Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare FHD in HD

GOLOGAN

Postări Recomandate

Bună ziua 

Am o placa BN41-02353B

Donatorul a fost UE32J5600

Si doresc sa o montez pe un ecran HD

Am lipit conector pentru cablu ldvs pe mb

Am făcut cablul ldvs l-am testat (este ok)

Dar nu functioneaza corect .

Am incercat mai multe tipuri de ecran

dar degeaba .

Bănuiesc că rezoluția este prea mare.

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra 

Multumesc 

Link spre comentariu

Uită-te comparativ intre placi cu atenție că sunt vreo două smduri care trebuie mutate. Am pus multe plăci de fhd pe HD fara sa modific softul. Trebuie sa fie un smd in zona cuplei pt ecran și încă unul in zona quartz-ului sau spi-ului

Editat de YO9IGS
Link spre comentariu
Acum 1 oră, YO9IGS a spus:

Uită-te comparativ intre placi cu atenție că sunt vreo două smduri care trebuie mutate. Am pus multe plăci de fhd pe HD fara sa modific softul. Trebuie sa fie un smd in zona cuplei pt ecran și încă unul in zona quartz-ului sau spi-ului

tare m-as mira sa fie asa de usor,eu unul nu cred ,ca fara soft adecvat sa mearga,deci nu vad cum un ecran hd sa suporte o rezolutie fhd,doar daca displayul este hd ready si suporta rezolutie de full hd(cum spun unii in descriere,dar m-as mira sa fie adevarat)o placa hd ready posibil sa dea ceva pe un display fhd dar invers nu as crede,in cel mai bun caz softul din tv sa contina setari si pentru ecran hd ready,si placa montata pe un display fhd,accesat meniul service ,schimbat tipul de display in unul hd ready,si dupa montata placa pe displayul hd ready

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 55 minute, iuliantv a spus:

tare m-as mira sa fie asa de usor,eu unul nu cred ,ca fara soft adecvat sa mearga,deci nu vad cum un ecran hd sa suporte o rezolutie fhd,doar daca displayul este hd ready si suporta rezolutie de full hd(cum spun unii in descriere,dar m-as mira sa fie adevarat)o placa hd ready posibil sa dea ceva pe un display fhd dar invers nu as crede,in cel mai bun caz softul din tv sa contina setari si pentru ecran hd ready,si placa montata pe un display fhd,accesat meniul service ,schimbat tipul de display in unul hd ready,si dupa montata placa pe displayul hd ready

Exact nu va merge fara soft sau deloc

Link spre comentariu

@GOLOGAN, eu intotdeauna am avut placa defecta si am comparat cu cea de FHD. La majoritatea din seria F si H in zona quartului sau spi-ului exista doua rezistente, pe una scrie FHD pe una HD. Sunt si unele pe care nu scrie, de exemplu mb din H5000, are o rezistenta care trebuie mutata doua paduri mai sus, se gaseste langa RAM, dar nu poti sti care e daca nu ai si placa veche sa le poti compara. De exemplu ultima placa adaptata a fost dintr-un F6420 adaptata in F4500. Daca placa are loc pentru cupla de HD, VA MERGE CU SIGURANTA FARA NICI UN SOFT MODIFICAT. Am adaptat in felul acesta si MB-uri de LG. Inclusiv din leduri in lcd-uri. (cu modificari si in service mode). Daca nu ai o placa de HD, cauta poze pe internet detaliate sau roaga aici poate iti face cineva sa poti compara vizual.

@iuliantv Nu pot sa cred ca n-ai adaptat niciodata o placa de FHD in HD 

@Florinel TV Contrazici practica

Link spre comentariu
1 oră în urmă, YO9IGS a spus:

@GOLOGAN, eu intotdeauna am avut placa defecta si am comparat cu cea de FHD. La majoritatea din seria F si H in zona quartului sau spi-ului exista doua rezistente, pe una scrie FHD pe una HD. Sunt si unele pe care nu scrie, de exemplu mb din H5000, are o rezistenta care trebuie mutata doua paduri mai sus, se gaseste langa RAM, dar nu poti sti care e daca nu ai si placa veche sa le poti compara. De exemplu ultima placa adaptata a fost dintr-un F6420 adaptata in F4500. Daca placa are loc pentru cupla de HD, VA MERGE CU SIGURANTA FARA NICI UN SOFT MODIFICAT. Am adaptat in felul acesta si MB-uri de LG. Inclusiv din leduri in lcd-uri. (cu modificari si in service mode). Daca nu ai o placa de HD, cauta poze pe internet detaliate sau roaga aici poate iti face cineva sa poti compara vizual.

@iuliantv Nu pot sa cred ca n-ai adaptat niciodata o placa de FHD in HD 

@Florinel TV Contrazici practica

@iuliantv Nu pot sa cred ca n-ai adaptat niciodata o placa de FHD in HD  ,

chiar nu am adaptat

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 5 ore, GOLOGAN a spus:

Daca nu gasim 

mai am un BN41-01958B 

La asta e mai simplu. Muti R939 pe locul R943, le găsești imediat în dreapta spi-ului iar indicațiile dedesubt, iar langa cupla lvds muti R1408 pe locul R1413. Placa asta am adaptat-o in F4500

Screenshot_20190820-233327~3.png

IMG-20190821-WA0000.jpg

Editat de YO9IGS
Link spre comentariu
Acum 4 ore, YO9IGS a spus:

La asta e mai simplu. Muti R939 pe locul R943, le găsești imediat în dreapta spi-ului iar indicațiile dedesubt, iar langa cupla lvds muti R1408 pe locul R1413. Placa asta am adaptat-o in F4500

Screenshot_20190820-233327~3.png

IMG-20190821-WA0000.jpg

Multumesc frumos pentru ajutor. 

Am sa incerc. 

Editat de GOLOGAN
Link spre comentariu
Acum 4 minute, GOLOGAN a spus:

Bună seara 

Astăzi mi-am facut timp pentru modificare.

Am urmat indrumarile colegului YO9IGS si iata rezultatul. 

FHD in HD.PNG

Multumesc încă o dată pentru ajutor. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări