Vizitator vacea Postat August 24, 2007 Partajează Postat August 24, 2007 Asa am o alergie la expresia "pro nu este bun in casa"...cand se va dovedi atunci va puteti sustine afirmatia, dar cat timp difuzoarele pro se folosesc si in incinte ultra hi-fi la preturi exotice va rog abtineti-va.@vacea fa sub cu haspe doar in cazul in care acum ai sistem de calculator, pe ala se va simti diferenta...dar daca ai ceva mai rasarit atunci nu te incurca cu hashpe 15, oricare ar fi el W sau S. :smt006 :partyman: la mine in casa nu se gasesc combine muzicale sau siteme 5.1. 2.1 si alte balarii...;) am ceva scule. Daca il fac fullrange , ce filtru mi-ar trebui? sunt sigur ca nu o sa imi coboare prea jos :smt006 Link spre comentariu
radue Postat August 24, 2007 Partajează Postat August 24, 2007 Stai linistit Vasile ca domeniul meu nu se limiteaza la acel lucru.Ca sa intelegi de ce te-am intrebat iti dau un exemplu: luam una bucata punisher ( dif de 12" horn loaded ) si un subwoofer cu difuzor de 8". In casa difuzorul de 8" se va auzi mai tare decat punisherul, pe aceeasi gama de frecvente, chiar daca un punisher depaseste 130 dB, iar difuzorul de 8" nu trece de 115 dB. Oare de ce ? Raspunsul este simplu: datorita distorsiunilor difuzorului ( in ambele cazuri amplificatorul nu este dus peste 0.1 THD ), si a armonicilor, sunetul celui de 8" pare mai tare decat al celuilalt.Si din acea cazua te-am intrebat. Pt ca sunt convins ca ambele suna destul de b ine, iar ca un difuzor sa excele ca si difuzor de subwoofere el trebuie sa asigure o presiune sonora in frecventele joase proportionata cu frecventele de bas, pt ca daca frecventele de bas depasesc cu mult pe cele de subbas, atunci nu mai este considerat subwoofer.Si sa sti ca ma obsedeaza mai intai ( si mult mai tare ) calitatea si apoi cat de tare suna o boxa. Link spre comentariu
adircf Postat August 25, 2007 Partajează Postat August 25, 2007 Am impresia ca domeniul tau de cunostiinte se limiteaza la cat de tare se aude :toimonster:Vasile, in legatura cu Radue iti garantez eu ca ai o impresie gresita :supz: Link spre comentariu
Extrem Postat August 28, 2007 Partajează Postat August 28, 2007 In legatura cu cele 2 difuzoare, diferenta de subbas intre ele sunt minime ! peste 50 hz se descurca mult mai bine hp15s, daca te-ai fixat pe aceste 2 modele mergi pe hp15s, o sa fi foarte multumit :yawinkle: P.S replica lui Vasile vroia doar sa intelegeti ca acest domeniu nu se limiteaza doar la putere si anume Vasile prin ce spui ca acel dif de 15 cm dadea lectii unui HP-18W ? Cumva prin faptul ca se auzea mai tare ?E absurda intrebarea, la fel trebuia sa fie si raspunsul :goodman:In ce sens absurda, un incepator in domeniu nu are de unde sa stie ce ganditi voi :toimonster: Link spre comentariu
Vizitator vacea Postat Septembrie 13, 2007 Partajează Postat Septembrie 13, 2007 uitati tweeterele mele Sovietice http://www.magnetikum.spb.ru/tw450.htm de fapt nu sunt tweeterele mele , Ale mele sunt Tw 2112 DAr nu gasesc nimic asemanator:~~ Saa va traduc ce scrie pe el: scrie in english Profesional Loudspeakers Difraction Ring radiator super tweeter tw2112 Sensitivity 111 dB , with lens 108dB , Disp 30(grade) x 30(grade) , with lens 60(grade) x 30(grade) Crossover12db octave 3.5 khz , Power Rms 40w , Peak 120w , Frequency Range 3.5 - 20 khz < Made in Russia Saint Petersburg Nu cunosc niciun grafic :| Dar vreau sa le folosesc cu hp15W ? Se poate :-P :-P :-P daca vreti , puteti sa dati si niste indicii:D . Multumesc mult... Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 13, 2007 Partajează Postat Septembrie 13, 2007 Tweeterul ala trebuie filtrat la minim 5 kHz, prin simplul fapt ca e tweeter, deci sa nu te iei la faptul ca frecventa de crossover specificata de ei este undeva la 3.5 kHz. Si ar putea fi folosit cu HP-15W/HP-15S, dar filtrul va depinde daca hp-ul este Ssau W.Retine un lucru: daca 2 difuzaore seamana intre ele nu inseamna ca au si specificatii identice/asemanatoare. Unul dintre ele ar putea sa sune ca o cepa adegerata, pe cand celalat ar putea sune de sa ramai fixat ce bine suna cand il auzi. :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator vacea Postat Septembrie 13, 2007 Partajează Postat Septembrie 13, 2007 stai linistit ca nu aveam de gand sa il filtrez la 3.5. Wooferul o sa fie 15w. Din grafic , eu am inteles ca are o atenuare de vreo 5 db pe la 4.5khz , dar am vb cu cineva care e profi` si mi-a zis sa tai driverul la 6khz. Eu l-as taia la 5 sau la 6 , mi-e indiferent , nu vreau sa am vreo "gaura" in frecvente! Ar fi fost super cu hp15s , dar nu dau atatia bani pe el ........ Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 13, 2007 Partajează Postat Septembrie 13, 2007 Gaura de frecvente o sa ai...si inca una destul de mare, si ea va fi pe medii.Gandeste-te ca daca cu HP-15W si PHT408, cu crossover la 3.5 kHz ai gaura pe medii, cu supertweeterul asta cu crossover la 5 sau6 kHz o sa ai gaura si mai mare. Nu stiu ce gusturi ai tu, poate iti place, poate nu. Mie personal imi place ca mediile sa fie un pic in fata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum