Stefan Postat August 20, 2019 Autor Partajează Postat August 20, 2019 (editat) Dacă il comparăm cu extremele atunci clar e un material chiar elastic. Personal sunt adeptul rețetei clasice 60/40 si cât timp o sa mai exista fludor cu plumb rămân la acesta variantă. Deși cred că am folosit și altceva. Despre cunoscători in ale fludorului nu am auzit dar nu e timpul pierdut. Prefer să testez și după trag concluziile, corecte sau nu. Sper că mesajul meu să nu fie considerat tendențios, doar mi-am exprimat opinia. Editat August 20, 2019 de Stefan Link spre comentariu
sesebe Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Dacă tot vorbim de cele mai bune aliaje, cel mai bun este aliajul Sn63Pb37. Riscul de lipituri deci cu aliajul acesta este infim. Link spre comentariu
Stefan Postat August 20, 2019 Autor Partajează Postat August 20, 2019 Fiecare are "gusturile" lui în materie de aliaje pentru lipit (ce ciudat sună asta). Cu fludorul nu am avut probleme. Nici cu fluxul nu aveam probleme daca rămâneam la banalul sacâz. Deci lucrurile simple nu îți dau dureri de cap. Link spre comentariu
gauss Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) Eu am lipit si cu aliaj recuperat de pe placi . Si cu bara de ( pentru ) tinichigerie , stearina ca decapant etc . Acu' 50 si ... de ani , copil - adolescent ... , mai greu cu fludoru' . Nu se gasea ( legal ) de cumparat . Lipeam cu ce aveam . Si nu aveam intotdeauna . Dar mi - a prins bine , s - a " dat " mana pe lipituri . Editat August 20, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) Eu am experimentat direct cu rasina de brad/molid si a iesit o lipitura lucioasa (nu branzoasa) cu Sn60Pb40, precum cu sacazul romanesc in cutiuta de plastic alba....dar macar mirosea a tamaie nu a sacaz innecacios. Editat August 20, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Acum 12 ore, Faust2018 a spus: Dă 98% .... Da, am gresit eu, are mai mult plumb! si chiar lipiturile ies bine, cei care au mai luat diverse kit-uri de la mine pot sa confirme! si eu am avut dubii prima data, dar dupa ce l-am testat, am mai cumparat un Kg. Si lungeste foarte mult viata virfului! Oricum, trebuie sa ma grabesc sa-l termin pentru ca expira anul asta! Este cumparat de pe un anunt de aici, probabil ca multi colegi au luat, pentru ca ofertele se epuizau rapid! Link spre comentariu
Stefan Postat August 20, 2019 Autor Partajează Postat August 20, 2019 Hmm rola de-aia am și eu doar că nu mai are eticheta. Chiar să am fludor cu Cupru și să nu mai țin minte? Ce se poate întâmpla dacă expiră? Link spre comentariu
informer Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 Confirm si eu ca-i un fludor foarte bun... "m-as risca" sa zic ca-i unu` dintre cele mai bune cu care am lipit... am luat 1kg, pacat ca nu exista aici pe forum decat la 0.75mm, mi-as fi dorit si ceva mai subtire pt. smd... . Link spre comentariu
maxente Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 1 oră în urmă, Stefan a spus: Hmm rola de-aia am și eu doar că nu mai are eticheta. Chiar să am fludor cu Cupru și să nu mai țin minte? Ce se poate întâmpla dacă expiră? Si eu am ca ala luat tot de pe forum, are cupru in el cum scrie acolo, e foarte bun. Partea cu exipartu se refera, probabil, la fluxul din el. Stai linistit ca nu e nici-o problema, o sa iti mearga tot ca inainte. Link spre comentariu
mac01 Postat August 20, 2019 Partajează Postat August 20, 2019 (editat) Ati vorbit de acetona cu cateva pagini in urma......in supermarket-urile de jucarii pentru copii JUMBO gasiti acetona la 10 lei litru, puritate 99%... Editat August 20, 2019 de mac01 Link spre comentariu
vali82ct Postat August 21, 2019 Partajează Postat August 21, 2019 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Care este deosebirea intre colofoniul (sacazul) brut si colofoniul activat? Ce diferente sunt intre ele si care e mai bun? Link spre comentariu
gauss Postat August 21, 2019 Partajează Postat August 21, 2019 (editat) Eu as folosi brut . De care ( de altfel ) si folosesc . Cel activat mai are adaosuri , pentru cresterea eficientei . Personal n - am nevoie , ma descurc maxim cu cel brut . Pana la urma , daca piesele si suprafetele necesare sunt curate , si eventual ( unde se poate ) precositorite , nu trebuie mare abundenta de flux agresiv , colofoniul natural fiind printre cele mai " slabe " , si verificat in practica de zeci de ani . Editat August 21, 2019 de gauss Link spre comentariu
Stefan Postat August 21, 2019 Autor Partajează Postat August 21, 2019 Nu știu care-i diferența dar sunt sigur că ăla activ pute mai urat și e mai înecăcios. Eu unul am prins o "alergie" la fumul de sacâz după o experiență stupidă (tot cu sacaz) de acum multi ani. Link spre comentariu
Stefan Postat August 31, 2019 Autor Partajează Postat August 31, 2019 (editat) Până la urmă nu am cumpărat activator de vârfuri și mi-am zis să încerc ce a fost spus pe aici. Am curățat vârful cu o bucată de pâslă udă și a iești frumos, acum să văd dacă mai funcționează sau pelicula a fost compromisă. Oricum nu aveam ce pierde deoarece vârful era extrem de ars și mai prindea fludor doar pe o porțiune foarte mica (sub un mm) in vârf, îmi pare rău că am uitat să-i fac o poză înainte de curățare. Cam așa a ieșit (vârful montat in maner): https://i.ibb.co/LhDLc59/IMG-20190831-175224.jpg https://i.ibb.co/FX2JCmw/IMG-20190831-175302.jpg Editat August 31, 2019 de Stefan Link spre comentariu
gauss Postat August 31, 2019 Partajează Postat August 31, 2019 (editat) Sunt varfuri de Hakko , alea se incalzesc puternic . Nu numai varful , ci si partea imediata de sub el , devine cenusiu inchisa la culoare . Nu vorbesc din auzite , am folosit si am vandut pe forum statii Hakko originale , si varfuri la fel . Peste 30 buc. ( varfuri ) , multe NOS. Varfurile nu sunt afectate in urma curatirii . Ma rog , eu nu am patit ... , si le curatam in mod regulat , cu burete pentru cupru de instalatii , dupa cum am scris mai sus . Editat August 31, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate