Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie de 9V explodata in multimetru (mai are 6V)

Vizitator

Postări Recomandate

Daca tin bine minte terminarea incarcarii o facea dupa prag de tensiune atins sau temperatura critica si nu ai posibilitatea de a schimba asta (nu deltaV ...), totusi nu mai retin exact deoarece nu l-am mai folosit de cateva luni bune.

A fost cam scump pentru ce stie sa faca dar asa se intampla cand ma bazez doar dupa ce citesc pe net si nu poti testat aparatul inainte. (acum patesc fix acelasi lucru cu turnigy reaktor 300W)  Daca avea posibilitatea de a incarca 6F22, exista spatiu de montare pe mijloc, scapam de Carrera.

Daca tot am amintit de el o sa-l scot de la naftalina sa vad cum se comporta cu acumulatorii marca Auchan, am mai povestit despre ei si chiar mi-au lasat o impresie buna. Din "cauza" acumulatoriulor Auchan am o pereche de eneloop inca in bilester de un an si ceva, credeam ca aia Auchan o sa socombeze rapid intr-un eplicator (nu e pentru mine epilatorul)

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Am inteles ( acum ) . Tronic - ul incarca 2 buc, simultan de 9V . Si corect ca algoritm , zic eu .  M - am " incurcat " cu el la o soldare , a fost 20 , 99 RON . In perioada cu Maha si Lacrosse nu prea aveai ce sa alegi ca incarcator rezonabil , totusi sunt destul de flexibile ca setari . E drept , doar AA ( R6 ) . Acum " pe val " sunt Nitecore , cred ca incarca si capsule de autosifon ! 

Link spre comentariu
La 20.08.2019 la 21:06, celtik a spus:

Eu cam asta folosesc acum:

20190820_205701.jpg

Mie mi se pare ca bateria aia GP Powercell e contrafacuta...

Si pentru amatorii de Carrera, cam asa arata una desfacuta:

20190820_205602.jpg

Tocmai desfacusem una si vream sa pun poze cu ea. Confirm structura pentru carrera.

Link spre comentariu

Ca sa imi vars nervii, bateriile varta sunt de departe cele mai proaste. De nenumatate ori am gasit baterii gata descarcate sau care au tinut 3 saptamani la telecomanda . Vorbesc de acelea la set de cate 4...10 la “promotie” in supermarket-uri. In special cele AA si AAA

Link spre comentariu

Cumpărate din locuri diferite? In termen de valabilitate?

Personal nu am pățit asta și am cam folosit varta R3, R6 și 6F22.

@Director ai băgat la loc elemenții? Întreb pentru că și eu i-am scos (nu le-am rupt lamelele) dar sincer a durat două minute să-mi dau seama cum au fost. Tot încercăm să-i îndes in poziția greșită și mereu ultimul scotea capul. Probabil nu am imaginația chinezului dacă a durat atâta.

Link spre comentariu
Acum 42 minute, Mihai85 a spus:

Ca sa imi vars nervii, bateriile varta sunt de departe cele mai proaste. De nenumatate ori am gasit baterii gata descarcate sau care au tinut 3 saptamani la telecomanda . Vorbesc de acelea la set de cate 4...10 la “promotie” in supermarket-uri. In special cele AA si AAA

Confirm chestia cu bateriile Varta...scrie pe ele Made in Germany si termen de garantie pana in 2021;ma refer la modelul AAA la care dispare curentul din ele mai ceva ca apa dupa ploaie.La fel si cu acumulatorul masinii,tot Varta,inca functioneaza dar nu stiu cat!

Eu nu cred,ci sunt convins ca la noi(in Romania ma refer)se vand doar produse rebutate la preturi cu mult umflate fata de produsul original...alfel nu imi explic,fizica si chimia e la fel peste tot in lume.

Link spre comentariu

Vechea firma Varta s-a scindat si exista actualmente cel putin trei grupuri care se folosesc legal de numele Varta. Vechea firma Varta si-a încetat existenta între anii 2002 si 2007 (pe bucati). Asa ca varta nu mai este decât un nume, o marca comerciala si atât. La fel ca si Grundig, Telefunken, Dual, Saba, etc.

Edit: Mai nou si Dornier.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Exact cum turcii folosesc numele Telefunken, Akai, Toshiba şi alte nume cu ,,rezonanţă,, pe electronice şu şasiuri marca Vestel.....sunt doar ,,capcane,, pentru consumatorii care încă mai caută calitatea reprezentată de nume renumite odată.Nimic nu mi-a displăcut mai mult decât să-ţi arogi o faimă nemeritată, folosind numele (şi renumele)altuia pe produsele tale.Eu nu am nimic cu firma Vestel sau care or mai face chestia asta dintre firmele tuceşti, am văzut lucruri decente făcute de turci, dar să te dai drept ,,Toshiba,, cu un şasiu Vestel e penibil.....

Fără legătură cu bateriile, dar cu ,,vopsirea,, de produse proaste cu nume celebre....acum ceva ani, am cumpărat un pachet de aparate de ras Gillette din cele ieftine pentru a le folosi ocazional la serviciu.Foloseam de mult acele aparate şi nu avusesem probleme de calitate cu ele, dar atunci când am încercat să mă bărbieresc cu unul din acel pachet, am simţit că-mi smulge efectiv părul din rădăcină în loc să-l taie.Curios să văd ce lame sunt la baza acelui aparat, am demontat aparatul şi am descoperit o lamă de provenienţă turcească după nume.....culmea e că nu toate aparatele de acel gen foloseau lame turceşti, desfăcând alte aparate de aceeaşi firmă am găsit lame de la firme serioase, dar se vede că şi Gillette are un dublu standard cu ţări ca a noastră...

Editat de validae
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Stefan a spus:

Cumpărate din locuri diferite? In termen de valabilitate?

Personal nu am pățit asta și am cam folosit varta R3, R6 și 6F22.

@Director ai băgat la loc elemenții? Întreb pentru că și eu i-am scos (nu le-am rupt lamelele) dar sincer a durat două minute să-mi dau seama cum au fost. Tot încercăm să-i îndes in poziția greșită și mereu ultimul scotea capul. Probabil nu am imaginația chinezului dacă a durat atâta.

Au intrat ca nu i-am deformat. Ramasesera stransi. I-am scos prin taierea si deformarea carcasei. Nu le-am rupt sudurile. In fine, 1 din 7 elementi are peste 1.2v. Restul au cativa milivolti. 1.5v toata. E compromisa. 

Link spre comentariu

Vezi ca sunt doua tipuri de lame Gillette, alea ambalate la cate 10 bucati setul (cu alea iti razi si pielea cu tot cu carne) si mai sunt alea in cartonas patrat, la bucata, clasice (acceptabile - desi eu nu mai folosesc demult aparate de ras cu lama).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

"Calitate" Varta...cand l-am cumparat acum cativa ani am dat o basculanta de bani pe el crezand ca are macar auto-oprire...pe dracu are doar cateva piese elementare:

20190824_165830.jpg

20190824_165850.jpg

Singurul avantaj este ca incarca in paralel nu in serie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Păi ce te aşteptai de la agariciul ăla de încărcător ? Dacă avea decuplare, se specifica în clar asta.Ca şi încărcător destul de ,,inteligent,, şi ieftin, am cumpărat mai demult ceva IKEA ce venea la pachet cu nişte acumulatori NiMh de 700 şi 2000mA Ladda, nişte chinezării acceptabile.Are funcţie de detectare a acumulatorilor ,,morţi,, şi decuplare independentă la încărcare maximă, cu măsurarea temperaturii elementului.Încarcă şi AAA şi AA până la capacităţi de 2Ah.La circa 40 de Lei (cu 4 elemenţi AA se 2Ah ) a meritat banii...

Link spre comentariu

Am si eu un Varta , pe care nu - l folosesc . Cu 4 cuiburi . Voi pune foto , e d' asta modern . Comutatie direct din priza . Cu microC etc . Si Tronic - ul e destul de intzesat . Mai am un Gema turcesc , care incarca si baterii (nu accu ) reincarcabile ,  si unul grecesc , Cybercharge . Toate au microcontroler , si alte integrate . Ala grecesc functioneaza f.b. , nu - mi place fiindca incarca doar grupuri de 2 accu . Dar n - a dat rateuri , iar termicul e foarte O.K. Adica plasat f . aproape de corpul accu , cu ceva pasta siliconica , iar in dreptul respectiv carcasa e subtiata . E mic , de voiaj ... , dar trebuie 12 V c.c. Astea sunt din cele trase pe dreapta ... , folosesc doar Tronic - ul , cu accu low discharge de la aceeasi marca . Si magazin ... Acum i - au scumpit , desi sunt mai prosti . 18 lei setul . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări