Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hard maxtor 120gb

maarius66

Postări Recomandate

salutaream un hard disc maxtor diamondmax plus9 120gb ata/133 hdd, sn:y36607qe la care i-a pleznit un integrat de pe placa electronica(probabil a fost alimentat gresit...)as vrea sa stiu daca mai pot face ceva ca sa salvez datele de de pe el?exista vreo solutie?multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• maarius66

1

Top autori în acest subiect

Vizitator grizzlee

SalutAceeasi chestie am avut si eu inca de vreo ori ,cand nishte colegi de ai mei au alimentat ,nu stiu cum invers hdd-urile ,si bineinteles ca a iesit fum :d.De obicei, la mine in ambele cazuri ,s-a ars o dioda(asta cred eu ca e) care e patratoasa si putin mai mare decat restul pieselor din jur.Se vede ca e aprox pe la inceputul circuitului de alimentare , la cativa cm de mufa.Eu am inlocuit pur si simplu piesa respectiva si au mers hdd-urile si mai merg si acuma.Am luat piesa de pe alt hdd care era defect din ale motive si s-au potrivit.De obicei daca e alimentat invers ,se arde piesa asta si poate ai noroc sa nu fie si altceva.Nu stiu daca te ajuta cu ceva :) dar poate poate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări