventual cu o rezistenta), iar cursorul duce intr-un operațional. @asterix196803 , fa dumneata un efort si ajuta colegul, rămân eu dator la tine cu o bere. Poate te ajuta schema din topicul asta : Editat Martie 28 de Jhn Link spre comentariu
asterix196803 Postat Martie 29 Autor Partajează Postat Martie 29 (editat) La rugamintea dumitale (Jhn) am facut citeva fotografii la petarda ...interesant faptul ca firele cu rosu ce vin de la leduri se duc spre potentiometru....(nu scrie nimic pe el.. ) am incercat sa-i fac o masuratoare si da valori pina la 1K.. Alte masuratori cu potentiometrul cursa spre minim si maxim ... Editat Martie 29 de asterix196803 Link spre comentariu
scn Postat Martie 29 Partajează Postat Martie 29 Salut tuturor asterix196803 mare caracter ( nu am cuvinte sa iti multumesc) berea o dau eu. Incerc sa il ajut pe Jhn, ma mai informez si revin cu informatii. Potentiometrul are 1K cum a spus JHN Multumesc tuturor, Link spre comentariu
Jhn Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 La 29.03.2024 la 23:13, scn a spus: Incerc sa il ajut pe Jhn, ma mai informez si revin cu informatii. Potentiometrul are 1K cum a spus JHN Salut ! Nu ai cu ce sa mă ajuți, eu l-am rugat pe asterix196803 sa te ajute. Ne știm din telefon, ceva "combinații", si e un tip super ok ! Ce tip de igbt-uri ai avut acolo ? Link spre comentariu
Elservius Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 La 180PI știu că erau (mă rog, scria pe ele) Toshiba, dar asta este tot ce îmi mai amintesc și poze nu am făcut când am avut aparatul. Link spre comentariu
Jhn Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 (editat) Da, mulțumesc ! Sunt GT50JR22, așa am avut si eu la modelele de mai sus... Editat Aprilie 1 de Jhn Link spre comentariu
scn Postat Aprilie 5 Partajează Postat Aprilie 5 salut JHN, multumesc 1. R SMD 1206 10R, 1206-10R 2. RJH60F5DPQ, IGBT, 80A, 600V proweld mma 160pi Link spre comentariu
scn Postat Aprilie 5 Partajează Postat Aprilie 5 si diodele FEP30GP-E3 Dioda dubla ultra fast, 2x15A, 400V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum