maxente Postat August 31, 2019 Partajează Postat August 31, 2019 (editat) Cred ca alea sunt clone de varfuri Hakko, e plin aliexpresu de ele, fo 2$ bucata. Sau alea dupa aliexpress sunt originale Hakko ? @Stefan ce activator ai folosit ? Pune poza/link catre el ca sunt curios, poate iau si eu Editat August 31, 2019 de maxente Link spre comentariu
gauss Postat August 31, 2019 Partajează Postat August 31, 2019 (editat) Si eu sunt curios ... , mai ales ca n - a folosit . Activator , adica . E suficient de citit postarea . Editat August 31, 2019 de gauss Link spre comentariu
Stefan Postat August 31, 2019 Autor Partajează Postat August 31, 2019 (editat) Acum 3 ore, Stefan a spus: Până la urmă nu am cumpărat activator de vârfuri și mi-am zis să încerc ce a fost spus pe aici. Am curățat vârful cu o bucată de pâslă udă .. Am citat din mine Ziceam că nu am mai cumpărat activator chimic ci am curățat vârful mecanic. Nu știu dacă vârful este original sau clona deoarece el mi-a sosit împreună cu o statie hakko fx-951 SH. Stația pare originala din cate am reușit eu să compar și să înțeleg de pe forumurile străine, prețul mic de achiziție mi-a pus multe semne de întrebare. Ulterior am înțeles de ce prețul a fost mic, statia a fost destul de muncită la o firma și prezenta câteva probleme. Nu cred că băgau banii in statie originala și vârfuri clona. O parte din problemele stației am reușit să le rezolv fara costuri suplimentare. La vârfuri nu am reușit să văd diferente intre clone și unele ce par originale, probabil nu știu eu ce sa verific. L.E: Oricum la cum arată vârful cred că trebuie să-l scufund in mama activatoarelor. Era inegrit bine și în zona rezistentei și acolo doar curățarea mecanica îl putea face sa arate ca nou. Nu prea am înțeles de ce ei lucrau cu statia la 360-380 grade. @maxente fluxul recomandat de tine este deja comandă și o să anunț când sosește. Editat August 31, 2019 de Stefan Link spre comentariu
maxente Postat August 31, 2019 Partajează Postat August 31, 2019 (editat) Ups ! Am cetit aiurea. O sa Imi iau ochelari de cal sa fiu sigur data viitoare. Apropo de statia aia chinezeasca cu varfurile la fel ca ale tale, mi-a sosit si mie la posta. Trebuie sa o iau joi de la posta ca atunci vine vamesu. L.E. Asta este statia in cauza si cu varfurile respective Si aici cica varfurile astea sunt ''high grade'' Editat August 31, 2019 de maxente Link spre comentariu
Stefan Postat August 31, 2019 Autor Partajează Postat August 31, 2019 (editat) Te rog ca după ce lucrezi cu ea sa postezi câteva impresii. Nu am observat diferențe notabile între chinezarie și hakko la timpii de încălzire și stabilizare. E adevărat că la Hakko temperatura afișată este mai stabilă dar asta probabil se datorează timpului de afișare / integrarea valorii afișate. Acum am observat link-urile din mesajul anterior. Nu știu nimic despre statia aia QUICKO dar sigur nu se potrivește firmware-ul de la KSGER. Stația KSGER folosește un MCU STM32 iar aia QUICKO un MCU mai mic de la STC. Editat August 31, 2019 de Stefan Link spre comentariu
maxente Postat August 31, 2019 Partajează Postat August 31, 2019 (editat) Da, varianta luata de mine are alt mcu. Nu ma deranjeaza asta atata timp cat comanda rezistentei si monitorizarea temperaturii e asemanatoare cu varianta câsâger. Din ce am obbservat eu, varianta cu ST STM32 are ceasul ala in plus si probabil ntc-ul care monitorizeaza temperatura din manerul letconului. Pe mine, in general, ma intereseaza sa isi reduca temperatura dupa un anumit timp de nefolosinta si apoi sa intre in st-by dupa alta perioada, acestea setate de utilizator. Altceva daca o mai avea in meniu si m-ar putea ajuta, e foarte bine. Editat August 31, 2019 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Asta e chinezaria Merge ok pentru lipituri fine la smd-uri si componente normale, dar daca vrei sa refaci o mufa de alimemtatort de laptop, nu poate. Aici tot pistolul comunist romanesc face legea. In rest e ok, imi place cum isi reduce temperatura la cat o setez eu si apoi cand intra in st-by. Cum am luat letconul in mana, se trezeste imediat la viata si se incinge in 4-5 secunde. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Mă bucur că ești mulțumit, chestia cu senzorul de vibrații în mâner e interesantă Mi-a sosit și mie încă o statie și un controller separat pentru finalizarea variantei jbc. Cu vârful potrivit trebuie să meargă lipită și mufa (masa) respectivă fără probleme. Inițial, când ai spus de mufa, credeam că te referi la cele pe cablaj dublu strat cu plan de masa masiv. În astfel de cazuri și la mine sunt probleme, trebuie să apelez la statia cu letcon Pensol și îi urc temperatura spre 400°C. Acum doua zile am folosit un vârf T15-BC1 (pare original) și nu am observat diferențe majore față de T12 de la chinezi. Zona cu rezistenta nu s-a integrat prea mult (cum patesc la T12) dar asta e posibil sa fie din cauza temperaturii de lucru în cazul respectiv. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 Asta am observat si eu ca dureaza ceva secunde pana ''invata statia'' varful nou bagat in maner. Oricum, statia e chiar foarte buna, mai ales la banii aia. La SMD-uri si lipituri normale e cel putin excelenta. Cand am lipit firul de mufa aia am urcat temperatura aproape de 400 de grade, dar n-am insistat prea mult. Probabil, daca ma duceam mai spre maximum cu temperatura, posibil sa fi mers sa lipesc firele alea groase. Ramane sa o mai testez zilele astea si la temperaturi mai mari peste 400 de grade. Si mai sunt curios cat de rezistente sunt varfurile astea, cam cat de lunga e viata din ele si la rezistenta si la varful in sine. Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 8, 2019 Partajează Postat Septembrie 8, 2019 (editat) @maxente Statia are sursa in comutatie sau transformator? Editat Septembrie 8, 2019 de mac01 Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 8, 2019 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2019 Eu am folosit o sursa de laptop 19V 3.42A pentru a "limita" oarecum puterea maxima in rezistență atunci când pulsurile ce o alimentează au durată mare (factor de umplere mare). Am curățat încă două vârfuri, de JBC de această dată, cu metoda sugerată de @gauss. Pe unde am căutat nu am găsit burete de curățat țevi Cu dar am găsit pâslă fină și după umezire parca devine mai "fină" (moale). Înainte de curățare: După curățare: Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 8, 2019 Partajează Postat Septembrie 8, 2019 Arata bine ! P.S. - bune sunt varfurile de JBC ! Eu am renuntat la alte marci ( in ce priveste statiile de lipit , ca letcone " chioare " mai am - Weller , Hakko , Antex , Pace ) , JBC asigura ce - mi doresc de la o statie de lipit , inclusiv la aer cald . Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 8, 2019 Partajează Postat Septembrie 8, 2019 (editat) Acum 3 ore, mac01 a spus: @maxente Statia are sursa in comutatie sau transformator? Am cumparat varianta cea mai simpla fara alimentare in cutie. Momentan am alimentat-o din sursa mea de laborator cu 24v, iar intr-un final o voi alimenta dintr-un adaptor de 20vcc si 6A Uite aici si varianta cu alimentare in carcasa. Editat Septembrie 8, 2019 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2019 Partajează Postat Septembrie 10, 2019 Pace sunt cei mai tari din ce am vazut pana acum, dar si astia sunt de mai multe feluri. O statie PRC si varfurile de tip cartridge (nu defiletezi nimic, doar tragi varful) nu cred ca pot fi depasite, nici ca performante nici ca pret. Ca tot omul sarac am luat si eu un mini942 de pe aliex fiind incantat de dimensiune si portabilitate. Am niste intrebari: 1.cum se iese din meniu? 2.ce inseamna si ce face calibrare ? Trebuie facuta pentru fiecare varf ? 3.unde masoara voltajul afisat pe ecran? la mine nu prea e precis arata mai mult cu 0.1V cand afiseaza power off si 23.2-23.3V cand e la 350C (alimentat la 24V din sursa stabila) 4. ce masoara temperatura din stanga ecranului? arata 47C? 5. afiseaza 047C in mijloc , cand era in power off. Ar putea sa afiseze temperaturi din 2 cifre cu doi digiti? adica 47 in loc de 047 Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 10, 2019 Partajează Postat Septembrie 10, 2019 Ia pune o poza sa vedem cum iti afisaza tie pe normal, dar si meniul. Ca sa intri in meniu ti lung apasa encoderu, ca sa iesi la fel, apesi lung. La calibrare nu am umblat dar am vazut ca acolo calibrezi temperatura varfului vazuta cu un aparat extern si ii spui statiei cat are varful in momentul respectiv In rest i-am setat timpul la temperatura cand letconul nu e folosit si apoi timpul cand intra letconul in st-by Link spre comentariu
Postări Recomandate