Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV SONY KV-21FT2K Sasiu FE2

nicuschiopu

Postări Recomandate

Buna ziua va rog ajutor pentru defectul la acest tv: ledul de st-by clipeste de 11 ori .Am inlocuit MCZ3001D si aceiasi problema palpaie ledul daca ma poate ajuta cineva cu o solutie pentru acest defect va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicuschiopu

6

• surubarila

4

• megabit

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sanatate permanenta ! Eroarea (11) se refera la lipsa tensiunii de 8 V . In cele mai multe cazuri e provocata chiar de MCZ.Daca nu esti 100% sigur ca integratul pe care l-ai schimbat e OK , incalzeste-l si vezi ce se intampla.

cod eroare.jpg

Link spre comentariu

Cele pe care le-am avut eu au fost din recuperari (TV-uri functionale). Nu stiu daca acolo ori la alt magazin sunt OK , careva dintre colegii care au cumparat ar putea sti.

Link spre comentariu

Vezi si componentele din jurul lui , lipituri pe langa jungla etc. S-ar putea sa mai am unul recuperat , sigur bun , caut si te anunt. Daca MCZ-ul e pe soclu poti incerca incalzirea celui care a fost original in TV...

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Trebuie sa lamuresti daca functioneaza sursa cu MCZ. Se scoate colectorul de la finalul de linii si se pune un bec sarcina pe 135V sau cat o avea. Daca nu sta in ON fara linii nu este nicio problema. STBY la acest tv inseamna actionarea unui releu, asa ca se strapeaza contactul releului si becul trebuie sa stea aprins permanent. In 10 ani am explicat ce inseamna STBY pt tv, cate modalitati de realizare sunt dar pe aici depanatorii sunt cei care inlocuiesc LED-urile cu letconul, nu cineva care explica schema bloc de la un aparat.

Link spre comentariu

Ce se poate constata din postarile de pana acum, este faptul ca s-a inlocuit circuitul integrat din primarul sursei pentru motivul ca ledul clipeste de 11 ori, dar nu se face nicio referire la ceva tensiuni masurate in secundarul sursei.

Editat de megabit
Link spre comentariu

Buna seara am strapat releul din sursa si am pus bec si tine sursa 135V dar ledul tot de 11ori palpaie ,precizez am pus MCZ3001D care a fost in tv  trebuie sa vad ce este cu tensiunea de 8V .Daca scot strapul releul cupleaza cateva secunde si decupleaza ,iar ledul palpaie  la fel

Link spre comentariu

Exact ce banuiam, ca si @ dan cod , ca sursa este buna.

,,Incalzirea''  integratului ar fi  putut fi justificata in cazul unui integrat vechi, care a functionat (dar numai pentru proba),  dar in cazul unuia nou despre care exista suspiciunea  ca este defect din fabricatie ... ?

Codificarile din tabel te trimit de multe ori pe o pista gresita.... ledul poate sa clipeasca de 11 ori si defectul sa fie in BO, respectiv tranzistorul final, transformatorul  sau o dioda !

Tensiunea de 8V este furnizata de IC604.

fe2 . .. 8v .. 12v ,, ic604.png

fe2 SRS +B ,,12V.png

Editat de megabit
atasament schema
Link spre comentariu

Problema era pe bara de 8V  .....D615   intrerupta am inlocuito ,si tv-ul functioneaza normal  va multumesc tuturor pentru ajutorul oferit ,o seara frumoasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări