Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lustra cu 5 becuri, 1nul si o faza.

dan_daniel_biker

Postări Recomandate

Buna ziua,

Mi-am cuparat de curand o lustra cu 5 becuri si din ea iese o faza si un nul. In tavan am 2 faze si un nul. Cum sa fac sa pot aprinde din intrerupator doar o parte din ele.

Va multumesc!

thumbnail_image (1).jpg

thumbnail_image (2).jpg

thumbnail_image (3).jpg

thumbnail_image.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_daniel_biker

2

• validae

1

• spark

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie să modifici cablajul lămpii, adăugând încă un fir şi la acel fir legi fazele de la două dinte becuri, nulul rămăne comun tuturor.Simplu spus, lustra aia are cinci fire de la duliile celor cinci becuri legate împreună la firul albastru.Celelalte cinci fire de la dulii sunt legate împreună la firul maro.Considerând arbitrar firul albastru ca fiind Nul, desfaci legăturile tuturor firelor care sunt cu maro şi laşi doar  trei la firul maro, apoi celelalte două le legi la un al treilea fir (pe care îl adaugi lămpii), să zicem negru.Acum vei avea trei fire, un Nul albastru şi două faze de culori diferite, maro şi negru.Legi Nulul lămpii (albastru) la nulul din tavan şi fazele lustrei la cele două faze din tavan, nu contează care.Acum poţi aprinde acţionând comutatorul fie două becuri, fie trei, fie cinci.....

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări