Lonerider Postat August 12, 2019 Partajează Postat August 12, 2019 Vă salut. Nu am postat pe aici de multă vreme şi nici nu am mai construit ceva tot acest timp. Acum aş vrea să-mi construiesc, pentru uz personal, un amplificator integrat cu tuburi, integrat în sensul de preu phono, intrări auxiliare, corector de ton şi finalul sub aceeaşi carcasă. Tuburile disponibile sunt 4 x 6P3S-E, 6N2P (mai multe) şi componentele pasive. Rămân de construit şasiul, transformatoarele şi, eventual, un drosel, alimentare cu redresare hibridă tuburi-diode (este o idee, în cazul modificării alimentării originale) şi eliminare switch-uri/filtre faţă de schema originală. Bănuiesc un 20-25W pe canal, că nu am găsit prea multe detalii. Am nevoie doar de intrare phono MM, Tuner, CD, Mag, Tape şi un Aux. Nu ţin neaparat să bag montajul sub carcasă, posibil numai lampile preului phono. Sunt interesat de sfaturi vis-a-vis de această schemă, dacă aţi intâlnit/construit/ascultat acest amplificator şi dacă se pretează a fi HiFi. Probabil că topicul va cădea destul de jos, până voi reuşi să-mi construiesc componentele lipsă, dar vreau să-l pun în practică. Sunt deschis şi la alte scheme/variante, dar cu tuburile specificate. Vă mulţumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 (editat) Cine a auzit de Gustav Robert Kirchhoff înțelege soluția de negativare automată tuburi finale 6L6GC și evident se poate remarca/deduce clasa de funcționare etaj final (Altec Lansing 353A). "Rămâne de stabilit" dacă tuburile finale 6P3S-E chiar sunt echivalente cu tuburile finale 6L6GC (https://frank.pocnet.net/sheets/127/6/6L6GC.pdf). LE în opinia mea ieșiți mai ieftin dacă cumpărați amplificatorul Altec Lansing 353A (defect sau funcțional) Editat August 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 Acum 6 ore, valderama a spus: Cine a auzit de Gustav Robert Kirchhoff înțelege soluția de negativare automată tuburi finale 6L6GC și evident se poate remarca/deduce clasa de funcționare etaj final (Altec Lansing 353A). "Rămâne de stabilit" dacă tuburile finale 6P3S-E chiar sunt echivalente cu tuburile finale 6L6GC (https://frank.pocnet.net/sheets/127/6/6L6GC.pdf). LE în opinia mea ieșiți mai ieftin dacă cumpărați amplificatorul Altec Lansing 353A (defect sau funcțional) Cu "glonțul " din filamentele V1 ,V2 , se împușcă doi iepuroi . 6P3C-E merg de nu au aer in loc de 6L6GC . Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 (editat) "Am înțeles", 6P3C-E suportă disipație la anod și g2 similară 6L6GC (Pda 30W respectiv Pdg2 5W), sincer nu mă așteptam. Încerc să mai formulez o întrebare în etajul defazor cu sarcina distribuită (1/2 12AX7) văd pe grila de comandă un marcaj -2V evident în raport cu catodul. -2V ăia se formează datorită rezistentei de 1MΩ din grilă sau lipsește o rezistență în catodul triodei ? (rezistență reprezentată/marcată Rk cu roșu în imaginea de mai jos). Editat August 13, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2019 Partajează Postat August 14, 2019 (editat) Să concluzionăm în raport cu schema Altec Lansing 353A. Cam asta se poate înțelege. (evident 6P3S-E ≠ 6L6GC ) 6L6GC Ra-a 4900Ω pentru schema Altec Lansing 353A https://lectrolab.files.wordpress.com/2011/06/lectrolab-splittler.jpg https://www.ampbooks.com/mobile/classic-circuits/fender-deluxe-5e3/concertina.png http://schems.com/bmampscom/hifi/alteclansing_353a_sm.pdf Editat August 14, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 14, 2019 Partajează Postat August 14, 2019 Partea de intrare cu V1 ,V2 , trebuie configurată doar pentru intrare phono MM , trebuie " ghicită " corecția de pe acel comutator , intrarea Mag este pentru cap magnetic de magnetofon .Pentru intrări de : tuner, nag, cas , cd , aux , trebuie folosit un comutator , semnalul ajunge direct in capatul cald al potențiometrului de volum . Dacă folosești pentru V1 si V2 6H2P , trebuie să le alimentezi filamentele separat , din alt circuit , nu poti alimenta filamentele ca in schema originală , din două motive 1 filamentele sunt la 6,3V , nu la 12,6 ca la ECC83/12AX7 , asa sunt figurate pe schemă . 2 6H2P au un consum de 0,3A la filamente , față de 0,15A/12,6V ECC83/12AX7 . Link spre comentariu
vera Postat August 14, 2019 Partajează Postat August 14, 2019 6N2P Uf=6,3V If=340+/-35mA Link spre comentariu
Vizitator Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 (editat) Dacă renunță la alimentarea tuburilor V1-V2 din circuitul de catod 6L6GC trebuie sa pună o rezistenta de 160Ω/10W în locul filamentelor V1-V2 înseriate. (disipația pe elementul rezistiv 160Ω 3,6W) Pentru tuburi finale 6P3S-E aceeași schemă dar cu un singur element rezistiv în catozii comuni tuburi finale se poate recomanda 120Ω. (disipația pe elementul rezistiv circa 6,5W) valoarea120Ω poate fi compusă din 4 X 470Ω/5W paralel +2,2Ω/3W serie. Editat August 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum