Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie de 9V explodata in multimetru (mai are 6V)

Vizitator

Postări Recomandate

Eu folosesc 6LP3146 la multimetrele cu 9v , se gaseste la unul din magazinele cu de toate .

La UT33D , folosit zilnic ( utilizare moderata ) tine aprox 10-12 luni .

Link spre comentariu

Am desfăcut și eu Tronicul dar mare lucru nu am văzut în el. L-am desfăcut destul de ușor pe al meu dar șuruburile parca aveau cap U.

l.e: acum se vad pozele

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Nici intr - al meu nu e mare lucru ... , e aproape gol . Sau nu ? ... Bine ca se vad foto , daca or fi intregi ! La alea de pe card , din aparat , mai apare cate - o rezistenta , cate - un tranzistor , pe ici - colo . Am si scris , judeca si apreciaza fiecare ! Eu m - am tinut de cuvant ( sau macar incerc ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu folosesc de multa vreme marca indicata mai sus (Diall ) si Aerocell , pentru tot ce tine de baterii .

Sunt mult peste marcile cu renume .

Ca incarcatoare folosesc un  Nitecore digicharger D2 , multivalent ,complet automat  , un Energizer cu alimentare din USB  pentru calatorii (R6 si R3 ) , un SONY BCG-34HC ( fast ,1400ma pe canal ) pentru R3 si R6 care suporta incarcare rapida si un Xtar MP1S , pentru lanterna .

La zona de 9V folosesc inca bateriile mentionate si adaptoare cu traf acolo unde se poate .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
La 01.09.2019 la 14:18, razvan-l1 a spus:

Eu folosesc de multa vreme marca indicata mai sus (Diall )

Am scris mai sus de ele   . . . . . . .

Bateria de 9V , care tine cum am spus ,costa 6,25 ron .

A nu se considera reclama , este realitate  . . . . .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai da, am inteles, dar mai sus apare o poza cu un set de baterii Varta si am crezut ca faci referire la Diall ca la o subcategoria a lui Varta. E prima data cand am luat asa ceva si macar sa nu ma trezesc ca-mi explodeaza si astea in mufa sau in vreun aparat mai scump precum termostatul/tensiometrul.

Link spre comentariu

Am in lanterne , aparate de masura ,telecomenzi ,osciloscop si alte aparate de prin casa si nu am avut probleme pana acum .R3 , R6 , 9V .

Nu stiu ce origine are dar e mai de soi decat cele laudate .

La 29.08.2019 la 13:57, razvan-l1 a spus:

La UT33D , folosit zilnic ( utilizare moderata ) tine aprox 10-12 luni .

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Cum e posibil ca o baterie 6F22 9V să aibă la borne 9.5V? În condițiile în care la mine în termometru, utilizat cel puțin câteva ore, este de cel puțin un an și nu o am de noua (aparat SH)

Pe laterala baterie scrie:

E-BLOCK 6F22 9,0V.

DAIMON W.GERMANY.

Pe căpăcelul de jos scrie 08-01, probabil data de expirare.

Link spre comentariu

O să pun o poză cu bateria, e curios că e scris W.Germany dar sigur e fabricată după '89.

Nu scrie dacă e ZincCarbon sau Alcalina, totuși eu o am de cel puțin un an și a fost utilizată. Chiar și alcalină dacă era să NU scadă tensiunea in acest interval de timp / folosire nu am mai văzut.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

A pus neamţul electrolit mai concentrat probabil...când o ,,muri,, bateria, să o desfaci să vedem ce are înăuntru, poate ne facem şi noi nişte clone.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări