Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am nevoie de ajutor!!!

Vizitator

Postări Recomandate

am construit un programator pic de la adreesa de net http://www.janson-soft.de/pic/pic.htm. toate bune pina acum aam bagat si icprog

si am inceput sa ma joc cu softul.nu am programat pina akuma nimik asa ca nu stiu sigur cum se face.am luat si un program scris in hex si l-am bagat in program.i-am dat verificare (precizez ca fara pic pus in soclu si mi-a dat o eroare.e normala eroarea farar a avea picul bagat in soclu?mi-e cam frica sa ma pun sa programez daca nu stiu. ma poate ajuta cineva pas cu pas sa imi spuna cum sa fac?ma gasiti la adresa de mail [email protected] (sau mess)dau de baut!! :partyman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

1

• bogdan_

1

• lucicop

1

• edy_wheazel

1

Top autori în acest subiect

Verificare inseamna sa citeasca programul din PIC pentru a-l compara cu cel incarcat in IC-PROG. Daca nu e nici un PIC acolo, normal ca verificarea esueaza. Mai util ar fi sa verifici semnalele PGD, PGC si VPP pentru a vedea daca sunt in parametrii normali.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

XT vine de la cristal, ext rc vine de la oscilator extern R-C si asa mai departe. te uiti in datasheetul fiecarui pic si vezi ce fel de oscilatoare suporta. nu este 4Mhz pentru XT, pe modul XT pui cristal + 2 condensatoare, si valoarea cristalului o alegi in functie de necesitate, incadrandu-te in limitele in care merge respectivul microcontroller. Int RC este oscilator RC intern, unele picuri avand asa ceva, cu anumite posibilitati de selectie a frecventei. este un oscilator cu o precizie mai slaba decat a unui cristal, dar il poti folosi atunci cand aplicatia pe care o faci nu are temporizari critice. Ext RC este oscilator extern RC, asta la fel ca si int RC nu are precizie mare, dar il folosesti atunci cand vrei o alta frecventa decat o poti obtine din Int RC sau cand pic-ul tau nu are. LP este si el oscilator intern, de frecventa joasa, folosit pentru aplicatii care necesita un consum foarte mic.

Link spre comentariu

curios!am pus xt si 4mhz la un cristal fara sa pun condensatorii aceea si functioneaza f.bine!inca o intrebare :quartzul trebuie pus neaparat la masa? ca nu vad nici o diferenta cu sau fara el pus la masa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări