Vizitator viobio Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 (editat) Slab anul ăsta, nu au mai venit avioane de acum 60..70 ani. Mi-a plăcut evoluția avioanelor : L-39 https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Aero_L-39 Soko G2 Galeb https://en.m.wikipedia.org/wiki/Soko_G-2_Galeb, cu toate că sârbii acum sunt mai săraci decât noi, o duc mai greu, pot tine în stare de zbor 4 avioane scoase din serviciu, la aeroclubul din Belgrad, avionul a fost pilotat de un fost pilot militar, noi nu avem nici măcar un IAR93 în stare de zbor să nu mai vorbim de MIG15, 17,19,23, 29, L29, 39 sau Hong. Sunt ferm convins că după momentul retragerii definitive de la zbor a avioanelor MIG21 Lancer și IAR99 nici acestea nu vor mai zbura vre-o dată. Suntem un popor cacăcăcios care nu tine la nimic, dacă vrei să cumperi un avion militar scos din uz, casat.... este _utere de mamă, am mai spus pe aici că cu încă citiva pasionați am vrut să cumpărăm un MIG21 , vroiam să îl pun în curte la "moșie", mi-au cerut și pe mama și pe tata, este mai simplu să îl demontezi și să îl faci "feare" vechi pentru topit. Nici pe ăia de la FAR nu ii interesează să țină măcar cite un tip de avion în stare de zbor, nu cred că îi costă o avere, mentenanța se poate face de ingineri și maiștrii militari, ca voluntariat, sunt destui care sunt pasionați și s-ar implica, cred că din atitea epave se mai găsesc piese de schimb sau se pot cumpăra. Jurgis Kayris la înălțime ca de fiecare dată, mă mir cum mai poate la cei 67 de ani. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jurgis_Kairys , acesta este avionul pe care zboară , un pic modificat , suprafețele de comandă mărite https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-29 http://www.bias.aero/ro/participanti Editat August 24, 2019 de viobio Link spre comentariu
NICA Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 La fel este peste tot. Nici aia care au facut vreodata ceva nu au un lucru conservat pentru viitor ,ce pretentii poti sa ai despre un avion.... Totul este praf. Link spre comentariu
gauss Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 (editat) Am vrut si eu sa vin sa asist la BIAS . Nu am facut - o , in semn de " protest " . Daca se poate spune asa . E al doilea an , din 11 , cand nu sunt prezent . Sotia ar fi vrut sa mergem ... Este ( inca se desfasoara ) cea mai slaba alcatuire din '90 incoace . Asta cand se aniverseaza 15 ani de intrare in NATO . Cu bunavointa initiatorului topicului , atasez o stire care a trecut ( relativ ) neobservata : http://www.ziare.com/stiri/armata/portugalia-aproba-vanzarea-a-inca-5-avioane-f16-romaniei-pentru-130-de-milioane-de-euro-1574561 Si inca una , si mai neobservata : https://www.economica.net/bulgaria-cumpara-opt-avioane-de-lupta-f-16-americane-noi_171169.html Block 70 ( la bulgari ) , versus Block 15 , care va fi upgradat la Block 40 , dupa aplicarea programului MLU . Poate gresesc , folosesc stiri publice ( si din reviste externe de specialitate ) . P.S. - pentru straini , se " da " totul . Adica ( cel putin ) maxim , comandor Gheorghe Stancu : Editat August 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 Acum 7 minute, gauss a spus: Am vrut si eu sa vin sa asist la BIAS . Nu am facut - o , in semn de protest . Daca se poate spune asa . Este ( inca se desfasoara ) cea mai slaba alcatuire din '90 incoace . Asta cand se aniverseaza 15 ani de intrare in NATO . Cu bunavointa initiatorului topicului , atasez o stire care a trecut ( relativ ) neobservata : http://www.ziare.com/stiri/armata/portugalia-aproba-vanzarea-a-inca-5-avioane-f16-romaniei-pentru-130-de-milioane-de-euro-1574561 Si inca una , si mai neobservata : https://www.economica.net/bulgaria-cumpara-opt-avioane-de-lupta-f-16-americane-noi_171169.html Block 70 , versus Block 15 , care va fi upgradat la Block 40 , dupa aplicarea programului MLU . Poate gresesc , folosesc stiri publice ( si din reviste externe de specialitate ) . Ungurii au fost deștepți, au cumpărat și JAS 39 Gripen, avion cu mult peste F16, la toate capitolele. Link spre comentariu
gauss Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 (editat) Si Cehia . Ambele tari , in leasing ( furnitura ) . Si cu offset 100 si ... , la suta . Adica bani produsi ( investitii suedeze si englezesti ) , nu cheltuiti . Ma rog , nu e treaba mea . Scriu si eu ce mai citesc pe ici - colo . P.S. - Jurgis este ( cel putin era ) antrenorul lotului national de acrobatie , si al Hawks of Romania . Avionul lui este JUKA , un Sukhoi modificat ( comenzi , greutate scazuta si motor Vedeneyev " urcat " - puterea marita fata de cel standard , la 400 CP ) . Editat August 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
maxente Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Faust2018 a spus: Ungurii au fost deștepți, au cumpărat și JAS 39 Gripen, avion cu mult peste F16, la toate capitolele. Vai de capul nostru ! De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, noi suntem un Matrix amestecat cu Game of Thrones plus Star Trek Editat August 24, 2019 de maxente Link spre comentariu
okean Postat August 25, 2019 Partajează Postat August 25, 2019 (editat) A zburat tare bine " tzeava " noastra ...la mansa Comandorul Gheorghe “Gica” Stancu Baza 86 Aeriana Borcea ! Editat August 25, 2019 de okean Link spre comentariu
ionutb71 Postat August 25, 2019 Partajează Postat August 25, 2019 mie mi-au placut toate evolutiile,desi am plecat cam desumflat de acasa stiind participantii. au tras cam tare pe Jurgis,acumuland 4 evolutii.la ultima nu s-au sincronizat si l-au parlit un pic cu bombele lor,reusind si un pic de incendiu de vegetatie. eF-urile au mai adaugat ceva scheme fata de anul trecut,iar Gica Stancu a excelat. hawks excelent chiar daca in schema redusa.nu pot sa nu laud iar99 cu scurta lui evolutie(unul din piloti imi e prieten si vecin). baltic bees evolutie cu numar de elemente in crestere au fost singurele reactive ce au evoluat in formatie. se tin bine legati,evolueaza bine sincronizat,cresc de la an la an. galeb-ul a fost resuscitat cu ajutor englezesc,altfel nici ei nu ar mai fi avut cu ce zbura, la fel ca galeb si l-29 delfin ,avioane demilitarizate,reconstruite si usurate,au excelat in elemente sus-jos fara prea mult spectacol. pe scurt ...a meritat 500km si 10 ore de arsita.acum...mai depinde si de pretentii! Link spre comentariu
Sharky Postat August 25, 2019 Partajează Postat August 25, 2019 (editat) Un bilet pana la luton nu e asa scump, o cazare prin zona iar nu e o avere, la fel un bilet la riat nu e o avere. Transportul londra swindon w inclus in pretul biletului. Si vedeti chestii serioase, mai vizitezi o capitala. Iar daca vrei la muzeul tehnicii vezi motoarele disecate. Nu va mai tot plangeti aici nu aveti ce vedea. Idem pt litoralul romanesc. Editat August 25, 2019 de Sharky Link spre comentariu
gauss Postat August 26, 2019 Partajează Postat August 26, 2019 Ati fost la RIAT , d - le Sharky ? Link spre comentariu
Sharky Postat August 26, 2019 Partajează Postat August 26, 2019 (editat) De vreo 2 ori. Nu puteam sa ratez f35. Evident pe langa multe alte chestii faine. Nu ma pricep la avioane, fratele meu e mai entuziasmat. Editat August 26, 2019 de Sharky Link spre comentariu
gauss Postat August 26, 2019 Partajează Postat August 26, 2019 (editat) Pai cine se pricepe ? Toata lumea " merge " pe vecini , cunoscuti , rude etc . Ei furnizeaza argumentele supreme la o adica , in afara de Google . Intrebam fiindca RIAT se joaca cu casa inchisa , de cativa ani . Cazare etc . Si nu e asa simplu cum ati expus mai sus . Ma rog , eu am incercat ... , si m - am lipsit . Probabil din necunoastere si lipsa de abilitati , desi de vreo doi ani am rude si in Anglia . Facusem rost si de acreditare de presa , nu mi - a folosit la nimic . Mai simplu e cu Farnborough . Asta daca e un fix cu Anglia , mai comod , ieftin si rapid e cu Le Bourget . P.S. - daca ati fost de ( vreo ? ) doua ori , nu ne delectati cu ceva foto ? Sau ceva filmuletz , daca este ... Ca tot ati adus vorba de F-35 , inteleg ca a fost scopul principal ... , e la mare moda acum . Editat August 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sharky Postat August 26, 2019 Partajează Postat August 26, 2019 (editat) poze cate vrei pe net, ale mele nu sunt pe cloud, nu le pot posta chiar acum. n-am idee cum e acum, mie de 2 ori mi-a ajuns. Asta chiar nu stiam ca s-a facut eveniment cu portile inchise, pana acum plateai bilet si gata. Sigur s-a schimbat? Faceau o groaza de bani din bilete. Pt mine n-a fost fix cu UK, dar e comod de ajuns acolo, cazarea exista, plus londra o vazusem doar noaptea, in timpul unor delegatii. Asa ca nu a fost timpul pierdut. Pe mine nu ma intereseaza care e care, e fain sa le vezi pe viu. La fel si spectacolul de la red arrows si altele. Am zero experienta in aviatie, ma duc pt bubuituri. Cine stie cand o sa mai merg, sa apara ceva avioane noi, sa nu le vad tot pe aceleasi. Ce nu imi place e ca totul e mega safe, nu vezi sa se intample ca la campia turzii sa treaca cu avionu peste spectatori asa prin surprindere. Pe de altla parte e mai bine asa, nu toata lumea vrea sa traiasca periculos. Oricum senzatia mi s-a parut mig 21 (cred) ala e avion serios care bubuie tare si lasa dara de fum negru dupa el. Cred ca era pe dizeeeeel. :))) Editat August 26, 2019 de Sharky Link spre comentariu
gauss Postat August 26, 2019 Partajează Postat August 26, 2019 (editat) Portile inchise sunt din cauza ca nu mai sunt bilete accesibile anticipat . Eu n - am gasit ... Pe mine cazarea m - a " omorat " , nici de - asta n - am gasit . Ca as fi riscat . Oricum se impune ceva " naveta " , nu sunt hoteluri si pensiuni langa baza aeriana . Masina inchiriata etc . Dar sigur nu va spun noutati ... P.S. - deja nu mai sunt rezervari pentru parcul de rulote , pentru editia 2020 . Editat August 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
Sharky Postat August 26, 2019 Partajează Postat August 26, 2019 (editat) Pai din Londra man! Biletu include transport cu busu din Londra la Swindon! si pana la bus ai metrou. Mura in gura! Nu stiu ce sa zic de bilete, daca 3 coate goale (noi astia 3 care am fost) au reusit sa isi ia bilete, cred cap oate oricine. Intri pe net, marchezi banu, si esti boier. Ce o fi acum nu stiu. Iti dai seama ca nu le-am luat cu o zi inainte. In 2015 si '16 am fost, in 2015 f35 era doar ca macheta, desi era anuntat initial. Sau macheta era f22, nu mai tin minte. ASta e. Plus alta senzatia A400 (cred, ceva transportator cu elici) care decoleaza normal si apoi da-i drept in sus. :)) Aia putere. Editat August 26, 2019 de Sharky Link spre comentariu
Postări Recomandate