Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Huawei P9 - simplu

sesebe

Postări Recomandate

O intrebare mai mult....

Se da telefonul din titlu. 

La utilizarea cu o aplicatie GPS (am incercat si maps si waze) se incalzeste foarte tare, bateria atinge si 48°C.

Telefonul are aproape 2 ani de utilizare fara probleme.

Inafara solutiei de a-l schimba cu totul exista si alta solutie la problema asta? Eventual schimbarea bateriei? Acum tine cam o zi fara probleme bateria daca nu ascult muzica (net radio) prea mult chiar si daca folosesc net-ul, jocuri, poze etc. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

10

• Haralambie

3

• elmar

3

• gauss

2

Top autori în acest subiect

Ar trebui sa " tina " 2 ani . Minim . Atat e si garantia . Acum , e de vazut ce inseamna incalzirea pomenita . Adica daca poate fi considerata defect . Eu sunt fan Huawei ( am mai spus in alte topicuri ) , am mai multe telefoane de la acest producator . Printre ele , un P8 lite , mai vechi de 2 ani . Functioneaza ca la inceput , n - am sesizat vreo alterare . Ma rog , e telefonul mamei , l - am primit la un pret simbolic , cand am prelungit abonamentul ( o data la 2 ani ) . La toate telefoanele de care am facut vorbire ( Huawei ) am sesizat o incalzire semnificativa la incarcarea bateriei , desi unele ( mult mai scumpe ) nu au incarcare rapida . 

P.S. - o fi ceva legat si de temperatura ambianta , mai ridicata in zilele acestea . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu am P30 pro , dar il folosesc ca telefon ( exclusiv ) . Ma rog , mai citesc cate un mail cand sunt pe drum , si mai intru pe vreun site , inclusiv Elforum . Rar , si de nevoie , cate o foto ... , la vreun act , orar , sau ceva ce nu e al meu , si am nevoie de informatii despre ( etichete etc . ) . Nu am folosit aplicatii de genul mentionat ... , am dezactivat tot ce am putut . Inclusiv wi - fi , retele socializare , jocuri , magazine etc . Active doar date mobile , localizare si ce mai e esential . De curiozitate , am sa incerc ( aplicatii cu GPS ) . Banuiesc ca prin activarea unor module hard si soft , incarcarea procesorului etc . creste consumul . Probabil si disipatia , telefonul e destul de etans ( IP 68 ) si compact . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 10 ore, Haralambie a spus:

Sa bata o gura de ventilatie in el.

Dar mai întâi îl dezbracati. Asa am facut în ultimul concediu. Dupa ce m-a anuntat ca îi este prea cald. Amu caut un suport potrivit (ce se poate plasa lânga ventilatie).

Link spre comentariu

Am un suport fixat pe parbriz unde trebuie oricum sa-l pun fara husa si bate si aerul de la o gura de ventilatie pe el. Cele 48°C pe baterie sint masurate in conditiile astea. Aplicatiile care cica "ar raci telefonul" sint bune de ceva? Le-a incercat cineva?

Problema este ca din cauza incalzirii telefonul ia masuri de protectie oprind diferite activitati interne ca de exemplu incarcarea si, cel mai deranjant, GPS-ul.

Am un peltier de 60*60mm ce merge pina pe la 18-20V. L-as pune sub telefon cu un pad siliconic pt transfer termic intre dar cum sa racesc fata calda de la peltier?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Aia ar mai fi, sa umbli cu o pompa de caldura in parbriz

Temperatura bateriei ai verificat-o formand numarul magic?

*#*#2846579#*#*

Te duci la Battery Charge si vezi acolo temperatura.

Mie-mi arata sub 70 grade sa fie tinuta.

Editat de Haralambie
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Spitfire a spus:

Asus ROG Phone (ZS600KL)  nu se incalzeste deloc...

Ala are ventilator interior........

Temperatura o citesc cu "senzor multitool"

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 22 ore, sesebe a spus:

La utilizarea cu o aplicatie GPS (am incercat si maps si waze) se incalzeste foarte tare, bateria atinge si 48°C.

La temperatura de afară(35*C la umbră, că la soare poate fi și 50*C pe suprafețele închise la culoare)  ...nu știu dece 48*C ar trebui să te îngrijoreze!?

Link spre comentariu
Acum 17 minute, elmar a spus:

La temperatura de afară(35*C la umbră, că la soare poate fi și 50*C pe suprafețele închise la culoare)  ...nu știu dece 48*C ar trebui să te îngrijoreze!?

Vezi daca nu citesti cu atentie....

Acum 57 minute, sesebe a spus:

Am un suport fixat pe parbriz unde trebuie oricum sa-l pun fara husa si bate si aerul de la o gura de ventilatie pe el. Cele 48°C pe baterie sint masurate in conditiile astea. Aplicatiile care cica "ar raci telefonul" sint bune de ceva? Le-a incercat cineva?

Problema este ca din cauza incalzirii telefonul ia masuri de protectie oprind diferite activitati interne ca de exemplu incarcarea si, cel mai deranjant, GPS-ul.

Am un peltier de 60*60mm ce merge pina pe la 18-20V. L-as pune sub telefon cu un pad siliconic pt transfer termic intre dar cum sa racesc fata calda de la peltier?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Upss!!Am omis acel mesaj!:rade:

E cred totuși că nu bateria e problema ci temperatura mare pe procesor...și pe ăla nu-l răcești așa usor...chiar dacă bateria va fi ”gheață”!

Pur și simplu aceste telefoane sunt proiectate să funcționeze pentru o anumită temperatură ambiantă...acum, funcționează ca și cum le-ai pune într-un cuptor!E normal să dea ”rateuri” ...și chiar să se defecteze ...la un moment dat!( din cauza temperaturilor mari la care sun obligate să funcționeze)Hardware-ul(mai ales în cazul ăsta) e folosit la maxim, când vine vorba de navigație GPS!

Cel mai simplu ar fi să cobori temperatura aerului condiționat din mașină...altceva, e complicat ...și nu cred că vei ajunge la nici un rezultat benefic telefonului!

Din păcate ...software-ul e mereu înaintea hardware-ului...asta, ne face să ne schimbăm telefoanele odată la doi ani ...Acestea(telefoanele) nu mai fac față cerințelor aplicațiilor ( updata-te permanent...pe același  hardware care se învechește pe zi ce trece)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Nu software-ul nu este inaintea hardware-ului ci ESTE MAI PROST FACUT.

Cum mama-masii americanii au putut conduce o nava spatiala pina pe luna cu numai 6k de RAM iar noi acum nu putem cu 3Giga de RAM si octacore la gigahertz-i sa folosim o amarita de aplicatie GPS.

Nu, software-ul este foarte foarte prost scris si problema nu-i de la hardware ci de la software-ul care in loc sa faca 1+1=2 calculeaza 1+1 printr-o inginerie matematica de te ia durearea de cap daca incerci sa o intelegi.

Aerul conditionat din masina nu poate lucra la o temperatura mai mica. Este o masina mai veche ce nu are clima ci numai aer conditionat iar la aer conditionat nu poti seta tempeatura aerului la iesirea din aparat. Va lucra tot timpul le temperatura minima (butonul de temperatura este oricum la temperatura minima).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări