Marele Savant Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 Acum 2 ore, icar a spus: Colofoniul si sacizul sunt acelasi lucru. Un virf de lipit se va arde in timp, mai repede sau mai tirziu. Daca e curatat mereu, tine mai mult. Cum se zice mai sus, depinde cit lucrezi. Prin cea mai mare parte a lumii sint exact acelasi lucru! Eu am observat ca folosind fludor cu 2% cupru, a scazut aproape spre zero coroziunea virfului de la statia de lipit! 1 oră în urmă, Stefan a spus: eu nu am reusit sa curat asa usor sacazul de sub pinii integratelor SMD. Nu deranjeaza dar e inestetic sa ramana sacaz intre pin si capsula, trebuie inmoiat bine si frecat intens. periuta de dinti plus acetona! acetona de-a buna, cea care se evapora rapid, nu diversele combinatii dubioase de pe piata! Link spre comentariu
icar Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 Mare Savant, de unde acetona, e sub obroc, ca-i precursor! Merge si cu izopropilic. Link spre comentariu
validae Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 Acetona e cam periculoasă la inhalare....că de obţinut până la urmă o obţii cumva. Link spre comentariu
Stefan Postat August 19, 2019 Autor Partajează Postat August 19, 2019 (editat) Gasesc si acetona in locul dizolvantului pentru oja dar nu curat placutele cu asa ceva In trecut mi-a curs putin dizolvant de oja (deci diluat fata de acetona pura) pe carcasa statiei Gordak si in locul respectiv s-a luat vopseaua. Editat August 19, 2019 de validae Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 (editat) Acum 3 ore, icar a spus: Mare Savant, de unde acetona, e sub obroc, ca-i precursor! Merge si cu izopropilic. din magazinele sau raioanele de cosmetice! Ii zice ''dizolvant'' dar se sesizeaza imediat mirosul specific. Majoritatea sint diverse amestecuri, dar am gasit si un model care desi este usor parfumat, predomina cel de acetona si se evapora imediat! din amintirile mele este produs la buzau! Acum 3 ore, Stefan a spus: In trecut mi-a curs putin dizolvant de oja (deci diluat fata de acetona pura) pe carcasa statiei Gordak si in locul respectiv s-a luat vopseaua. si clorura ferica pateaza, sa nu o mai folosim? Editat August 19, 2019 de validae Link spre comentariu
gauss Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 (editat) Tot ce e pe piata ( acetona ?! ) , de cumparat pentru persoane fizice , e la sticlutze de dimensiuni mici , si impurificat cu diverse porcarii . Prezentate ca parfum , vitamine pentru unghii etc . Din motivele cunoscute ... In Franta , se gaseste la hipermarket , la canistre , puritate industriala . Pentru curatirea piscinelor etc . Editat August 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 se stie ca francezii sint niste fraieri, nu sint asa de destepti in cap precum noi! (asta chiar a fost total pe linga subiect!) Link spre comentariu
nelu F Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 Acetona de la Merlin, sticla de 'sticla' 500ml Link spre comentariu
sesebe Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 Eu am luat acetona la litru acum 1-2 ani direct dintr-un mare magazin de bricolaj. Nu știu cit de pura era dar...... am cumpărat legal din magazin. Link spre comentariu
Stefan Postat August 19, 2019 Autor Partajează Postat August 19, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Marele Savant a spus: si clorura ferica pateaza, sa nu o mai folosim? sint totusi niste info utile, chiar daca mai pe linga subiect! Acetona nu a pătat ci a topit vopseaua de pe carcasa! E o diferență. Personal folosesc clorura însă nu folosesc acidul azotic sau ce se mai folosea pentru corodarea cuprului. Daca vopseaua de pe carcasa a fost topita nu stii ce se întâmplă cu izolația de cauciuc de la electrolici, cu plasticele din interiorul pushbuttoanelor, email bobine (deși asta e super rezistent) ... Acetona a stat câteva zeci de secunde până am observat unde a curs. Dacă doriți neapărat se găsește și la noi acetona pură dar nu chiar în orice magazin. Cine e interesat sa inhaleze găsește și înlocuitori. Totuși nu acest aspect este de interes in topic, discuția era despre fluxuri si nu despre ce substanțe halucinogene puteți deține în mod legal. Nu doresc sa fac reclamă https://deve.ro/acetona-pura/p/16/41 dar poate exista amatori pentru asemenea cantități. In trecut a existat și așa ceva pe OLX. Citiți ce scrie cu albastru pe siteul unde se vinde la recipient de 25L. Editat August 19, 2019 de Stefan Link spre comentariu
icar Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 Citat Citiți ce scrie cu albastru pe siteul unde se vinde la recipient de 25L. Pai eu ce am zis? Asa, pe persoana fizica, nu-i voie. Ce se gaseste in comert e apa chioara, cu miros de acetona. Am lucrat cu acetona, stiu cum miroase cum arde, cum se evapora nu se compara cu ce se gaseste pentru curatat unghii! Link spre comentariu
Stefan Postat August 19, 2019 Autor Partajează Postat August 19, 2019 Că vin mascații. Nu vine nimeni pentru 1L de acetonă. Pentru 25L e reglementata treabă dar tot nu vin mascații. In farmacii, cu o mică atenție, se găsesc substanțe mai periculoase ca acetona (pot trimite exemplu real pe PM). Link spre comentariu
gauss Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 (editat) Eu am avut acetona " de la teava " . Se producea la C.P. Brazi , la 5 km de mine , la o instalatie denumita " Fenol - acetona II " . Am luat pentru pravalie , printr - o relatie ( ruda apropiata ) , la butoaie de 200 litri . Totul legal , era inainte de '89 . Ma rog , fara repartitie etc . Nu semana nici cu cea la sticla de reactivi , aia maro la sticla de 2 litri , cu sigiliu ( sfoara cu tricolorul si eticheta ) . Adica dizolva mult mai bine , mana ustura si se albea pielea imediat . N - am mai vazut de ani buni asa ceva , e drept , nici n - am avut nevoie . Nu stiu cum e asta acum , am avut nevoie sa iau pentru firma proprie si am renuntat . Legea e lege , trebuiau prea multe hartii etc . Am folosit diluant , d' ala din magazin . Editat August 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
Stefan Postat August 19, 2019 Autor Partajează Postat August 19, 2019 Cu 200L acum deja intrii la terorism. Totuși pentru electronică o asemenea acetona dizolva și lacul (solder mask) de pe placă. Să rămânem totuși la fluxuri. Regenerator pentru vârfuri a folosit cineva? Cum de reușește să regenereze vârful? Sau e doar o denumire comercială și în realitatea e doar o pasta foarte vâscoasă cu ceva material abraziv, decapant și staniu. Link spre comentariu
gauss Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 (editat) Eu am folosit . Si folosesc . Nu are nimic abraziv , ci doar o compozitie care la incalzire degaja amoniac ( miroase foarte nashpa ) , si alte chestii . Da , curata varful . Mai ales pe alea innegrite si oxidate puternic , ce n - au fost utilizate corespunzator . E bine de utilizat cu precautie , numai daca esueaza altceva . Am de la Weller , si de la Hakko . Sunt destul de scumpe , ma descurc mai bine cu buretul de instalatii de care am pomenit , folosesc produsul regenerator doar la urgenta , sau de lene ... P.S. - ala de Hakko mi s - a parut mai bun ca cel de Weller , dar miroase mult mai puternic si e mai iritant . Oarecum explicabil ... Editat August 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate