gg101 Postat Septembrie 10, 2019 Partajează Postat Septembrie 10, 2019 (editat) La 05.09.2019 la 2:31, VTP a spus: .........ati auzit ca s-a realizat masurarea timbrului unei voci, sau a sunetului unei incinte sau amplificator, sau orice alt component al unui lant audio ??? Doresc doar sa fac o completare si nu sa sustin vreo opinie pro sau contra. Cuantificarea si masurare timbrului sonor se face de cand a aparut sunetul (timbrul) de sinteza . Masurarea electrica (a semnalului) este cu mult mai facila si mai la indemana oricui decat masuratoarea traductorilor electro-acustici (nu ne putem rezuma numai la difuzoare) .Japonezii si danezii au fost "pionierii" acestor tipuri de masuratori . Chiar daca inceputul clipului de mai jos este foarte banal, spre final sugereaza formele de semnal cu care se poate masura sensibiltatea la armonice https://www.youtube.com/watch?v=YsZKvLnf7wU Editat Septembrie 10, 2019 de gg101 Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Septembrie 10, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2019 Ma simt relativ frustrat ca nu ma intreaba nimeni ce lemn am folosit... ei bine, este lemn de prun... uscat de vreo 7-8 ani Din ce lemne am pipait in asta viata lemnul de prun este net superior celui de nuc, stejar, etc... este un fel de compozit, plastic-like dar asta nu suna chiar bine... ma rog, poate intelegeti 1 Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 11, 2019 Partajează Postat Septembrie 11, 2019 Amu, cu doi mesteri tâmplari si câtiva lucratori în lemn în familie, mi-o fost rusine sa întreb un strain ;-) La ce inductie îl folositi, ca vad ca anizotropia si liniile de câmp nu-s perfecte? Sper ca nu-i de prun salbatic. Ala-i rezervat pentru aplicatii speciale. On-topic: Bobinajul e clasic, cu prize, întretesut sau ati folosit snur (fire torsadate)? Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Septembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2019 Cel mai spectaculos lemn pe care l-am intilnit/folosit era un mar paduret traznit, cred ca mai am la BH o scindura-doua... Bobinajul e clasic Z-winding cu prize si ecran intre primar si secundar. La permalloy-orthonol nu merge cu intretesere ca la GOSS, am incercat Link spre comentariu
radasous Postat Septembrie 11, 2019 Partajează Postat Septembrie 11, 2019 Acum 9 ore, Dorin Bodea a spus: ... ei bine, este lemn de prun... uscat de vreo 7-8 ani.... Mai aveti putin si veti folosi prunii in totalitate, poate gasiti o aplicatie si pentru frunze In alta ordine de idei, ceva poze publicabile din "burta" dispozitivului nu aveti? Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Septembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2019 Imi pare rau, uite ca nu m-am gindit sa fac poze... In principiu avem un comutator (ieftin, destul de bun), doua transformatoare mici si o gramada de fire... nimic spectaculos Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 11, 2019 Partajează Postat Septembrie 11, 2019 Acum 1 oră, radasous a spus: Mai aveti putin si veti folosi prunii in totalitate, poate gasiti o aplicatie si pentru frunze De la Bihor altceva are valoare,, nu lemn sau frunze, ci prunili după ce le-ai pus la butoi şi le-ai fiert. Pe urmă să vezi se "unsă" merge muzica. Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Septembrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2019 Acum 17 minute, mishulink a spus: De la Bihor altceva are valoare,, nu lemn sau frunze, ci prunili după ce le-ai pus la butoi şi le-ai fiert. Pe urmă să vezi se "unsă" merge muzica. Cine stie cunoaste! ... Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Martie 12, 2020 Autor Partajează Postat Martie 12, 2020 Un traf de intrare multifunctional de impedanta mai mare decit ce am facut pina acum, cel mai bine se preteaza la conversie "diferential - single ended", masuratoarea de mai jos fiind insa cu primarele si secundarele in serie, SE-SE, cu sursa de 5K (galben) si sarcina de 50k (albastru)... il estimez in plaja 20k:20k cu infasurarile in serie pentru single ended dar ar fi pacat, cel mai bine s-ar comporta in mod XLR-RCA, de impedanta mai ridicata fata de oferta obisnuita pe piata. 3 Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 (editat) Cu riscul de a ma intrerupe pe mine insumi va prezint o aplicatie de mare, considerabil efect la transformatorul de mai sus... Editat Aprilie 9, 2020 de Dorin Bodea Link spre comentariu
DANO Postat Aprilie 9, 2020 Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Întreb și eu :-) la ce pret ar fi o pereche de transformatoare? Ar fi interesant de folosit la proiectul DSD de aicea https://puredsd.ru/ Am făcut câteva placi la fabrica din acel proiect și as fi interesat de o pereche de transformatoare pt a realiza la un moment dat acest proiect. Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Aprilie 9, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2020 Da, ar fi interesant... Ca si termen de comparatie va sugerez sa vedeti Tamura, Tango, Lundahl, Sowter... in general pot mai bine si mai ieftin Link spre comentariu
klauss00 Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Bună seara! Aveți în producție și un transformator interstage pt schema de mai jos? Mulțumesc! Link spre comentariu
Dorin Bodea Postat Aprilie 15, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Buna seara! Am avut mai multe constructii la acel nivel de semnal, adica peste 100Vpp, n-ar fi o problema sa reiau. 1 Link spre comentariu
klauss00 Postat Aprilie 15, 2020 Partajează Postat Aprilie 15, 2020 Și răspunsul în frecventa? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum