dacos Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 (editat) Bună seara, Am gasit cu 20 de lei calculatorul Elektronika MK33. Afișajul arată niște L-uri și A-uri pe toată lungimea lui (alimentat la 3,6v). L-am desfăcut și am măsurat tensiunile pe placa cu tranzistori care cred că e un fel de invertor, ridică teniunea pentru display?! Am găsit o schemă din care nu se înțelege mare lucru. Despre placa respectivă, văd tensiunea de 16,8v. Mă gândesc ca mâine să decositoresc placa cu tranzistorii de pe placa de bază, să scot tranzistorii și să îi verific. Bănuiesc că cel în capsulă TO92 este KT 3107, iar ceilalți trei KT 315. Acei electrolitici de 22uF și 6,8u F sunt o tehnologie sovietică mai specială? Nu par cu niobiu din ce am văzut pe net, nici cum îi știu eu pe majoritatea nu sunt. Editat August 24, 2019 de dacos Link spre comentariu
dacos Postat August 25, 2019 Autor Partajează Postat August 25, 2019 Am schimbat electroliticii. Cel de 22uF avea 68uF si pierderi mari. Celălalt nu putea fi măsurat („damaged part”). Am verificat tranzistorii. Sunt buni. Nu am rezolvat nimic. Acum s-a stins de tot afișajul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum