blazeu Postat August 22, 2019 Partajează Postat August 22, 2019 La cautare am gasit o multitudine de filtre...electronice, dar nici o referinta la filtrarea apei. Asa incat deschid eu acest subiect: Fie un filtru cu osmoza inversa, (produs de o firma cu Z), compus din 3 "prefiltre", 2 cartuse de filtrare mecanica de 20 si de 5 microni, urmate de un cartus cu carbon activ, apoi membrana de osmoza si cartusul de remineralizare. Pompa e situata inainte de filtrul cu carbon activ, iar rezervorul de apa e pe o derivatie intre membrana de osmoza si remineralizator. La intrare exista o electrovalva (al carei rost mie nu mi-e prea clar), care pare a nu se mai deschide. Pompa "munceste", dar fara rezultat (am mutat teava de intrare in electroventil direct la intrarea in filtru; am inlocuit cele 3 cartuse si trebuia sa evacuez cumva aerul; pompa a ajuns sa impinga apa, insa nu ajunge sa iasa nimic pe teava? Mentionez ca dinainte de membrana de osmoza exista o iesire, pe unde se evacueaza apa incarcata de ceea ce nu trece prin membrana, controlata de o a doua electrovalva, dar in paralel cu aceasta e un tubulet subtirel, pe unde se pare ca curge permanent un firicel de apa spre canalizare? Mai exista un presostat in paralel cu rezervorul, care ar trebui, probabil sa opreasca pompa la atingerea unei anumite presiuni. Mai exista, la intrare un alt traductor, probabil de presiune minima. Un coleg de la birou imi sugera ca electrovalva de intrare e cumva blocata; diseara o voi testa, daca are continuitate, daca se alimenteaza si daca plungerul se misca. A mai lucrat cineva pe asemenea "utilaj"? Orice sugestie e binevenita! Multumiri anticipate! Link spre comentariu
blazeu Postat August 26, 2019 Autor Partajează Postat August 26, 2019 (editat) Deduc, din lipsa de reactive, ca electronistii nostril "fierb apa, o filtreaza, ii adauga var.....si beau bere!" Rezultate acumulate: senzorul de dupa prima electrovalva nu e legat (electric) nicaieri (??); elecroventilele au continuitate, (aprox 85 ohm), iar cel de la intrare tzacane la 24 de volti (din sursa); pe mufa de alimentare a acestuia am masurat, insa doar vreo 16 volti (alimentarea bobinei se face prin cate un mosfet tip N - FR120 - cu sursa la masa si Rdson de ordinul mili-ohmilor?). Pe placa electronica nu se vede nimic, dar poate fi si problema de contact in conectorii pana la electroventil. (De fapt, singura justificare a acestei electrovalve e de a impiedica inundatia, pe fundul cutiei existand un traductor de umiditate.) Pompa pare a fi alimentata direct la 24 de volti, prin presostat. Diseara incerc si sa schimb membrana de osmoza, comportamentul e asemanator cu cel al infundarii ei... Spor la.....bere!! Editat August 26, 2019 de blazeu Link spre comentariu
manolo Postat August 26, 2019 Partajează Postat August 26, 2019 Nu ai manual de montaj? Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2019 Imi cer scuze pentru intarziere, iar am fost foarte aglomerat.... Am inlocuit (si) membrana de osmoza. Functioneaza, s-a rezolvat. Probabil ca si miscarea de decuplare si cuplare a conectorilor a ajutat, pentru ca se aude clat tacanitul deschiderii electroventilului (de admisie). Senzorul de inundatie intrerupe alimentarea generala, oprind curgerea apei (daca pierderea e dupa electroventilul de admisie, desigur!). Se poate inchide. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum