Vizitator Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) Va salut pe toti! As cam pleca sa ma balacesc la "sarakie" ca nu imi permit Mamaia ca bogatanii. Ideea e ca nu am mai fost pe cont propriu spre destinatia asta si am nevoie de ceva sfaturi de la cei care au condus pe la bulgari. De iesit, vreau sa ies pe la Calafat si vreau sa ajung in insula Thasos in Grecia. Ideea e ca intre aceste 2 puncte, nu stiu mai nimic. Pe unde sa merg, unde sa alimentez in siguranta ca am mai fost patit si alte sfaturi utile de drum. Vreau sa merg pe autostrazi cat mai mult si vreau sa stiu pe unde se percep taxe, nu ca sa le evit, ci ca sa fiu informat. Am inteles ca ar fi bine sa merg spre Vrata. Mai jos niste variante pe care mi le da Google. La feribot, ce ruta sa aleg? Parca as alege-o pe cea mai scurta, voi cum ati procedat? As dori sa comenteze strict cei care au fost acolo. Mult respect! Editat August 20, 2019 de Vizitator Poze si editare text Link spre comentariu
ratza Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Salut. Nu am fost în Thassos, deşi fusese în plan anul ăsta. Ruta aleasă de tine în prima imagine e cea pe care o folosesc să ajung la greci, cu excepţia bucăţii din Vidin spre Montana. Mergi pe european, nu te lua după google. A doua variantă e un fel de Transfăgărăşan, drum de munte foarte virajat şi cu asfalt proaspăt din cîte mi-a povestit şoferul care a venit să mă tracteze (poveste lungă). Spre Thassos alesesem tot feribotul din Keramoti. Taxa de pod la Calafat e 6 euro, la noi poţi plăti şi în lei. Vinieta de la bulgari am cumpărat-o de aici: https://www.bgtoll.bg/ro/ Asfaltul e foarte bun, de Bulgari scapi în 5-6 ore (poate chiar mai puţin, eu merg cu 100-110 pe autostradă). Tolluri ai doar la greci pe autostradă (în primul weekend din lună e gratuit peste tot), uneori folosesc scula asta ca să văd cît costă: https://vriskoapostasi.gr/en Merg de vreo cinci ani la greci şi am alimentat din mai multe staţii, atît de la ei cît şi de la bulgari: Shell, OMV, Eko, Aegean etc. Pînă acum nu am avut surprize. Dacă ai nevoie îţi pot da exact staţiile în care am făcut plinul. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Acum 7 minute, ratza a spus: Salut. Nu am fost în Thassos, deşi fusese în plan anul ăsta. Ruta aleasă de tine în prima imagine e cea pe care o folosesc să ajung la greci, cu excepţia bucăţii din Vidin spre Montana. Mergi pe european, nu te lua după google. A doua variantă e un fel de Transfăgărăşan, drum de munte foarte virajat şi cu asfalt proaspăt din cîte mi-a povestit şoferul care a venit să mă tracteze (poveste lungă). Am fost pe drumul ala in 2016, pe atunci erau multe portiuni unde lucrau la el. Intr-adevar, pare a fi mai scurt , dar e Transfagarasan pur sange. Viteza medie 40-50 la ora, avantajele sunt privelisti extraordinare si aer curat. Mare atentie la iesirea din Sofia, indicatoarele (cel putin atunci ) aratau total aiurea sau ca sa ma exprim altfel, erau defazate. Thassos ramane cel mai linistit loc din toata Grecia (in opinia nevestei) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Poti sa-mi spui cateva localitati pe langa care treci, si cateva statii peco pe unde alimentezi? Sau numele drumurilor pe care mergi? Au si GPL? As vrea sa evit drumul virajat. Acesta este intre Montana si Sofia (ruta fara Vrata ca punct intermediar)? Link spre comentariu
ratza Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Absolut. Traseul pe care-l folosesc mereu e ăsta: https://goo.gl/maps/FGR9MyNgEdWUn8gn7 Benzină/motorină am băgat din următoarele, fără nicio problemă: OMV Dupniţa Shell Blagovoegrad Eko Kresna Shell la dracu-n praznic OMV Kulata (foarte aproape de graniţă, gogu n-are harta la zi) Majoritatea au şi GPL. De la greci iau de la prima benzinărie care-mi iese în faţă. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) In zona asta o fi valabila remarca de drum inchis? S-o putea ocoli pe drumul alaturat? Multumesc mult! Editat August 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
ratza Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Merge și pe național. Atostrada era OK acum o lună, nu am idee de ce au închis porțiunea aia. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) Din aer e un pod nefacut, dar sigur sunt mai vechi pozele pe satelit. Editat August 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
ratza Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) Din Botevgrad pînă în Blagovoegrad am mers exclusiv pe autostradă, se pare că e închisă doar de ieri secţiunea respectivă, din cauza unui incendiu: https://www.novinite.com/articles/199432/Struma+Highway+Remains+Closed+for+at+Least+a+Month+and+a+Half Editat August 20, 2019 de ratza Corectat o literă aiurea Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Feribotul il iei de la Keramoti , eu anul acesta am stat două ore la imbarcare , pe 5 August , nu stiu ce dracu a fost cu grecii , niciodată nu am stat mai mult de 10..15 minute pentru imbarcare , bat Thassos de sase ani , de cite două ori pe an . in ce localitate o să te cazezi , îți spun eu unde merită să te duci si unde nu , am devenit expert in Thassos . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Director a spus: Limenaria. Cam plictisitor acolo. Poți merge cu mașina la Paradise Beach, Pachis, Golden Beach, La Scala. La Giola sau Marble Beach să nu te duci, nu ai ce vedea și este puzderie de lume. Destul de aproape de Limenaria este satul Panagia, o să treci prin el către Limenaria. Dacă ai grătar și îți place pestele, în Skala Potamia sunt două magazine cu peste proaspăt, peste pescuit nu de acvacultura. Pe insulă poți merge cu citeva beri la bord, nu este țipenie de poliție, niciodată nu am văzut șoferi beți la volan, în schimb 90% din șoferi au consumat cite ceva, cu măsură. Grija mare la scutere și motocicliști. Motocicliștii greci sunt la fel de idioți ca cei romani, anul ăsta unu a predat ștafeta, ieșean din port, spre Pachis, a fost prima motocicleta văzută de mine..... ruptă în două, nebunul nu a dat prioritare unui jeep, s-a înfipt direct în jeep, Dumnezeu să-l ierte. Anul trecut am stat aici Anul asta la Hotel Lido în Limenas, în zona portului, am mai stat doua zile în plus la Vila Teresa, super locație, o să revin pe la începutul lui Septembrie. https://www.booking.com/hotel/gr/villa-teresa.ro.html?aid=319855;label=villa-teresa-j2RFh2XUsBdG3gWktht2MgSM267114580717%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-294080458546%3Akwd-37098716163%3Alp1011795%3Ali%3Adem%3Adm;sid=0f9778773271f176267893a422e22230;dest_id=-829197;dest_type=city;dist=0;hapos=1;hpos=1;ref_is_wl=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1566298682;srpvid=d9dc4d1d0acd005b;type=total;ucfs=1& Editat August 20, 2019 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 http://galanis-apartments.gr/ Cine vrea mai pe low cost, poate merge la locația din link, mă știu cu grecul (care defapt este sârb). Locația este la 200m de Golden Beach. Eu aici am stat de opt ori, închiriam toată locația. 75 euro/zi studio 65euro/zi garsoniera Ambele au bucătării utilate. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 O sa ma duc zilnic probabil in cate o locatie diferita. Merci! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) Cat costa la feribot (keramoti) 2 persoane si o masina mica dus-intors? Editat August 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum