catalin004 Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 Salutare....am la reparat tv din titlu, la care sunetul nu lucreaza cum trebuie....se aude foarte incet la volum maxim.Am schimbat difuzoarele,dump-ul, verificat amplificatoarele insa fara succes. Tensiunea de alimentare este ok, pe pinul 4 al TDA2003(tv este echipat cu 2 CI-uri) am jumatate din tensiunea de alimentare.am brum puternic la atingerea cu mana pe intrarea de amplificare...rog un mic ajutor multumesc Link spre comentariu
validae Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 (editat) Probabil semnalul la intrarea în amplificatoarele finale e prea mic, sau tensiunea de alimentare insuficientă.Dacă asculţi cu o cască semnalul înainte de intrarea în amplificatoare, poţi să-ţi dai seama de nivel, comparativ cu alt tv cu etaj final asemănător.Reglajul volumului funcţionează ? Dacă amplificatoarele sunt OK, conectând casca pe condensatorul de cuplaj al semnalului de intrare în fiecare amplificator, ar trebui să auzi sunetele captate de cască (acum funcţionând ca microfon) destul de tare. Editat August 13, 2019 de validae Link spre comentariu
catalin004 Postat August 13, 2019 Autor Partajează Postat August 13, 2019 Reglajul volumului functioneaza....pe osciloscop semnalul pare cam slab...insa nu stiu unde ar fi problema...sa fie multifunctionalul defect? Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 Ca un prim pas, rescriti memoria . elite_21ef09.e2p Link spre comentariu
vergil Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 Acum 40 minute, catalin004 a spus: Tensiunea de alimentare este ok, pe pinul 4 al TDA2003(tv este echipat cu 2 CI-uri) am jumatate din tensiunea de alimentare Oir este ok ori nu ? De ce ai jumatate ? Link spre comentariu
catalin004 Postat August 13, 2019 Autor Partajează Postat August 13, 2019 Pinul 4 este iesirea amplificatorului....acolo trebuie sa fie jumatate din tensiunea alimentarii (adica jumatate din tensiunea de pe pinul 5;daca avem 15V pe alimentare, pe iesire trebuie sa avem 7,5V inainte de condensatorul de decuplare pe iesire) - electronistii ar trebui sa stie asta Am rescris memori (am precizat asta in primul topic) insa o sa o scriu si cu softul dvs.cu stima Acum 8 minute, Nostalgic a spus: Ca un prim pas, rescriti memoria . elite_21ef09.e2p 1 kB · 1 download Tot pe aceasta am descarcat-o si eu.....face la fel Link spre comentariu
validae Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 (editat) @vergilPinul 4 e ieşirea audio, nu alimentarea.... Am avut ceva asemănător la un televizor CRT, dar fiind vorba de o vechitură antică SH, i-am modificat rezistenţa ce stabileşte amplificarea integratului şi asta a rezolvat problema.Cum s-ar spune, am tratat simptomele, nu şi cauza.Dar câteodată unele aparate chiar nu merită să-ţi pierzi toată ziua depanându-le..... Editat August 13, 2019 de validae Link spre comentariu
catalin004 Postat August 13, 2019 Autor Partajează Postat August 13, 2019 M-am gandit si eu la bucla de reactie....sa-i maresc amplificarea....dar mai astept pareri Link spre comentariu
catalin004 Postat August 13, 2019 Autor Partajează Postat August 13, 2019 condensatorii de pe reactie uscati de caldura " de afara"....deci la chestia asta nu ma asteptam, sincer Link spre comentariu
validae Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 Ciudat e că s-a întâmplat simultan pe ambele canale.....bună sincronizare. Link spre comentariu
catalin004 Postat August 14, 2019 Autor Partajează Postat August 14, 2019 Probabil unul a decedat mai demult, dar posesorii nu si-au dat seama...integratele asteaa m vazut ca se incing in gol si fara sarcina. Cred ca au ceva oscilatii aiurea.... Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 16, 2019 Partajează Postat August 16, 2019 ....chiar integratele actuale de pe piata,astea de 3 lei sant...aiurea....!!! Link spre comentariu
validae Postat August 16, 2019 Partajează Postat August 16, 2019 E normal să se încălzească ,,în gol,, şi fără radiator, fiindcă au totuşi un curent de mers în gol de câteva zeci de miliAmperi.De oscilat nu e cazul, dacă traseele cablajului sunt bine realizate şi există filtru la ieşire.E adevărat că actualele integrate pe care le fac diverse firme nu mai sunt chiar atât de strict selecţionate cum erau odată, de unde şi preţul derizoriu al unora.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum