maarius66 Postat August 24, 2007 Partajează Postat August 24, 2007 salutaream un hard disc maxtor diamondmax plus9 120gb ata/133 hdd, sn:y36607qe la care i-a pleznit un integrat de pe placa electronica(probabil a fost alimentat gresit...)as vrea sa stiu daca mai pot face ceva ca sa salvez datele de de pe el?exista vreo solutie?multumesc Link spre comentariu
Stefan Postat August 24, 2007 Partajează Postat August 24, 2007 poate cea mai simpla solutie ar fi sa gasesti o parte electronica identica!ai incercat la un depanator ?sunt putini care se baga la asa ceva ,dar sunt. Link spre comentariu
Vizitator grizzlee Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 SalutAceeasi chestie am avut si eu inca de vreo ori ,cand nishte colegi de ai mei au alimentat ,nu stiu cum invers hdd-urile ,si bineinteles ca a iesit fum .De obicei, la mine in ambele cazuri ,s-a ars o dioda(asta cred eu ca e) care e patratoasa si putin mai mare decat restul pieselor din jur.Se vede ca e aprox pe la inceputul circuitului de alimentare , la cativa cm de mufa.Eu am inlocuit pur si simplu piesa respectiva si au mers hdd-urile si mai merg si acuma.Am luat piesa de pe alt hdd care era defect din ale motive si s-au potrivit.De obicei daca e alimentat invers ,se arde piesa asta si poate ai noroc sa nu fie si altceva.Nu stiu daca te ajuta cu ceva dar poate poate Link spre comentariu
Stefan Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 ori e dioda ori este un CI stabilizator,sau chiar tranzistor.conteaza cati pini avea.alimentaaza HDD-ul si verifica tensiunile de la intrarea mufei ATX Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum