Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie amplificator audio

suat

Postări Recomandate

Va rog, cu cateva sugestii pentru a ma putea decide in a achizitiona un amplificator. 

Acesta trebuie sa fie stereo, sa aibe o putere de 2x100W in 8 ohm

Trebuie sa aibe musai intrare de phono. 

Folosesc o pereche de boxe wharfedale reva 3 (driverele de joase au 12,5 cm diametru, le-am achizitionat pentru amplificator SE EL34). 

Cam ce sa urmaresc sa achizitionez, putere si calitate vreau sa obtin. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suat

2

• Shambala

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Boxele Dvs au sensibilitate de 88db , nu sunt chiar potrivite pt SE.......nu ati specificat daca vreti pe tuburi sau semiconductoare .Eu as merge pe YAMAHA Natural Sound , am 2 buc( AX498 si AX590 ) luate din Germania si sunt absolut multumit ,sunt inzestrate cu de toate ( multe intrari ,inclusiv phono ,Direct Sound ,Pure Direct CD/DVD ,loudness progresiv si cel mai important zgomot de fond insesizabil  ) .Exista si modele noi ,incep de la preturi corecte.

Link spre comentariu

Pentru orice sfat sau parere pertinenta trebuie sa precizati daca doriti nou sau SH si mai ales bugetul.

La 100W/8ohmi este de presupus ca ne referim la amplif cu tranzistori.

Am avut ambele modele de Yamaha mentionate mai sus, sunt destul de slabe din pdv al calitatii sunetului. (Amplificatoare de 80-120 euro...)

La cca 700-750 euro se poate gasi pe e-bay germania un AS-2000 impecabil  si absolut incomparabil calitativ cu fratii mici si vechi. 

Sau poate chiar ceva  si mai bun.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Mi-as dori pe tranzistori de dragul de a avea avea ceva compatibil cu boxele, ceva care, la nevoie sa le si "scuture" sa aud cam tot ce pot boxele, un amplificator care sa poata da mai departe o calitate audio cat mai apropiata de ce pot reda boxele, puterea sa fie asemanatoare cu puterea maxima a boxelor ( nu voi folosi nici 1/4). 

Am o colectie de viniluri si doresc de la amplificator si o intrare phono. 

Am folosit yamaha natural sound si suna diferit de preferintele mele.

A. testat ITT 8033, suna mai aproape de ce imi doresc. 

Nu imi permit un buget prea mare, 1000-1500 lei, am cautat doqr SH-uri.... si pe asta sa ma axez. 

Pe un site de licitatii am gasit, 2 amplificatoare, din pacate, anunturile nu sunt reale... 

Duoa niste cautari, am descoperit niste serii de la Pioneer in a caror constructie s-au folosit 3 transformatoare de alimentare, gen dual mono..., spre exemplu A77, A88.... 

Exista si alte firme ce au fabricat amplificatoare serioase?  Exclus STK-uri... 

Editat de suat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări