Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare audio dvb

Dorin Bodea

Postări Recomandate

La 05.09.2019 la 2:31, VTP a spus:

.........ati auzit ca s-a realizat masurarea timbrului unei voci, sau a sunetului unei incinte sau amplificator, sau orice alt component al unui lant audio ???

Doresc doar sa fac o completare si nu sa sustin vreo opinie pro sau contra.

Cuantificarea si masurare timbrului sonor se face de cand a aparut sunetul (timbrul) de sinteza .  Masurarea electrica (a semnalului) este cu mult mai facila si mai la indemana oricui decat masuratoarea traductorilor electro-acustici (nu ne putem rezuma numai la difuzoare)  .Japonezii si danezii au fost "pionierii" acestor tipuri de masuratori .

Chiar daca inceputul clipului de mai jos  este foarte banal, spre final sugereaza   formele de semnal cu care se poate masura sensibiltatea la armonice

https://www.youtube.com/watch?v=YsZKvLnf7wU

Editat de gg101
Link spre comentariu

Ma simt relativ frustrat ca nu ma intreaba nimeni ce lemn am folosit... ei bine, este lemn de prun... uscat de vreo 7-8 ani

Din ce lemne am pipait in asta viata lemnul de prun este net superior celui de nuc, stejar, etc... este un fel de compozit, plastic-like dar asta nu suna chiar bine... ma rog, poate intelegeti

Link spre comentariu

Amu, cu doi mesteri tâmplari si câtiva lucratori în lemn în familie, mi-o fost rusine sa întreb un strain ;-)

La ce inductie îl folositi, ca vad ca anizotropia si liniile de câmp nu-s perfecte? Sper ca nu-i de prun salbatic. Ala-i rezervat pentru aplicatii speciale.

On-topic: Bobinajul e clasic, cu prize, întretesut sau ati folosit snur (fire torsadate)?

Link spre comentariu

Cel mai spectaculos lemn pe care l-am intilnit/folosit era un mar paduret traznit, cred ca mai am la BH o scindura-doua...

Bobinajul e clasic Z-winding cu prize si ecran intre primar si secundar. La permalloy-orthonol nu merge cu intretesere ca la GOSS, am incercat

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Dorin Bodea a spus:

... ei bine, este lemn de prun... uscat de vreo 7-8 ani....

Mai aveti putin si veti folosi prunii in totalitate, poate gasiti o aplicatie si pentru frunze:aplauze

In alta ordine de idei, ceva poze publicabile din "burta" dispozitivului nu aveti?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, radasous a spus:

Mai aveti putin si veti folosi prunii in totalitate, poate gasiti o aplicatie si pentru frunze:aplauze

De la Bihor altceva are valoare,, nu lemn sau frunze,  ci prunili după ce le-ai pus la butoi şi le-ai fiert. Pe urmă să vezi se "unsă" merge muzica.

Link spre comentariu
Acum 17 minute, mishulink a spus:

De la Bihor altceva are valoare,, nu lemn sau frunze,  ci prunili după ce le-ai pus la butoi şi le-ai fiert. Pe urmă să vezi se "unsă" merge muzica.

Cine stie cunoaste! ... :rade:

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Un traf de intrare multifunctional de impedanta mai mare decit ce am facut pina acum, cel mai bine se preteaza la conversie "diferential - single ended", masuratoarea de mai jos fiind insa cu primarele si secundarele in serie, SE-SE, cu sursa de 5K (galben) si sarcina de 50k (albastru)... il estimez in plaja 20k:20k cu infasurarile in serie pentru single ended dar ar fi pacat, cel mai bine s-ar comporta in mod XLR-RCA, de impedanta mai ridicata fata de oferta obisnuita pe piata.

xlr.jpg

500mV 5k 50k.png

xlr mic.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cu riscul de a ma intrerupe pe mine insumi va prezint o aplicatie de mare, considerabil efect la transformatorul de mai sus...

xlr.jpg

Editat de Dorin Bodea
Link spre comentariu

Întreb și eu :-) la ce pret ar fi o pereche de transformatoare? Ar fi interesant de folosit la proiectul DSD de aicea https://puredsd.ru/

Am făcut câteva placi la fabrica din acel proiect și as fi interesat de o pereche de transformatoare pt a realiza la un moment dat acest proiect. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări