Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie de 9V explodata in multimetru (mai are 6V)

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 19 ore, celtik a spus:

"Calitate" Varta...cand l-am cumparat acum cativa ani am dat o basculanta de bani pe el crezand ca are macar auto-oprire...pe dracu are doar cateva piese elementare:

20190824_165830.jpg

20190824_165850.jpg

Singurul avantaj este ca incarca in paralel nu in serie.

Exact la caricaturile astea ma refeream cand intrebam de ce mama naibii un electronist, oricat de putin bazat, s-ar apuca sa cumpere un incarcator de cea mai joasa speta, cand poti sa-ti confectionezi singur unul incomparabil superior! Nu era vorba de Lacrosse, Maha, si alte scule de la 250 de lei in sus...oricum... vremea acumulatorilor Ni-Mh e cam pe duca, subiectul ar fi fost mult mai animat si mult mai de interes in urma cu 25 de ani, acum cam toate device-urile ori vin cu un acumulator Li-Ion inclus, ori consuma atat de putin incat nu are sens sa-i pui acumulatori (telecomenzi TV,  mouse wireless, etc).

Link spre comentariu

"De câți bani, atâta pește" parca așa se zice?

Am cumpărat așa ceva cu scopul de "îmbunătățire", totuși până la urmă am renunțat deoarece nu aveam destul loc în carcasa și nu merita efortul. Nu sunt singurii 15 lei cheltuiți aiurea.

IMG-20190825-134100.jpg

Acumulatori R3 / R6 (nu numai NiMH)  se foloseac la multe alte aparate. Am aparate de măsură ce funcționează cu 6 buc R6 sau altele cu 4 buc R6. Și aparatul foto funcționează cu 4 buc R6.

Ieri am pus niste baterii la descărcat și o să revin cu rezultatele.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Inițial doream sa fac testul cu 4 baterii R6 de la producători diferiți. Din păcate am constatat că R6 mai am doar de la Varta (am avut 4 pachete) și doar câțiva R3.

Totuși mi-am reconfirmat că bateriile Varta nu sunt chiar așa de proste, daca nu sunt probleme de la depozitate nu au cum sa țină doar 3 săptămâni la o telecomandă.

Am Varta R3 in telecomanda TV de cel puțin 4 luni și sunt sigur că o să mai țină încă pe atât.

Bateriile supuse descărcării până la 1V sunt:

#1 R6 - Varta Industrial - Alcalina - Germania (nouă)

#2 R3 - Varta High Energy - Alcalina - Germania (puțin utilizată)

#3 R3 - Philips Premium - Alcalina - China (nouă)

#4 R6 - Duracell Quantum - Alcalina - SUA (utilizată intens)

Curentul de descărcare pentru R6 a fost de 100mA și de 50mA pentru R3.

IMG-20190825-194527.jpg

Link spre comentariu

Asta din poza(e vorba de modelul AA)o functionat aproape 4luni intr-un ceas de perete si acum e terminata are vreo 0,85V in gol si curent de scurtcircuit aproape 100mA...eu zic ca sunt rebuturi!

IMG_0116.JPG

Link spre comentariu

Varta ( sau cine o mai fi acum proprietar ) mai face figuri . Eu am luat teapa cu accu ( industriali ) , noi , nefolositi , in termen . S - au incarcat greu , nu tineau curentul etc . De atunci cam evit firma . Acumulatori buni ( cand se gasesc ) sunt (si) SAFT industriali . Nu de cumparat , ci recuperati din vreun aparat . 

P.S. - personal folosesc cu precadere Ni-MH . Mai am si Ni-Cd , stiu eu de ce . Li - Ion nu am decat la aparatele care au venit cu asa ceva , nu folosesc exemplare independente . Echiparea curenta ( ce folosesc continuu )  cu Ni-MH depaseste 50 buc . , de diferite tipuri , inclusiv tip D . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Logic . Si de bun simt ( zic eu ) . Mai sus am facut vorbire de incarcatorul GEMA care incarca si baterii alcaline . E vorba de alcaline reincarcabile , mai putin cunoscute si raspandite , nu cele curente de pe blisterele din diferite magazine . S - a mai discutat despre ele pe forum . Un avantaj ar fi ca mentin capacitati rezonabile timp de pana la 10 ani ( zic producatorii ) . De asemeni , tensiunea nominala este de 1,5 volti , spre deosebire de 1,24 V la accu . 

GEMA.PNG

https://batteryuniversity.com/learn/archive/will_the_reusable_alkaline_battery_have_a_future

Editat de gauss
Link spre comentariu
La 26.08.2019 la 8:13, WINNER 777 a spus:

Asta din poza(e vorba de modelul AA)o functionat aproape 4luni intr-un ceas de perete si acum e terminata are vreo 0,85V in gol si curent de scurtcircuit aproape 100mA...eu zic ca sunt rebuturi!

IMG_0116.JPG

Exact asta e modelul cu care am avut probleme de mai multe ori. Cu cele  albastre, versiunea premium, sa zic asa nu am avut probleme.

Link spre comentariu

Nu sunt un nostalgic,dar bateriile alea urate din multimtreul TL4M,functionau cu anii fara probleme...de murit mureau si ele dar foarte lent,in ani de zile.Cam cum se lauda astea moderne de acum...ghinion in cateva luni trebuie altele...ce sa mai zic traim(traiesc) un film prost,foarte prost...:nerv

Link spre comentariu

Alea urate erau R10 , uscate Leclanche cu mangan ( nu alcaline ) , care au durata mare de viata . La consumul infim si ocazional de la TL - 4M , durata de functionare era durata de viata fizica . Peretii erau de trei ori mai grosi , substantele mai putin agresive , etansarile mai bune . Cred ca mai am pe undeva baterii din epoca , etansate cu smoala si carton . N - a curs nimic din ele . Doar eticheta s - a mai decolorat , si adezivul a " trecut " prin ea ( hartia ) in cateva locuri . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cele mai bune baterii ( si accu ) sunt cele care vin in aparate . Ma rog , parere personala . Pe vremea cand Fluke se livrau cu baterii , direct din USA , o baterie de 9V m - a tinut trei ani . Am schimbat - o preventiv cu un Duracell , al mai " tare " . A costat vreo 15 RON ( 150.000 pe atunci ) . Sigilata ( era varianta cu blister de carton ) , in termen , fabricata de vreo cateva luni . A tinut vreo 10 luni ,  a aparut iconul " Bat " pe afisor . La 289 ( sase baterii R6 ) , originalele cam 2 ani . Cele din magazin , 5 luni .  La un aparat de ras Gilette cu vibratii ( o baterie R3 in cotor ) , bateria m - a tinut ani buni . Aproape 10 ... , folosit intensiv . Urmatoarea ... 6 luni . Se pot trage concluzii ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da. Se stiu de la fabricantii de acumulatori,nu din presa.

Clasa 1 sunt cele pt uz special , ciclate din fabrica si cu foaie cu data, tracing lot etc. Apareau prin power planturi la echipamentele telecom , ex. la francezi erau Saft cu Pb deepcycle. Supape de presiune, furtun de gaze cu T-uri la fiecare acumulator si capat lung sa il poti scoate afara din cabinet sa nu polueze aerul filtrat. Si prin walkie talkie cu antena de vreun metru (Handic, Motorola,etc ) cu NiCd baterie detasabila pt incarcare separata in timp ce puneai rezerva.Nu ma pronunt pt sculele in nuante kaki.

Clasa 2 pentru o.e.m . Gen bateria varta de pe bmw cu locas dedicat pt senzorul termic, pe care nu scria decat bmw si costa cam 250E, si care in varianta din comert se numea varta si il avea acoperit in rest era identica la tot. Exceptand viata de 12 ani la originala pe diesel 2L si 4 trasi de par la inlocuitoara din comert. Similar Lipo pt scule electrice certificati high discharge si cu foaie pe net, la masurare au depasit toti cu brio toate cifrele. Ex 18650 descarcati cu 20A sustinut pana la zero Ah in conditiile din pdf dar erau pt niste nemti care fac percutoare albastre.

Clasa 3 - restu de zeci de milioane.

Link spre comentariu

Promisesem mai sus in topic ceva foto cu interiorul a diferite incarcatoare . De obicei ma tin de cuvant , chiar daca cu intarziere . De fapt mi - a fost sila sa desfac TRONIC - ul ( cu el am sa incep ) , se desface destul de anevoios . Foarte bun , bun , prost , foarte prost ... , fiecare are concluzii . Eu l - am masurat si urmarit la lucru , amanuntit . Ma rog , la cat ma pricep si eu ( la electronica , accu , masurari , si altele ) . Simplu sau complex , cred ( sper ) ca rezulta din foto . Asa cum am scris , l - am achizitionat la o soldare ( 29,99 RON ) . De fapt am luat mai multe , le - am dat cadou pe la cunoscuti . In fine , nu conteaza ( si e off - topic )  ...

IMG-5681.jpg

IMG-5688.jpg

IMG-5690.jpg

IMG-5683.jpg

P.S. - vor urma si altele ( incarcatoare ) , pe care le - am enumerat ( sau nu ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări