dan_daniel_biker Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 Buna ziua, Mi-am cuparat de curand o lustra cu 5 becuri si din ea iese o faza si un nul. In tavan am 2 faze si un nul. Cum sa fac sa pot aprinde din intrerupator doar o parte din ele. Va multumesc! Link spre comentariu
spark Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 Refaci instalatia la lustra 1x2 / 1x3 total 5 (nul comun)__bafta Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2019 Partajează Postat August 24, 2019 (editat) Trebuie să modifici cablajul lămpii, adăugând încă un fir şi la acel fir legi fazele de la două dinte becuri, nulul rămăne comun tuturor.Simplu spus, lustra aia are cinci fire de la duliile celor cinci becuri legate împreună la firul albastru.Celelalte cinci fire de la dulii sunt legate împreună la firul maro.Considerând arbitrar firul albastru ca fiind Nul, desfaci legăturile tuturor firelor care sunt cu maro şi laşi doar trei la firul maro, apoi celelalte două le legi la un al treilea fir (pe care îl adaugi lămpii), să zicem negru.Acum vei avea trei fire, un Nul albastru şi două faze de culori diferite, maro şi negru.Legi Nulul lămpii (albastru) la nulul din tavan şi fazele lustrei la cele două faze din tavan, nu contează care.Acum poţi aprinde acţionând comutatorul fie două becuri, fie trei, fie cinci..... Editat August 24, 2019 de validae Link spre comentariu
dan_daniel_biker Postat August 24, 2019 Autor Partajează Postat August 24, 2019 Am reusit! Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum