Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fluxul poate afecta vârful letconului?

Postări Recomandate

Dacă il comparăm cu extremele atunci clar e  un material chiar elastic.

Personal sunt adeptul rețetei clasice 60/40 si cât timp o sa mai exista fludor cu plumb rămân la acesta variantă. Deși cred că am folosit și altceva.

Despre cunoscători in ale fludorului nu am auzit dar nu e timpul pierdut. Prefer să testez și după trag concluziile, corecte sau nu.

Sper că mesajul meu să nu fie considerat tendențios, doar mi-am exprimat opinia.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Eu am lipit si cu aliaj recuperat de pe placi . Si cu bara de ( pentru ) tinichigerie , stearina ca decapant etc .  Acu' 50 si ... de ani , copil - adolescent ... , mai greu cu fludoru' . Nu se gasea ( legal ) de cumparat . Lipeam cu ce aveam . Si nu aveam intotdeauna .  Dar mi - a prins bine , s - a " dat " mana pe lipituri . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu am experimentat direct cu rasina de brad/molid si a iesit o lipitura lucioasa (nu branzoasa) cu Sn60Pb40, precum cu sacazul romanesc in cutiuta de plastic alba....dar macar mirosea a tamaie nu a sacaz innecacios.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 12 ore, Faust2018 a spus:

Dă 98% :26

....

Da, am gresit eu, are mai mult plumb! si chiar lipiturile ies bine, cei care au mai luat diverse kit-uri de la mine pot sa confirme! si eu am avut dubii prima data, dar dupa ce l-am testat, am mai cumparat un Kg. Si lungeste foarte mult viata virfului! Oricum, trebuie sa ma grabesc sa-l termin pentru ca expira anul asta! Este cumparat de pe un anunt de aici, probabil ca multi colegi au luat, pentru ca ofertele se epuizau rapid!

fludor.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Stefan a spus:

Hmm rola de-aia am și eu doar că nu mai are eticheta. Chiar să am fludor cu Cupru și să nu mai țin minte? 

Ce se poate întâmpla dacă expiră?

Si eu am ca ala luat tot de pe forum, are cupru in el cum scrie acolo, e foarte bun.

Partea cu exipartu se refera, probabil, la fluxul din el. Stai linistit ca nu e nici-o problema, o sa iti mearga tot ca inainte.

Link spre comentariu

Eu as folosi brut . De care ( de altfel ) si folosesc . Cel activat mai are adaosuri , pentru cresterea eficientei . Personal n - am nevoie , ma descurc maxim cu cel brut . Pana la urma , daca piesele si suprafetele necesare sunt curate , si eventual ( unde se poate ) precositorite , nu trebuie mare abundenta de flux agresiv , colofoniul natural fiind printre cele mai " slabe " , si verificat in practica de zeci de ani . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Până la urmă nu am cumpărat activator de vârfuri și mi-am zis să încerc ce a fost spus pe aici. Am curățat vârful cu o bucată de pâslă udă și a iești frumos, acum să văd dacă mai funcționează sau pelicula a fost compromisă.

Oricum nu aveam ce pierde deoarece vârful era extrem de ars și mai prindea fludor doar pe o porțiune foarte mica (sub un mm) in vârf, îmi pare rău că am uitat să-i fac o poză înainte de curățare.

Cam așa a ieșit (vârful montat in maner):

https://i.ibb.co/LhDLc59/IMG-20190831-175224.jpg

https://i.ibb.co/FX2JCmw/IMG-20190831-175302.jpg

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Sunt varfuri de Hakko , alea se incalzesc puternic . Nu numai varful , ci si partea imediata de sub el , devine cenusiu inchisa la culoare .  Nu vorbesc din auzite , am folosit si am vandut pe forum statii Hakko originale , si varfuri la fel . Peste 30 buc. ( varfuri ) , multe NOS. Varfurile nu sunt afectate in urma curatirii . Ma rog , eu nu am patit ... , si le curatam in mod regulat , cu burete pentru cupru de instalatii , dupa cum am scris mai sus .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări