Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oldschool.ro

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 4 minute, icar a spus:

Mda, SCALA e cam altceva decit SCARA.

"... jaful si distrugerea cărora România le-a fost condamnata de toti politicienii.." ???? Nu inteleg nimic?  Probabil omul si-a luat bacul inainte de a fi puse camerele de supraveghere. Oricum, mersi, nu am citit mai departe. 

Dupa cum banuiti, sunt absolvent de scoala veche, cu bacalaureatul luat pe bune, scris si oral, din patru materii. Doar 3 sau 4 elevi, din 5 clase a 30 de elevi, nu au luat bacul. Am colegi medici de toate specialitatile, ingineri de toate felurile, fizicieni, diplomati, economisti, tehnicieni si maistri, profesori de liceu, profesori universitari, ofiteri. Cred ca doar vreo trei fete nu au mers mai deparet, s-au grabit la maritis. E drep, cam toti sunt pensionari acum. Am avut cursuri, in fiecare zi, pina la ora 13, doua zile pe saptamina pina la ora 14. Probleme din carte, probleme din culegeri, probleme din gazetele vremii. Nimeni nu se plingea de programa incarcata, lunea dadeam teze, extemporale, nimeni nu zicea ca nu e voie. La trei absente nemotivate, nota scazuta la purtare. La nu stiu cite absente nemotivate, repetentie sau exmatriculate. Directorul spunea mereu: " liceul nu e obligatoriu! Exista scoala profesionala, scoala de meserii". Acum... nu mai comentez. Mereu aud: programa prea incarcata, se invata pe de rost, se cere prea mult. Pai eu stiu ca formulele, poeziile, se invata pe de rost. Daca nu stii formule, cum poti rezolva probleme de fizica, matematica, geometrie, trigonometrie. Cum poti lucra pe un schelet daca nu stii cum se numesc oasele? Liceul este un sistem de educatie bazat pe cultura generala. Parintii se pling ca profesorii dau prea multe probleme elevilor, ca teme pentru acasa, ba chiar se vorbeste despre interzicerea lor. Apoi, aceeasi parinti, isi dau copiii la meditator, care, culmea, le dau de citeva ori mai multe probleme, spre rezolvare, ca exercitiu. 

Una peste alta, nu mai e ce a fost. Nu ca nu se mai invata, se invata! Dovada premiantii la olimpiade, multimea de absolventi ce-si continua studiile " dincolo", dar fiecare din  "reformele"  din invatamint facute, prosteste si fara rost, din patru in patru ani, au creat premisele neinvatarii. Dovada? Uitati-va pe youtube, instagram, facebook, forumuri.

Stiu, sunt programe aiurea, fara sens. Exemplu: la gradinita si in clasa zero (ce naiba o mai fi si aia?), copiii invata sa scrie cu...litere de tipar!! La ce naiba foloseste asta, cind, in clasa intîi, invata, da capo, literele, invata scrierea lor, asa cum e normal, de mina, adica cursiv? Doar ca sa ne aflam in treaba? La gradinita si in clasa zero, copiii invata despre multimi, lucreaza cu ele. Apoi...canci, uita de ele pina in liceu! Mai, astia au innebunit?

Buna

Ai dreptate,din nou.

La scoala nu se pretinde "nimic",pentru a se "pretinde" ulterior.

Ulterior se pretind parintilor"de toate".Invatamantul "gratuit" se tranforma in calvar pentru multe familii

care abia trimit copiii la scoala.Asa ceva nu exista "inainte".

Copiii din ziua de azi sunt "privilegiati".In primele clase(0 si 1) nu trebuie decat sa fie prezenti.Gresit.

Eu in clasa I trebuia sa scriu cu stilou totul(nu exista clasa 0).Si am inceput "electronica".

Invatatorul meu(cu care am tinut legatura pana acum cativa ani cand a trecut in lumea celor drepti),

a facut totul benevol,in anii '70 nu aveam de unde procura acel tranzistor IF pe germaniu si acel 

condensator variabil pentru un "radio cu un singur tranzistor".Problema este ca mi-a inoculat

"microbul" electronicii si de atunci nu am mai scapat.Cum spuneam,pistolul meu de lipit Radioprogres

este din 1974 si asta datorita tatalui meu care a dat 188 lei pe el.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Mda, trebuia sa citesc. Vad ca e vorba de altceva...

Vad ca se ajunge la aceeasi discutie, in care se compara mere cu prune: vai ce rau era in comunism, vai ce bine e in capitalism. Intreb si eu, vorba bancului, daca e asa de bine, de ce e asa de rau?

Sunt interocutori care sustin ca acum e bine, e libertate, e...asa si pe dincolo. Daca eu zic ca nu e chiar asa, sunt catalogat imediat nostalgic, ceausist, comunist. Da? Deci, tu (un "tu" nedefinit, retoric, imaginarul cu care port dialogul. Precizare necesara ca sa nu fiu, iarasi, acuzat, pe nedrept, de stiu eu ce atacuri la persoana. Mustele de pe caciuli, nu intra in discutie!) ai voie sa fii adeptul capitalismului, asta salbatic si corupt, cum e la noi, eu insa nu am voie sa spun ceva bun despre comunism, parerea mea, asa bun sau rau, cu a fost el la noi! Interesanta opinie, nu? Ei uite, asa merg discutiile pe tema: tu esti comunist prost, eu sunt capitalist destept. De aceea, astfel de topicuri (sau topice?), sunt fara rost si, pina la urma, sfirsesc in bălării!

Link spre comentariu

Benzina si motorina ... , ratie . 10-15-20 litri / luna ( calendaristica ) .  Circulatia un week - end din doua , si oprita " iarna " . Adica pana se circula " pe jos " la tricou cu maneca scurta . Pe durata opririi , se platea impozit , asigurarea etc . Suna cunoscut ? 

Link spre comentariu
Vizitator Kuzma Cerkasov
Acum 1 minut, adrian_pic a spus:

Vasea, tu esti?

Kuzma kuuuzma kuzma Cercasov..... nu maresal nu genieral nu colonel nuuu, Kuzma! 

Acum 1 minut, dan-a2 a spus:

Nu e maresal  ,e prahovean :rade:

Cisnau e locu unde mam nascut baiiiii! 

Link spre comentariu
Vizitator Kuzma Cerkasov

!? 

Acum 3 minute, adrian_pic a spus:

Uai Vasea vezi c' ti jinesc astia dupa IP! :rade: (di undi IP di Prahova ls Chish'nau?

Nu stau in chisnau..... 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, icar a spus:

Mda, trebuia sa citesc. Vad ca e vorba de altceva...

Vad ca se ajunge la aceeasi discutie, in care se compara mere cu prune: vai ce rau era in comunism, vai ce bine e in capitalism. Intreb si eu, vorba bancului, daca e asa de bine, de ce e asa de rau?

Sunt interocutori care sustin ca acum e bine, e libertate, e...asa si pe dincolo. Daca eu zic ca nu e chiar asa, sunt catalogat imediat nostalgic, ceausist, comunist. Da? Deci, tu (un "tu" nedefinit, retoric, imaginarul cu care port dialogul. Precizare necesara ca sa nu fiu, iarasi, acuzat, pe nedrept, de stiu eu ce atacuri la persoana. Mustele de pe caciuli, nu intra in discutie!) ai voie sa fii adeptul capitalismului, asta salbatic si corupt, cum e la noi, eu insa nu am voie sa spun ceva bun despre comunism, parerea mea, asa bun sau rau, cu a fost el la noi! Interesanta opinie, nu? Ei uite, asa merg discutiile pe tema: tu esti comunist prost, eu sunt capitalist destept. De aceea, astfel de topicuri (sau topice?), sunt fara rost si, pina la urma, sfirsesc in bălării!

Buna

Scuze de interventie,dar e ciudat,totul.

Eu nu am fost de acord cu Ceausescu cu tot ce a facut.Dar luand totul in ansamblu......

Nivelul  de trai a crescut(indiscutabil).Eu(personal) am cumparat o masina cu 50% din salariu.Nu caut 

masini de valoare,doar sa rezolv problemele care le am.In "Epoca" de aur o masina era cumparata 

de o familie in 20 de ani.Cu sacrificii.

Dar asta nu ma impiedica sa spun ca Ceausescu a fost un "patriot" pe langa astia de azi.

Din 2 rele,alegi cel mai bun.Poi spunea Nicu Ceausescu:

-Voi nu zugraviti apartamentele facute de tata.

Exact asa este in Dej,bloc din epoca lui Ceausesc in "aer".

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Gauss, imi splam hainele in benzina, 1 leu si ceva kilu (la un salariu de 1000 lei), cereai unui sofer un litru, varsa doi pe linga. Circulai cu masina toata iarna, simbata si dumineca. Magazinele erau pline cu carne, ulei, zahar (cam scump asta, 9 lei kilu la 1000 lei salariu), cafea, ciocomata, imcaltaminte de calitate, la preturi corecte, am cumparat Queen de la magazinul Muzica, aveam dolari si marci in buzunar, fara sa intrebe militia de unde, erau "shop-uri" de unde puteai cumpara pe valuta (unul chiar linga cinema Patria), puteai merge in excursie in strainatate. Am spus minciuni?

Link spre comentariu
Vizitator Kuzma Cerkasov

Gauss, imi splam hainele in benzina, 1 leu si ceva kilu (la un salariu de 1000 lei), cereai unui sofer un litru, varsa doi pe linga. Circulai cu masina toata iarna, simbata si dumineca. Magazinele erau pline cu carne, ulei, zahar (cam scump asta, 9 lei kilu la 1000 lei salariu), cafea, ciocomata, imcaltaminte de calitate, la preturi corecte, am cumparat Queen de la magazinul Muzica, aveam dolari si marci in buzunar, fara sa intrebe militia de unde, erau "shop-uri" de unde puteai cumpara pe valuta (unul chiar linga cinema Patria), puteai merge in excursie in strainatate. Am spus minciuni?

Nu:ewryt45w

Acum 6 minute, adrian_pic a spus:

Ia baga dom'le 3-4 randuri in moldovinesti s' ti vad daca graiesti ca noi.

Sa ma dea astia afara? 

Si asa mia inchis topicele ala cu avizele.... 

Link spre comentariu

Nu ,Domnule > ,,murea lumea de foame '  > apropo cat este datoria externa a Romaniei azi ??

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări