alcon Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 La 05.09.2019 la 18:30, gauss a spus: Trebuie sa zic ceva ? ... Mie - mi place cautatorul de masini clasice , escrocul ala combinator de Wayne Carini . Mai exact decorurile , adica masinile . Cum le vinde el fara pret minim , si dupa aia se vaita ca a luat prea putin ... Mai există un escroc, Richard Rawlings, nu bea ceai, doar bere şi este proprietar al Gas Monkey Garage... Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 Ala e hotul hotilor ... , cu gsca aia de barbosi teatrali , care le stiu pe toate etc . Ma rog , imi par ( toti ) aferati si teatrali , nu stiu daca asa or fi in realitate . Daca da , mare lucru n - am inteles din spiritul american . Ala de la TV ... Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 15, 2019 Partajează Postat Septembrie 15, 2019 La 30.08.2019 la 23:00, core a spus: Earl Gray e bun, era intr-un timp si la l..l. Earl Gray hot ! Asa zicea un capitan cand comanda un ceai Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 @carageae Poți povesti aici despre ceai... Link spre comentariu
victor_cj Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Eu beau ceai negru cu miere de albine și lămâie în fiecare dimineață, de peste 40 ani. Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Acum 4 ore, maresaldeflota a spus: @carageae Poți povesti aici despre ceai... OK, pentru inceput, studiati site-ul: ketepa.de si magazinul asta....are preturi mari, dar interesante sunt zicerile patronului despre ceaiuri: https://meileaf.com/ Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 (editat) La 07.06.2024 la 8:24, BRANCA a spus: Editat Iunie 15 de carageae Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Chiar acum, carageae a spus: La 07.06.2024 la 8:24, BRANCA a spus: ... Am văzut şi eu documentarul cu arborii de ceai,de peste 1000 de ani din China.De asemeni despre tehnica ceaiului "fermentat" de la ei care este cel mai scump din lume!Culmea este că cel mai mare preț îl are cel păstrat mai mulţi ani!Cică au unele de peste 100 de ani... Ceai fermentat - pu-erh se gaseste din belsug pe Aliexpress...nu am comandat decat o singura data ceai dar a fost bun. Atunci, mai bine de un an in urma, nu am avut curiozitatea sa incerc sa caut si dupa asa ceva. Doar cautati dupa "pu-erh" pe ali si o sa fiti surprinsi de diversitate....vechimea e cam ca la vinuri, nu tot ce e vechi e neaparat bun....vedeti si pretul, cand e mare, de obicei are un motiv.... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Acum ceva ani, la o mănăstire, bucătarul obștii mi-a spus că el face ceaiul cu apă rece, adică bagă plantele in apă rece și după 24 ore la macerat, obține ceaiul. A folosit cineva procedura asta? Niște gruzini mi-au povestit că așa prepară ei un decoct de anumite ciuperci uscate, cică nu ar fi procedură pt ceai. Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Probabil anumite plante puternic aromatice, gen menta, pot lasa aroma si in apa rece. Nu e o procedura curenta pt. ceai. Dar diverse licori medicinale se pot face asa probabil. Eu am un ceai de menta excelent, frunze certificate bio, Menta Piperita, care miroase si prin punga de hartie bine inchisa...nu am incercat, dar ala sigur aromatizeaza si apa rece in 24 de ore... Din ce stiu eu, decoctul inseamna fierberea plantelor in apa mai mult timp, fata de infuzie, care presupune doar turnarea de apa fierbinte (sau stamparata la 70-75 de grade pt. ceaiul verde sau oolong) peste frunze si lasarea la infuzat timp de 2-5 minute. Ciupercile alea probabil sunt ganoderma, am citit despre ele dar nu am incercat, doar ceva capsula pt. espresso dintr-un set de degustare si aveau un gust de baltă.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Da, eu. Orice ceai merge în apă rece lăsat. Eu și cu apă simplă am făcut, la temperatura camerei. E la fel de gustos. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Acum 4 minute, carageae a spus: ...Ciupercile alea probabil sunt ganoderma ... Garantat nu. Mi-au povestit de niște ciuperci toxice, roșiatice la culoare, cu scame pe pălărie, recoltau doar pălăriile și scobeau de pe pălărie locul unde era atașat piciorul. Lăsau pălăria găurită la uscat, apoi băgau o pălărie de ciupercă intr-un borcan de 800ml, plin cu apă. După 4-5 zile, infuzia e gata. Doar asta știau ei să prepare "la rece". Restul infuziilor, doar cu apă fierbinte. Bunicul meu bea uneori ceai (se găsea negru, chinezesc, ln cutie metalica) in care punea o bucățică de unt maturat (sau fermentat?). Incă am samvoarul, din păcate nu mai am ceainicul. Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 A propos de ceai negru chinezesc, se vindea prin anii 80 un ceai la plicuri, Dragon Tea Bags imi mai amintesc ca scria pe cutie, era cu maro si portocaliu. Gustul aminteste de pu-erh, dar avea ceva diferit, nici pana in zi de azi nu l-am regasit. Am cumparat cam tot ce am gasit cu numele ce contine "dragon" dar nu are nicio legatura. Daca cineva gaseste prin camara vreo asemenea cutie uitata si imi poate face niste poze sa caut mai multe detalii, as fi recunoscator. Dar o cutie veche, de atunci, cutii cu "dragon tea" de tot felul sunt multe pe net. *** In alta ordine de idei, tocmai am comandat o "caramida" de ceai din asta, trebuie sa soseasca pe la sfarsit de iulie....poate si mai devreme. Daca exista doritori, pot ceda jumatate sau chiar 150g, am multe ceaiuri si nu beau atat pe timp limitat. E exact sortimentul cu hartie maro pe care scrie 7562. https://www.aliexpress.com/item/1005006312867715.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.44661802HRDcEC Am ales sortimentul asta pt. ca am citit multe review-uri bune despre ceaiul din zona Menghai...inclusiv aici: https://www.banateacompany.com/taste-of-menghai-ripe-pu-erh-tea.html Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Dacă se poate, vreau eu ceaiul. Link spre comentariu
Postări Recomandate