Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display 7 segmente incomplet luminat

core

Postări Recomandate

Va salut,

Am un HUD (head-up display) cu display custom, care afiseaza viteza/ora in forma de 7 segment, dar la care am de la un timp, segmentele cifrelor incomplete.

Am incercat sa masor rezistori/condensatori de pe placuta si par ok.

Display-ul foloseste integratul ST2225A. Pentru ceas foloseste HYM1302. Mai exista pe placate: CD4093BC (Quad 2-Input NAND Schmitt Trigger), AT1796ADJ (150kHz, 3A Step-Down Switching Regulator), HOLTEK HT46R47(Cost-Effective A/D Type 8-Bit MCU).

Functiile HUD lucreaza ok, viteza se schimba la timp, doar ca afisarea are digiti cu segmente stinse.

Am incercat sa trag usor de display, sa curat contactele mufelor de conexiune intre placa de baza si ce de display, fara nici un rezultat.

Exista un senzor de lumina, in functie de care se autoregleaza luminozitatea la display. Cand este lumina puternica, anumite segmente care lumineaza mai slab cand nu e lumina, vor lumina puternic. Cand nu este luminat, anumite segmente se vad puternic, altele mia slab, altele deloc. La lumina puternica pe senzor, toate segmentele partial luminate se aprind puternic, insa cele care nu se aprind continua sa fie stinse.

O alta observatie e ca nu toate segmentele care nu se aprind raman stinse tot timpul. Cand se schimba valoarea de afisat, se schimba si segmentele care nu se aprind.

Aveti ceva idei care ar putea fi cauza?

Multumesc.

CuBlitz.jpg

FaraBlitz.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• core

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări