trinitty Postat August 29, 2019 Partajează Postat August 29, 2019 Salutare, Caut si nu gasesc ceva similar. Lasati, va rog, un comentariu, daca stie cineva de existenta unui astfel de sensor. Sper sa existe o solutie profesionala de-a gata. Daca nu, asta e, voi folosi propria implementare (functionala pentru benzile de LED-uri), cu toata lenea de o dezvolta pentru becuri LED dimabile. Va multumesc ! Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 4, 2019 Partajează Postat Septembrie 4, 2019 Din start pui problema incorect. Daca tot doresti sa faci un montaj primele care ies din ecuatie sunt benzile led si becoledurille. Sunt proaste. Deci daca tot faci montajul - faci tu o sursa de lumina led adevarata (punctiforma sau o catena de leduri, dupa cum doresti) si folosesti alimentarea cu SMPS/CC dedicat, dar care sa aiba dimming prin tensiune. Ramane o joaca de copil sa faci un condensator care sa fie incarcat prin curent constant -> pe condensator obtii o tensiune liniar variabila -> tensiunea respectiva comanda SMPS/CC. Link spre comentariu
trinitty Postat Septembrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2019 Multam de raspuns. De ce spui ca becurile led sint proaste ? Eu am GU10 (chinezesti, OSRAM sau altele) care ma tin de peste 1 an. E adevarat unele tin mai putin, dar macar 6 luni tin. Pt. mine e OK. Sint prea ocupat sa-mi fac singur sursele de lumina sau toate maruntisurile. Intre timp am mai sapat si am gasit un dispozitiv numit "televariator" in franceza. Nu am gasit echivalentul in engleza. Daca il cauti ca "dimmer" gasesti dispozitive diferite. Televariator (pentru amatori, ca mine): https://www.amazon.fr/Schneider-electric-cctdd20016-Universal-std400led/dp/B01BRSAFDU/ref=sr_1_3?__mk_fr_FR=ÅMÅŽÕÑ&crid=2JTZZEVND4CHB&keywords=televariateur+led&qid=1567584426&s=gateway&sprefix=televa%2Caps%2C201&sr=8-3 Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 4, 2019 Partajează Postat Septembrie 4, 2019 Poti citi subiecte din aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile. Pe scurt o instalatie led facuta corect ca alimentare si racire plus evident LED/COB de calitate are durata medie de viata (70%) de 50 ani in utilizare casnica. Tu esti multumit de 6 luni... adica de 1/100... cred ca aici sta raspunsul. Vezi ca nu numai viata medie conteaza, cel putin la fel de importanta este si calitatea radiatiei emise... Link spre comentariu
trinitty Postat Septembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2019 (editat) Daca stau sa analizez raspunsul tau, nu vad unde e ajutorul solicitat...in afara de comentariu in afara subiectului. Boala romaneasca. Bagatul in seama si caterinca gratuita ! Am mentionat eu ca vreau sa ma tina pana la pensie sau calitatea radiatiei sau mai stiu eu (nivelul satisfactiei) ? Cititi oameni buni titlul topicului si daca puteti, oferiti informatii folositoare si la subiect ! Editat Septembrie 5, 2019 de trinitty Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Citat Boala romaneasca. Bagatul in seama si caterinca gratuita ! Nu e in nici un caz problema lui @Dxxx care e taticul LED-urilor pe acest forum...omul stie foarte bine ce spune...din partea noastra, puteti cumpara "televariatoare" de 140 de euro -care au in interior un mosfet, doi rezistori, un potentiometru si un condensator, nu sunt banii nostrii-insa o rezolvare cu adevarat profesionala este sa renuntati la gunoaie gen "becuri LED dimabile" si "benzi" cu rezistor inseriat din 3 in 3 LED-uri, in 3-4 ore sacrificate intr-un week-end se poate realiza un proeict de iluminare cu LED pentru o camera, cu un rezultat cert in ceea ce priveste randamentul, fiabilitatea si...bunul gust. Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 (editat) Daca apari aici si pui o intrebare - eu fac efortul sa-ti raspund. "" De ce spui ca becurile led sint proaste ? "" Insa ti-e lene sa citesti ce ti-am spus... in plus, dupa ce ca ti s-a raspuns - nu iti place raspunsul si postezi ceva ce depaseste firescul, care se incadreaza la "flame" ca mod de exprimare. Deocmdata ai un avertisment minim (pe incadrarea corecta ar fi fost mai aspru), sper ca vei invata ceva. Editat Septembrie 5, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum