Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proweld mma 160PI

Postări Recomandate

Cu ceva timp in urma .....(3 luni ) am cumparat alt invertor adica Proweld mma 160 PI...dupa ce am cautat si alte pareri de la alti utilizatori.....am vazut ca se poate lucra destul de bine in conditii de amator  diverse lucruri pe linga casa....completare la bolta pentu vie .....si alte mici lucrari.

1.PCB-Proweld MMA 160PI.JPG

1.Proweld MMA-160PI.JPG

Despre accesoriile din dotare pot sa spun ca sunt destul de slabe.....cablurile scurte de cca 1,5 m iar masca de sudura a fost inlocuit cu alta mai buna..automata...

P-2.thumb.JPG.72f018dfdf5e5e6243678ae4713ecd39.JPG

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Salut, rămân surprins când vad chinezăriile acestea vândute ca invertoare sudura capabile de performante uimitoare, 143A cu 100%, asta în condițiile în care acest aparat în nici o condiție nu va duce 140 amperi, și nici nu face asta. Eu consider asta inselatorie și uite ca se vând și oamenii de buna credință cumpara. 

Da într-adevăr veți putea suda câte ceva pe lângă casa dar cu pauze de țigară între electrozi. 

Invertoarele de sudura bune costa mult dar funcționează ireproșabil nu cum spunea cineva ca dacă îl țin în soare și mai Sudez cu el am ocazia sa facă poc vreo dioda finala sau vreun igbt. 

Link spre comentariu

Functioneaza excelent acest sistem din pacate, "de ce sa iau aparatul tau de 160A la banii aia chiar daca e de firma cand gasesc in targ aparat RUSESC de 300A la sfert de pret sau chiar mai mic" ?..... Si lumea cumpara. De asta intr-o tara normala se ocupa "autoritatile" insa problema asta o intalnim si in celelalte tari occidentale, sa vezi ce petarde am putut vedea din Danemarca, Anglia, Germania, etc in interior fiind un chinez ordinar cu carcasa frumos vopsita pe care e scris "tot ce vrei", facut in Germania, IGBT, Profesional, High tehnology, inverter, digital... adica orice, asa de-a valma....., si sitemul functioneaza, lumea cumpara....

Link spre comentariu

Eu am luat recent un Steinhaus de 160A de la emag ( chinezaria lor, evident ) si nici vorba sa faci pauza intre electrozi sau sa intre in protectie cu 465 de lei la oferta.  Deja am scos banii pe el si a costat chiar mai putin decat a cerut meseriasul pe portile metalice pentru manopera.

Daca existau pe piata doar invertoare "de firma" de 3000 de lei alta era situatia, facea si "meseriasul" un ban, dar asa cumperi un invertor chinezesc, iti faci treaba cu el, ai scos banii din prima ( bineinteles daca nu pui la socoteala timpul tau pierdut ), apoi tot va mai merge 2 ani pana expira garantia cel putin.

Link spre comentariu

Nu am pretentii prea mari ,dar pentru lucrari ocazionale sa dovedit sa fie destul de util , iar la confectionarea unei balustrade pentru o terasa am folosit inclusiv electrozi bazici de 2,5 care stateau prin sertare de mult timp..iar la temperaturile de saptamina trecuta a mers fara probleme....:57

Dupa ce am vazut cum arata la interior unele modele de aparate cu nume ,,nemtesti - rusesti " care sunt construite cu 2 igbt-uri si 3 diode puse pe radiatoare de marimea unei cutii de chibriturisi si fara bobina filtru pe secundar...... macar acesta sta mai bine la unele componente :rade:

Editat de asterix196803
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Dupa aproape un an si citeva luni de utilizare a invertorului la unele lucrari facute la mine acasa  (si la ceva prieteni ) am desfacut carcasa sa-l curat cu ajutorul unui pistol cu aer comprimat la compresor si am facut o verificare vizuala cum se prezinta pcb-ul si alte legaturi .Avind la indemina un cintar electronic am facut o proba cu  greutatea invertorului fara carcasa de tabla si din cca 4,7 kg greutate declarata in manual am avut surpriza sa constat ca doar carcasa cintareste peste un kilogram....:57

greutate- aparat.JPG

greutate-carcasa.JPG

1a.Pcb back(pwm).JPG

Link spre comentariu

Am sudat cu electrod (7018) bazic de 2,5  la o remorca pentru motosapa,la o terasa anul trecut si la alte mici lucruri .....oricum are alta rezistenta sudura ! Singura problema consta in faptul ca uneori electrodul face o pojghita si arcul electric se declansa mai greu,iar pentru aceasta  trebuia sa am o piatra de polizor unde dadeam cu virful electrodului apoi totul era in regula.:rade:

Pentru sudura am folosit si electrod 3,25 Magmaweld (6013) dar si electrozi pentru sudura inox

PA060963.thumb.JPG.d6fc43cbdb7c28bd6e2095377307d1b9.JPGP8171046.thumb.JPG.5cb81018e571b580e839b0868c141519.JPGElectrozi.thumb.JPG.23eadbc33289113354bb7c0d259023e8.JPG

Editat de asterix196803
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 30.08.2020 la 21:51, asterix196803 a spus:

Am sudat cu electrod (7018) bazic de 2,5  la o remorca pentru motosapa,la o terasa anul trecut si la alte mici lucruri .....oricum are alta rezistenta sudura ! Singura problema consta in faptul ca uneori electrodul face o pojghita si arcul electric se declansa mai greu,iar pentru aceasta  trebuia sa am o piatra de polizor unde dadeam cu virful electrodului apoi totul era in regula.:rade:

Pentru sudura am folosit si electrod 3,25 Magmaweld (6013) dar si electrozi pentru sudura inox

PA060963.thumb.JPG.d6fc43cbdb7c28bd6e2095377307d1b9.JPGP8171046.thumb.JPG.5cb81018e571b580e839b0868c141519.JPGElectrozi.thumb.JPG.23eadbc33289113354bb7c0d259023e8.JPG

Pentru bazic, se sudeaza în polaritate inversă,  cu minus la portelectrod  ! În polaritate directă,  lipește electrozi,  chiar dacă amorsezi în 45 de grade electrodul

Link spre comentariu

Datorita faptului ca am folosit diverse tipuri de electrozi bazici (fara sa cumpar fiind la oferta :rade:)...unii mergeau foarte bine ,altii mai dificil dar in general am rezolvat ce aveam de facut pe linga casa......

Vad ca sunt probleme la unele persoane si cu scule dedicate....si cu alta pregatire :26 :

marin adrian :

.,,Eu unul am incercat sa sude bazici cu saffro 125, telwin tehnica 164, 144 , tehnology 216, panzer, blueweld sau ceva de genul, inclusiv cu invertor facut de mine dupa schema domnului Titi, ciby dupa forum, la care bineinteles am facut si bobina iesire, dar nimic nu functioneaza cu bazic asa cum trebuie, domnul Bumbu stie ce zic.

Eu sincer pana la esab nu am putut sa sudez bazic cursiv, si sudez ceva am o ferma agricola unde mereu se rupe cate ceva..."

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Buna ziua

Am un aparat proweld mma 16 pi, al fratelui defect , care a fost dus la reparat la un individ si dupa 6 luni

la returnat tot defect si fara un led si potentionetru,

Ma puteti ajuta cu valoarea potentiometrului si cum sunt conectate firele la potentiometru si leduri,

mai are un led rosu ,pesemne nu ia trebuit, care mai are conectat un fir negru in  mufa si un fir rosu taiat 

Va rog sa ma ajutati sa il pot repara,

Multumesc 

Link spre comentariu

Imi cer scuze de gramatica , mai face tastatura figuri si din graba se mai intampla si greseli.

Am vorbit cu cei de la ProEnerg si nu au vrut sa imi  ofere detalii de spre legaturi.

Scuzandu-se ca nu au  la reparat nici un aparat de sudura.

Detin scheme pentru aparate de masura, si puteau sa faca un efort.

Un pic de electronica stiu, am schimbat IGBT-urile de la aparat si rez. de 10 ohm din baza IGBT-ului (gate),

In rest tot ce am testat este OK

In acest moment nu il pot testa din cauza potentiometrului,

Nu stiu valoare si conectarea in mufa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări